Simone's Kitchen

Warme asperge salade met bacon, ei en hazelnoten

20110501-_MG_2966

Een paar dagen geleden kreeg ik een berichtje van Maaike… Of ik het recept van die asperge salade met bacon nog ergens had… Uh… Ja tuurlijk zei ik in mijn enthousiasme, want ik heb niet zoveel weg gegooid van mijn oude site. En ik was ervan overtuigd dat ik hem wel ergens had. Niet dus… En dat kan ik dan niet uitstaan dus begon de speurtocht naar het recept om te beginnen. Het origineel meende ik me te herinneren is van de BBC Good Food website waar ik veel inspiratie en/of recepten vind. Het is mijn favoriete recepten site dus als je die nog niet kent, even gaan kijken. In het Engels natuurlijk; dat dan weer wel.

20110501-_MG_2965

Gelukkig vond ik het recept vrij snel, maar nu de foto’s nog. Het moesten oudjes zijn want echt recent gemaakt had ik het niet, maar het euvel wil dat ik de originelen van voor midden 2011 kwijt ben. Harde schijf crash en meer van die ellende, dus de foto kwam op een keywoord zoektocht niet naar boven… Een zoektocht op pinterest bracht de gepinde foto van Maaike naar boven maar jammer genoeg stond daar geen bestandsnummer meer in de afbeeldingsinfo. Gelukkig maak ik wel altijd backups van mijn sites dus zo heb ik uiteindelijk de foto’s weer teruggevonden bij het recept, want een recept zonder foto… Da’s ook niks natuurlijk.

Het toeval wil dan ook nog eens dat dit een pracht van een paasgerecht is dus ik denk ik plaats hem meteen maar even. Voila! Enne… Maaike, wel maken nu he… 😉

Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Warme asperge salade met bacon, ei en hazelnoot

Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 6 plakjes ontbijtspek of bacon
  • 3 eieren 3 eenden-eieren of 5 grote kippen eieren
  • 500 gr asparges
  • 50 gr hazelnoten geroosterd en gehakt
  • Voor de dressing
  • 3 el hazelnootolie
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 el cider azijn of appelazijn
  • 2 tl gladde franse mosterd

Instructies

  • Verwarm de gril op hoog en bak de bacon 5 minuten tot krokant, knip het dan met een schaar in stukjes en zet aan de kant.
  • Kook de eieren in kokend water voor 8 minuten (5 minuten voor kippeneieren) en doe ze dan in koud water om zo snel mogelijk af te koelen.
  • Maak de dressing, klop alle ingredienten samen met de zout en peper. Bereid de asperges voor de uiteinden eraf te breken (ze breken makkelijk waar ze het houtige gedeelte hebben)
  • Vlak voor het serveren doe je de noten en de bacon in een warme oven, Halveer de eieren en doe er peper en zout op. Kook de asperges voor ongeveer 5 minuten of tot net gaar. Giet af, verdeel over de borden. Voeg ei helften toe, sprinkle met noten en bacon en druppel dan de dressing eroverheen in een zigzag patroon

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

9 comments

  1. Avatar

    🙂
    Bedankt voor de zoektocht! Dat zal zeker smaken!

  2. Avatar

    Dit ziet er heerlijk uit. Ik heb afgelopen week de nieuwe, witte asperges al weer gemaakt in de klassieke variant, maar deze groene met bacon… Heerlijk!

  3. Avatar

    Yummie !!! Ga ik binnenkort ook eens maken. Deze week stonden de witte op het menu, volgende keer, zullen het de groene worden 🙂

  4. Avatar

    Heerlijk, gisteren gemaakt als voorgerecht bij het Paasdiner!

  5. Pingback: 5 x Eierinspiratie voor Pasen | Simone's Kitchen

  6. Pingback: Cooking Battle(s) in Hildesheim en Wolffenbuttel | Simone's Kitchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!