Mini chocolade cheesecakes door Letizia
Ik leerde Letizia kennen tijdens een prive workshop een jaar of wat geleden… (Ik vergeet steeds wanneer het was maar laten we zeggen een jaar geleden ofzo) En zoals dat zo vaak gaat met andere foodbloggers (en dan ook nog eentje die van reizen houdt) heb je al snel een hele boel om over te praten. Fotografie, reizen, Italie (Letizia woont in Italie!) en natuurlijk eten. Dus sinds die tijd ben ik haar blog regelmatig blijven bezoeken. Niet vaak genoeg moet ik bekennen maar er zijn zoveel mooie blogs en zo weinig tijd! Maar ken je haar blog nog niet, dan zeker een kijkje nemen. Niet alleen voor het lekkere eten maar ook voor de vele tips voor mooie plekjes in Italie. Dus was het een logische vraag of Letizia misschien een gastblog wilde schrijven en jawel! Hoechee! Hier is ie dan…
Mini chocolade cheesecakes
Hoi allemaal! Ik ben Letizia en ik mag vandaag een super lekker recept met jullie delen.
Zoals jullie ben ook ik dol op lekker eten en ja, dat is meestal ook nog eens heel gezond (én Italiaans!). Meestal ja…
Want uiteraard heb ik ook mijn momenten dat ik snak naar iets zoets! En daar geef ik dan ook gewoon aan toe. Moet kunnen toch? Ik heb een hele lijst met overheerlijke “guilty pleasures” en hoog op die lijst staan deze fantastische Mini Italiaanse Chocolade Cheesecakes!
Om je vingers bij af te likken, zo lekker. En het fijne van deze mini gebakjes is juist dat ze mini zijn. Dat vermindert het schuldgevoel en bevordert dus het genieten. Als je tenminste de verleiding kan weerstaan om niet de hele muffinpan leeg te eten 😉
Geloof me dat je deze Italiaanse dolci nog heel vaak zult maken als je ze eenmaal geproefd hebt.
De combinatie van de twee Italiaanse kazen ricotta en mascarpone is perfect en de chocolade druppels van Perugina (de bekende Italiaanse chocolade uit Perugia) de finishing touch zeg maar. Nou begrijp ik best dat deze misschien nogal lastig(of helemaal niet?) te vinden zijn in Nederland, maar je kunt natuurlijk ook andere chocolade gebruiken. Smaakt net zo lekker.
Ik zou zeggen, leef je uit en genietse!!
Italiaanse mini chocolade cheesecakes
Benodigdheden
Ingrediënten
- 160 gr biscuits digestives, verkruimeld
- 80 gr boter gesmolten
- 50 gr suiker
- 170 gr ricotta
- 170 gr mascarpone
- 2 eieren gesplitst
- 1 el bloem
- 1 tl vanille extract
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Doe 12 papieren cupcake vormpjes in een muffinpan.
- Meng de verkruimelde biscuits met de gesmolten boter en bedek hiermee de bodem van de vormpjes. Druk goed aan met bv. de achterkant van een theelepel. Zet in de koelkast.
- Meng de suiker met het eigeel. Voeg de bloem, vanille extract, mascarpone en ricotta toe en meng goed tot een glad mengsel.
- Klop het eiwit stijf en voeg rustig toe aan het mengsel.
- Vul de vormpjes met het mengsel tot 2/3.
- Zet 20 minuten in de oven.
- Laat het volledig afkoelen en strooi er chocolade druppels over.
- Zet minimaal 2 uur in de koelkast.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Alleen die aanblik al
Nou ja tekst weg
Wat een superleuke papiertjes heb je om de cupcakes heen. Het recept ziet er ook heerlijk uit.
Hoi Maaike, dank je! Die papiertjes komen trouwens uit Nederland 😉 (Taart en Decoratie)
Pingback: MINI ITALIAN CHOCOLATE CHEESECAKES | DUTCH goes ITALIAN