Ik leerde Letizia kennen tijdens een prive workshop een jaar of wat geleden… (Ik vergeet steeds wanneer het was maar laten we zeggen een jaar geleden ofzo) En zoals dat zo vaak gaat met andere foodbloggers (en dan ook nog eentje die van reizen houdt) heb je al snel een hele boel om over te praten. Fotografie, reizen, Italie (Letizia woont in Italie!) en natuurlijk eten. Dus sinds die tijd ben ik haar blog regelmatig blijven bezoeken. Niet vaak genoeg moet ik bekennen maar er zijn zoveel mooie blogs en zo weinig tijd! Maar ken je haar blog nog niet, dan zeker een kijkje nemen. Niet alleen voor het lekkere eten maar ook voor de vele tips voor mooie plekjes in Italie. Dus was het een logische vraag of Letizia misschien een gastblog wilde schrijven en jawel! Hoechee! Hier is ie dan…

Mini chocolate cheesecakes | simoneskitchen.nl

Mini chocolade cheesecakes

Hoi allemaal! Ik ben Letizia en ik mag vandaag een super lekker recept met jullie delen.
Zoals jullie ben ook ik dol op lekker eten en ja, dat is meestal ook nog eens heel gezond (én Italiaans!). Meestal ja…
Want uiteraard heb ik ook mijn momenten dat ik snak naar iets zoets! En daar geef ik dan ook gewoon aan toe. Moet kunnen toch? Ik heb een hele lijst met overheerlijke “guilty pleasures” en hoog op die lijst staan deze fantastische Mini Italiaanse Chocolade Cheesecakes!

Mini chocolade cheesecakes | simoneskitchen.nl
Om je vingers bij af te likken, zo lekker. En het fijne van deze mini gebakjes is juist dat ze mini zijn. Dat vermindert het schuldgevoel en bevordert dus het genieten. Als je tenminste de verleiding kan weerstaan om niet de hele muffinpan leeg te eten 😉
Geloof me dat je deze Italiaanse dolci nog heel vaak zult maken als je ze eenmaal geproefd hebt.

Mini chocolade cheesecakes | simoneskitchen.nl
De combinatie van de twee Italiaanse kazen ricotta en mascarpone is perfect en de chocolade druppels van Perugina (de bekende Italiaanse chocolade uit Perugia) de finishing touch zeg maar. Nou begrijp ik best dat deze misschien nogal lastig(of helemaal niet?) te vinden zijn in Nederland, maar je kunt natuurlijk ook andere chocolade gebruiken. Smaakt net zo lekker.
Ik zou zeggen, leef je uit en genietse!!

Mini chocolade cheesecakes | simoneskitchen.nl

Italiaanse mini chocolade cheesecakes

Nog geen review
GangKoek en gebak
KeukenItaliaanse keuken

Deze lekkere mini cheesecakes bak je eenvoudig in een muffin vorm.
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 15 minuten
bereiding 12 minuten
totaal 27 minuten

12 stuks

Materiaal

Ingrediënten

  • 160 gr biscuits digestives, verkruimeld
  • 80 gr boter gesmolten
  • 50 gr suiker
  • 170 gr ricotta
  • 170 gr mascarpone
  • 2 eieren gesplitst
  • 1 el bloem
  • 1 tl vanille extract

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Doe 12 papieren cupcake vormpjes in een muffinpan.
  • Meng de verkruimelde biscuits met de gesmolten boter en bedek hiermee de bodem van de vormpjes. Druk goed aan met bv. de achterkant van een theelepel. Zet in de koelkast.
  • Meng de suiker met het eigeel. Voeg de bloem, vanille extract, mascarpone en ricotta toe en meng goed tot een glad mengsel.
  • Klop het eiwit stijf en voeg rustig toe aan het mengsel.
  • Vul de vormpjes met het mengsel tot 2/3.
  • Zet 20 minuten in de oven.
  • Laat het volledig afkoelen en strooi er chocolade druppels over.
  • Zet minimaal 2 uur in de koelkast.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 235kcal | Koolhydraten: 14g | Eiwit: 4g | Vet: 18g | Verzadigd vet: 10g | Meervoudigd onverzadigd vet: 2g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 3g | Transvet: 0.2g | Cholesterol: 63mg | Natrium: 120mg | Kalium: 40mg | Vezels: 0.2g | Suiker: 7g | Vitamine A: 479IU | Calcium: 57mg | Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.