Broccoli met zalm | simoneskitchen.nl

Alweer twee weken zitten we nu aan het suikervrije gebeuren en zoals dat gebruikelijk is bij ons houden we ons nooit echt helemaal aan het plan. Ik ben sowieso al slecht in het volgen van een recept, want dat gaat dan meestal zo: ‘O daar moet bloemkool in, maar dat heb ik niet liggen maar wel broccoli dus dan gebruik ik dat wel en die zalmmoot kan ik wel vervangen door gerookte zalm en die broccoli wil ik dan wel blancheren want rauw vind ik het niet zo en…..’ Je snapt waar ik heen ga. Haha… Er blijft vaak van het oorspronkelijke recept niks over. En de recepten van Sarah Wilson zijn overigens echt lekker. Met uitzondering van de dressings die ze vaak over salades doen want die vind ik echt mega saai. Olijfolie en citroen. Of yoghurt en citroen, dat is zo ongeveer de standaard.

Broccoli salade met zalm | simoneskitchen.nl

Ik kan me wat leukers bedenken en dat doe ik dan ook regelmatig. Deze broccolisalade maakte ik alweer een hele tijd terug dus dat was nog van vóór het suikervrij. Maar hij zou er zeker niet in misstaan, afgezien van de mayo die ik gebruikte uit een potje waar dus suiker in zit. Nou ja, maak je die mayonaise gewoon even zelf met dit recept en hoppa; superlekker maaltijdsalade!

Broccoli met zalm | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
No ratings yet

Broccoli met zalm

Voorbereidingstijd: 15 min
Bereidingstijd: 10 min
Totale tijd: 25 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

Dressing

Instructies

  • Blancheer de broccoliroosjes even kort voor een minuutje of vijf maximaal. Giet af en hak fijn.
  • Kook de spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de eieren gaar
  • Snij de ui in ringetjes en doe die in een bakje met appelazijn. Laat dit even staan. Dat haalt de scherpte van de ui af. Vind ik persoonlijk lekkerder.
  • Meng de spelt met de fijngesneden broccoli door elkaar. Doe de ui erdoorheen. Gebruik de appelazijn door dit te mengen met de mayonaise voor de dressing.
  • Roer de dressing door de salade en serveer met de gekookte eieren, de gerookte zalm en de granaatappelpitjes over de salade heen

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

 

Delen is fijn!