Maaltijdsalade met andijvie

Maaltijdsalade met andijvie

Wat is jouw favoriete groente om in een salade te verwerken? Is dat veldsla? Spinazie? Witlof? Venkel missschien? Ik vind nagenoeg alle groentes lekker eigenlijk en kan ook erg genieten van de variatie. Maar andijvie is wel een van mijn favorieten. Ik moet eerlijk bekennen dat ik andijvie eigenlijk nooit kook.

Ik krijg dan meteen visioenen van die kleffe hap die mijn moeder daar altijd van maakte. Volgens mij kwam het uit een diepvries pakje en was het meestal andijvie a la creme. Yuck…

Maaltijdsalade met andijvie

Lekker rauw

Sinds ik uit huis ben – en dan hebben we het echt al over heeeeel veel jaren – heb ik andijvie volgens mij niet meer gekookt gegeten. Het dichtst bij ‘gekookt’ komt mijn favoriete andijvie stamppot maar het liefst eet ik andijvie zoals hier in een fijne maaltijdsalade.

Met aardappeltjes

De maaltijdsalade met andijvie op zich is al best vullend door de kip maar het is nog lekkerder door het te serveren met gekookte krieltjes. En dan heb je er meteen een goede maaltijdsalade bij gemaakt. Je kunt de krieltjes overigens ook koud erdoor verwerken. Op die manier kun je de salade ook mee naar je werk nemen de volgende dag mocht je nog een restje over hebben.

Weekmenu

Maaltijdsalade met andijvie

En zo is er alweer een eind gekomen aan de vier weken waarin je elke week een heerlijk weekmenu kreeg aangereikt via de site van Veggipedia. De andijviesalade is officieel het laatste recept van de reeks.

Gelukkig kun je de weekmenu’s hier nog terug vinden dus je kunt recepten altijd nog eens opzoeken of opnieuw maken. Hopelijk ben je de afgelopen tijd geïnspireerd tot het maken van lekkere kleurrijke gerechten zoals deze maaltijdsalade met andijvie. En het menu voor de laatste week vind je hier!

Andijviemaaltijdsalade 3

Maaltijdsalade andijvie

No ratings yet
GangHoofdgerecht

Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 20 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 1 krop andijvie schoongemaakt en in reepjes
  • 1 komkommer zaadlijsten verwijderd, in reepjes (maak met de zaadlijsten bijvoorbeeld lekker komkommerwater!)
  • 1 bosje radijs in plakjes
  • 1 rood bietje rauw geraspt
  • 1 appel met schil (gewassen), in blokjes
  • 200 gr kipfilet
  • 500 gr krieltjes
  • Eventueel: handje ongezouten nootjes voor erover

Dressing

  • 2 el olijfolie
  • 1 el appelciderazijn
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl honing

  • Breng een pan met water aan de kook en kook de aardappeltjes gaar in ongeveer 15 minuten.
  • Breng een steelpan met water aan de kook en pocheer hierin de kipfilet voor ongeveer 10 minuten of tot de kip gaar is. Laat afkoelen en trek daarna met twee vorken uit elkaar.
  • Meng alle groentes door elkaar en voeg de kip toe.
  • Maak de dressing door alle ingrediënten met elkaar te mengen en serveer deze met de salade en de gekookte aardappeltjes.

Notities

Voedingswaarde (per persoon)
Energie (kcal): 565
Vet: 14 gram
Verzadigd vet: 3 gram
Eiwit: 36 gram
Koolhydraten: 67 gram
Vezels: 14 gram
Zout: 0.6 gram
Suikers: 20 gram
Aantal gram groente per persoon: 585
Aantal gram fruit per persoon: 70

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Disclaimer: Deze post is een samenwerking met Veggipedia

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.