Simone's Kitchen

Kerstvoorgerecht: Geroosterde peer met spek en parmezaanse kaas

Parmezaanse peren | simoneskitchen.nl

Geroosterde peer met een bite

Deze overheerlijke peren zijn een ideaal voorgerechtje tijdens de feestdagen. Het is makkelijk om te maken en het zoete van de peren combineert perfect met het zoute van de spekjes en de kaas. Een gegarandeerde winnaar dus. Zijn jullie al bezig met het plannen van je kerstmenu? Of laat je het liever op het laatste moment aankomen?

Rijks

Wij gaan dit jaar maar liefst twee keer uit eten. Een keer met de schoonfamilie op kerstavond en een keer samen met Tom op tweede kerstdag waar we lekker uit eten gaan bij het Rijks. Daar ben ik echt super benieuwd naar! Hoewel ik het heerlijk vind om te koken (joh…) is het ook lekker om in ieder geval niet na te hoeven denken wat ik ga maken. Natuurlijk hebben we ook nog de eerste kerstdag.

Geroosterde peer met parmezaanse kaas en spek | simoneskitchen.nl

Kerstkoken

Maar ja, omdat we al maanden bezig zijn met kerst kan het maar zo dat we uiteindelijk op de kerstdag zelf iets heel eenvoudigs maken. Hahaha… Het leven van een foodblogger! 🙂 Misschien dat we eens wild doen en een paasgerecht maken. Hebben we dat ook meteen weer in the pocket! Nee hoor, grapje. Dat gaan we zeker niet doen. Wat het wel wordt? Ik weet het nog niet precies.

Voor deze geroosterde peer gebruikten we trouwens parmezaanse kaas. Nu vind ik dat altijd wat minder goed smelten dus je kunt natuurlijk ook gewone geraspte kaas gebruiken. Wil je geen gluten maar toch een beetje een krokante bite aan de bovenkant van de peren dan kun je de panko vervangen door bijvoorbeeld wat fijn gehakte walnoten. Ook erg lekker!

5 from 1 vote
Parmezaanse peren | simoneskitchen.nl
Geroosterde peer met kaas en spek
Voorbereiding
15 mins
Kooktijd
10 mins
Totale tijd
25 mins
 

Lekker als voorgerecht of als een bijgerecht bij een gerecht met kip

Soort: Voorgerecht
Keyword: peren
Servings: 6 personen
Auteur: Van de groenteman (kookboek)
Ingredienten
  • 3 rijpe peren
  • 6 plakken ontbijtspek in stukjes
  • 40 gr boter
  • 2 lente-uitjes in dunne ringen
  • 60 gr panko
  • 4 el parmezaanse kaas
Instructies
  1. Zet de oven op grilstand aan op medium hoogte. Snij de peren in de lengte doormidden en verwijder het klokkenhuis

  2. Smelt de boter in een koekenpan en bestrijk de peren met boter. Let ze met de bolle kant op de bakplaat.

  3. Rooster ze 4 minuten of tot ze goudbruin kleuren. Bak ondertussen de spek krokant en lenteui 3 minuutjes tot zacht. Hak het klein en maak een mengsel samen met de panko en de parmezaanse kaas.

  4. Schep het spekmengsel in de holte van de peren en bestrooi nog extra met parmezaanse kaas. Zet nog even onder gril en serveer.

2 comments

  1. Heerlijk voorgerecht. Inderdaad een verrassende smaakcombinatie.
    Vandaag uitgeprobeerd (alvast voor de kerst!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos