Deze lekkere powerbars zijn binnen een paar minuten gemaakt en ideaal om in de koeling te bewaren als je vaak een snelle energieboost nodig hebt.

Heerlijke powerbars van amandel en cacao

Energie

Soms heb je een snelle pick-me-up nodig of wil je in plaats van de standaard energierepen wel eens een gezonde variant daarvan eten. Je kunt natuurlijk deze lekkere repen eten of je kunt dit recept eens uitproberen.

Het is ontzettend machtig dus hou daar rekening mee als je ze aansnijdt want ik kwam er al snel achter dat de blokken die ik had gemaakt een tikkie aan de te grote kant waren. Sowieso handig om ze niet te groot te maken want ze vallen relatief snel uit elkaar. Bewaar in de koeling waar mogelijk en kleine blokjes dus.

Amandelmeel vergeten

Ik was al halverwege het maken van deze powerbars toen ik erachter kwam dat ik een vrij essentieel onderdeel was vergeten, namelijk het amandelmeel. Niet zo handig. Dus wellicht blijft het beter bij elkaar als je dat meteen doet. Alternatief kun je ook hele amandelen gebruiken zoals in het oorspronkelijke recept. Ik had niet genoeg amandelen meer dus vandaar het meel. Wederom denk ik dat je daarmee een beter samenhangend geheel krijgt. Hoe dan ook: deze amandel powerbars zijn erg lekker!

amandel cacao powerbars | simoneskitchen.nl

Maken van de powerbars

Om de powerbars te maken doe je alle ingrediënten hiervoor in de keukenmachine. Een voordeel van het gebruiken van amandelen boven amandelmeel is dat er meer vet vrijkomt waardoor de powerbars beter aan elkaar blijven kleven en minder droog worden. Het amandelmeel is van zichzelf wat droger dus hoewel je het kunt gebruiken zijn de hele amandelen in dit geval beter.

Vind je het mengsel alsnog te droog? Voeg dan bijvoorbeeld een eetlepel kokosolie toe als extra. Dat maakt het nog steviger maar zorgt voor iets meer smeuïgheid. Ben je op zoek naar nog meer van dit soort makkelijke energierijke recepten? Check dan ook deze lekkere bounty repen.

Losse amandelen op cacao ondergrond
Amandel en cacao powerbars | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
No ratings yet

Amandel en cacao powerbars

Stevige powerbars voor een energieboost
Porties: 20 repen ongeveer

Ingrediënten

Instructies

  • Doe amandelmeel, dadels, amandelpasta, chiazaad, vanille en amandelen in een keukenmachine. Draai dit voor ongeveer 3 minuten of tot het een geheel gaat vormen
  • Druk stevig in een licht ingevet bakblik (met keukenpapier is wel zo handig!) van 10 x 20 cm en strijk de bovenkant glad. Zet een paar uur in de koelkast om stevig te worden.
  • Haal eruit en snij in repen.
Gang: Snack
Trefwoord: chocola
Auteur: Simone

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 166kcal, Koolhydraten: 13g, Eiwit: 5g, Vet: 12g, Verzadigd vet: 1g, Transvet: 1g, Natrium: 2mg, Kalium: 164mg, Vezels: 3g, Suiker: 8g, Vitamine A: 18IU, Vitamine C: 1mg, Calcium: 66mg, Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!