Simone's Kitchen

Dudefood dinsdag: De allersnelste hartige taartjes

Hele snelle hartige taartjes | simoneskitchen.nl

Dat er altijd een communicatiekloof tussen mannen en vrouwen zal blijven bestaan, bleek van de week maar weer.
Er zijn zelfs boeken over geschreven: ‘Mannen eten graag Mars en vrouwen scheren met Venus’, of zoiets.
Ook in dit huis ontkomen deze dude en zijn Misses niet aan de Babylonische spraakverwarring die genetisch tussen de sexen is bepaald.
Neem nu het voorbeeld van afgelopen weekend dat ik zelf weer aan den lijve heb ondervonden.Hartige taartjes | simoneskitchen.nl
Op vrijdagavond zegt de Misses tegen me: “Ik wil morgen wel graag ontbijt op bed.”
Dus galant en gehoorzaam als ik ben, ga ik direct keihard aan de slag voor haar om alles in orde te maken.
Maar toen ik klaar was, met pijn in mijn rug en het zweet op mijn voorhoofd, werd mijn gegeven gehoor aan haar verzoek niet op prijs gesteld.
Sterker nog, ze werd hartstikke kwaad, omdat ik haar matras en dekbed naar de keuken had verhuisd.
Tja, als je ontbijt op bed wilt, dan moet je natuurlijk in de keuken slapen, toch?

Snelle hartige taartjes | simoneskitchen.nl
Dit is dus zo’n typisch gevalletje ‘Mars’ en ‘Venus’.
Om toch nog een klein beetje een gezellig weekend over te houden, heb ik het slaapgerei van de Misses maar weer naar boven verhuisd en ben ik zaterdagochtend maar even met ontbijtingrediënten en een oven aan de slag gegaan.
Met als resultaat een posh en sjiek ontbijtje waarmee iedere Dude de meest boze Misses weer rustig krijgt.
Hartige ontbijttaartjes om iedere vrouw mee te paaien.

Hele snelle hartige taartjes | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

De allersnelste hartige taartjes

Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 30 min
Totale tijd: 40 min
Porties: 5 taartjes

Ingrediënten

  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 5 plakjes ham
  • 5 eieren
  • 1 handje doperwtjes
  • 1 ui fijngesneden
  • peterselie
  • peper
  • zout
  • optioneel: feta champignons, tomaatjes

Instructies

  • Verwarm je oven voor op 180 C
  • Laat het bladerdeeg ontdooien en doe dan een plakje in een muffinvorm (liefst anti aanbak) en maak er een kommetje van. Laat de randen uitsteken. Doe dit zo voor alle plakjes. Hou een beetje ruimte tussen de bladerdeeg bakjes anders gaat het aan elkaar plakken
  • Fruit de ui even aan en laat zacht worden. Drapeer ondertussen een plak ham in elk bakje. Doe wat doperwtjes erop en de gebakken ui. Breek een ei boven je bakje en garneer met peterselie.
  • optioneel kun je er champignons, tomaatjes of feta aan toe voegen.
  • Zet in de oven voor ongeveer 25-30 minuten of tot het bladerdeeg goudbruin is en het ei gekookt

Delen is fijn!

Avatar

Tom Gerrets

Tom staat met de lekkerste producten die ook in Simone's Kitchen worden gebruikt op diverse markten in Nederland. Na een aantal enerverende kookcursussen ontwaakte het kookvlammetje in hem en al snel borrelden de ideeën voor lekkere gerechten bij hem omhoog. Die deelt hij nu graag met jullie en vaak verpakt hij zijn recepten met een grap of een grol. Met Carpe Diem als lijfsspreuk is Tom de Bourgondiër pur sang op deze culinaire blog en de uitvinder van de Dude Food dinsdag.

3 comments

  1. Avatar

    hahahaha! Galant hoor!
    Maar ei en bladerdeeg is een super combinatie! Daar zijn mars en Venus het gewoon over eens.
    😉

  2. Pingback: Plaattaart met aubergine en zongedroogde tomaatjes | Simone's Kitchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!