Een zacht zoete peer gevuld met spekjes en lekker veel kaas. Hoe lekker klinkt dat? Het is een ideaal makkelijk voorgerecht voor de kerstdagen.

Parmezaanse peren | simoneskitchen.nl

Geroosterde peer met een bite

Deze overheerlijke peren zijn een ideaal voorgerechtje tijdens de feestdagen. Het is makkelijk om te maken en het zoete van de peren combineert perfect met het zoute van de spekjes en de kaas. Een gegarandeerde winnaar dus. Zijn jullie al bezig met het plannen van je kerstmenu? Of laat je het liever op het laatste moment aankomen?

Lekker snel

Mocht je van de last minute planning zijn dan zit je met dit gerechtje van geroosterde peer sowieso goed. het is hartstikke snel en je kunt het nagenoeg al helemaal van tevoren klaar maken. Bovendien zijn de ingredienten niet zo exotisch dat je ze nergens meer kunt krijgen als je op de dag voor kerst nog bedenkt dat je een voorgerecht nodig hebt.

Geroosterde peer met parmezaanse kaas en spek | simoneskitchen.nl

Van de groenteman

Het recept voor deze geroosterde peer komt uit het boek ‘Van de groenteman” Ik zag het staan en ik wist meteen dat ik dit wilde maken. En het is inderdaad zo lekker als je verwacht.

Voor de kaas over de peer gaat parmezaanse kaas. Dat smelt altijd wat minder mooi vind ik, maar je kunt behalve de parmezaan ook een ander soort kaas gebruiken. Ook lekker met blauwe kaas! Of een mix van parmezaan en blauwe kaas. Hmm, dat ga ik een volgende keer proberen.

Panko

Over de geroosterde peer gaat ook panko. Dat maakt het niet geschikt voor mensen die glutenvrij willen of moeten eten. Maar je kunt eventueel de panko vervangen voor amandelmeel of gebruik wat knapperige nootjes als alternatief. Dat kan ook.

Je kunt de peer al helemaal klaar maken zodat je het – als je kerstdiner begint – alleen nog maar even in de oven hoeft te zetten. De peer wordt in dat geval wel een beetje bruin aan het vruchtvlees. Dat kun je gedeeltelijk voorkomen door het in te wrijven met citroensap maar helemaal tegengaan doe je het niet. Echter wordt het ook bruin als je het in de oven doet, dus of het erg is? Ik denk van niet.

Ben je op zoek naar nog meer kerstvoorgerechten?

Waar kan ik de peer mee serveren?

Heb je de geroosterde peer op het menu staan dan is dat een vrij licht voorgerecht. Lekker als je daarna door gaat voor de lamsbout bijvoorbeeld of een mooie kalkoen.

Parmezaanse peren | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
5 van 2 stemmen

Geroosterde peer met kaas en spek

Lekker als voorgerecht of als een bijgerecht bij een gerecht met kip
Voorbereidingstijd: 15 min
Bereidingstijd: 10 min
Totale tijd: 25 min
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 3 rijpe peren
  • 6 plakken ontbijtspek in stukjes
  • 40 gr boter
  • 2 lente-uitjes in dunne ringen
  • 60 gr panko
  • 4 el parmezaanse kaas

Instructies

  • Zet de oven op grilstand aan op medium hoogte. Snij de peren in de lengte doormidden en verwijder het klokkenhuis
  • Smelt de boter in een koekenpan en bestrijk de peren met boter. Let ze met de bolle kant op de bakplaat.
  • Rooster ze 4 minuten of tot ze goudbruin kleuren. Bak ondertussen de spek krokant en lenteui 3 minuutjes tot zacht. Hak het klein en maak een mengsel samen met de panko en de parmezaanse kaas.
  • Schep het spekmengsel in de holte van de peren en bestrooi nog extra met parmezaanse kaas. Zet nog even onder gril en serveer.
Gang: Voorgerecht
Keuken: Kerst
Trefwoord: peren
Auteur: Van de groenteman (kookboek)

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 154kcal, Koolhydraten: 21g, Eiwit: 3g, Vet: 7g, Verzadigd vet: 4g, Meervoudigd onverzadigd vet: 1g, Enkelvoudig onverzadigd vet: 2g, Transvet: 0.2g, Cholesterol: 17mg, Natrium: 191mg, Kalium: 139mg, Vezels: 3g, Suiker: 9g, Vitamine A: 255IU, Vitamine C: 5mg, Calcium: 70mg, Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!