Paleo bountyrepen

Paleo bountyrepen

Hoe ging die reclame van bounty nou ook alweer precies? Het tropisch paradijs op aarde of zoiets toch? Geen idee. Lang geleden ook al. Ik had nog nooit zelf bounty-repen of kokos-chocoladerepen gemaakt. En stiekem vind ik deze ook nog lekkerder dan de commerciele variant.

Makkelijk

Het maken van de kokosrepen is super eenvoudig. Je mixt gewoon alle ingredienten bij elkaar. Kneed ze even goed door en daar maak je dan een soort reepjes van. Die leg je in de vriezer terwijl je aan je chocodip werkt.

Smelt in de hand…

Het enige nadeel van het zelf maken van bountyrepen is dat de chocola snel smelt. Officieel hoor je het natuurlijk te tempereren. Maar chocola tempereren en ik gaan niet zo goed samen. Bovendien ben ik daar te ongeduldig voor en vind ik het prima zo. Kwestie van meteen in je mond stoppen en niet in je hand houden.

Paleo bountyrepen

Traktatie

Laat je trouwens niet verleiden om te denken dat dit een “gezonde” snack is hoor. Afgezien van de suiker uit de ahornsiroop zit het ook best wel vol vet. Lekker is het dus wel (suiker + vet = bijna altijd lekker…) maar gezond niet. Niet dat een traktatie altijd 100% gezond moet zijn, maar ik meld het er maar even bij.

Ik geef toe dat ik ook nog wel eens roep dat iets gezond is, omdat het minder slecht is dan het origineel, maar gezond en minder slecht zijn natuurlijk geen synoniemen…. 🙂

Ben je fan van chocola? Probeer dan eens deze chocolade-koffie mousse!

Anyway, wel om van te genieten dus lekker doen!

Paleo bountyrepen

Paleo bountyrepen

4.50 van 2 stemmen

Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 30 minuten

6 repen

Ingrediënten

Voor chocodip


  • Meng alle ingredienten voor de vulling bij elkaar in de keukenmachine en laat dit even draaien tot het goed bij elkaar komt. Dit heeft even een beetje tijd nodig dus draai het niet te kort.
  • Leg een stukje bakpapier op een plaatje of een bord wat in de vriezer past en vorm met je handen zes kleine reepjes. Zet in de vriezer tot je chocodip klaar is.
  • Hiervoor doe je de chocola samen met de kokosolie in een kleine metalen kom en dit smelt je au bain-marie tot alles bij elkaar gesmolten is. Doe over in een klein schaaltje zodat er genoeg diepte is om zometeen te dippen.
  • Haal de repen uit de vriezer en met twee vorken dip je elke reep even in de chocola. Zorg dat de hele reep bedekt is en laat iets uitlekken op de vorken voor je het weer terug zet op het bakpapier.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 214kcal | Koolhydraten: 16g | Eiwit: 2g | Vet: 17g | Verzadigd vet: 12g | Natrium: 5mg | Kalium: 92mg | Vezels: 2g | Suiker: 13g | Vitamine C: 1mg | Calcium: 26mg | Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.