Kerstvoorgerecht: Geroosterde peer met spek en parmezaanse kaas
Geroosterde peer met een bite
Deze overheerlijke peren zijn een ideaal voorgerechtje tijdens de feestdagen. Het is makkelijk om te maken en het zoete van de peren combineert perfect met het zoute van de spekjes en de kaas. Een gegarandeerde winnaar dus. Zijn jullie al bezig met het plannen van je kerstmenu? Of laat je het liever op het laatste moment aankomen?
Rijks
Wij gaan dit jaar maar liefst twee keer uit eten. Een keer met de schoonfamilie op kerstavond en een keer samen met Tom op tweede kerstdag waar we lekker uit eten gaan bij het Rijks. Daar ben ik echt super benieuwd naar! Hoewel ik het heerlijk vind om te koken (joh…) is het ook lekker om in ieder geval niet na te hoeven denken wat ik ga maken. Natuurlijk hebben we ook nog de eerste kerstdag.
Kerstkoken
Maar ja, omdat we al maanden bezig zijn met kerst kan het maar zo dat we uiteindelijk op de kerstdag zelf iets heel eenvoudigs maken. Hahaha… Het leven van een foodblogger! 🙂 Misschien dat we eens wild doen en een paasgerecht maken. Hebben we dat ook meteen weer in the pocket! Nee hoor, grapje. Dat gaan we zeker niet doen. Wat het wel wordt? Ik weet het nog niet precies.
Voor deze geroosterde peer gebruikten we trouwens parmezaanse kaas. Nu vind ik dat altijd wat minder goed smelten dus je kunt natuurlijk ook gewone geraspte kaas gebruiken. Wil je geen gluten maar toch een beetje een krokante bite aan de bovenkant van de peren dan kun je de panko vervangen door bijvoorbeeld wat fijn gehakte walnoten. Ook erg lekker!
Geroosterde peer met kaas en spek
Ingrediënten
- 3 rijpe peren
- 6 plakken ontbijtspek in stukjes
- 40 gr boter
- 2 lente-uitjes in dunne ringen
- 60 gr panko
- 4 el parmezaanse kaas
Instructies
- Zet de oven op grilstand aan op medium hoogte. Snij de peren in de lengte doormidden en verwijder het klokkenhuis
- Smelt de boter in een koekenpan en bestrijk de peren met boter. Let ze met de bolle kant op de bakplaat.
- Rooster ze 4 minuten of tot ze goudbruin kleuren. Bak ondertussen de spek krokant en lenteui 3 minuutjes tot zacht. Hak het klein en maak een mengsel samen met de panko en de parmezaanse kaas.
- Schep het spekmengsel in de holte van de peren en bestrooi nog extra met parmezaanse kaas. Zet nog even onder gril en serveer.
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Heerlijk voorgerecht. Inderdaad een verrassende smaakcombinatie.
Vandaag uitgeprobeerd (alvast voor de kerst!)
Altijd heel slim om dingen even uit te proberen voor de ‘grote’ dag! Ik vind het ook een heerlijk voorgerechtje. Niet te zwaar en erg lekker! Fijn dat het in de smaak is gevallen!
Pingback: Kruidenkaas met gerookte zalm - voorgerechtje | Simone's Kitchen