Een heerlijk en makkelijk gerecht is deze broccoli met gerookte zalm. Ook heerlijk met een eitje erbij!

Broccoli met zalm | simoneskitchen.nl

Broccoli met zalm

Sarah Wilson leerde ik ooit kennen toen ze – jaren geleden – Masterchef Australia co-host was. Volgens mij was dat een van de eerste seizoenen. Ze deed het ook maar 1 jaar voor zover ik weet maar later zag ik haar ‘Quit sugar’ programma en sindsdien ben ik fan van Sarah. Ze heeft een flink aantal kookboeken gemaakt en haar recepten zijn eigenlijk altijd wel lekker.

Deze broccoli met zalm is daar een voorbeeld van. Super eenvoudig om te maken, maar wel voedzaam en lekker. Ik hou ervan. Het enige minpuntje aan de recepten van Sarah vind ik haar dressings. Die blinken over het algemeen uit in saaiheid. Olijfolie en citroen. Of yoghurt met citroen. Dat zijn zo’n beetje de standaard opties. Dus ook voor deze broccoli met zalm gebruikte ik een andere dressing. Ik hou van dressings op basis van mayonaise. Geeft altijd zoveel meer smaak aan een gerecht!

Broccoli salade met zalm | simoneskitchen.nl

Maaltijdsalade

Dit is in weze een maaltijdsalade die je ook nog eens heel makkelijk mee kunt nemen naar je werk. Wel een kleine waarschuwing daar want ik vind de lucht van broccoli echt niet geweldig. Zeker niet als je het in een afgesloten bakje hebt bewaard en dan vervolgens dat bakje open maakt vlak voor je collega’s. De kans dat ze dat heel erg waarderen is niet zo groot. Haha… Maar goed de smaak van de broccoli met zalm is heerlijk. En eenmaal een beetje gelucht is die geur ook snel verdwenen.

Broccoli met zalm | simoneskitchen.nl

Broccoli met zalm

5 van 1 stem
GangHoofdgerecht, Maaltijdsalade
KeukenGezonde keuken

Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 15 minuten
bereiding 10 minuten
totaal 25 minuten

2 personen

Ingrediënten

Dressing

  • 2 el mayonaise
  • 1 el appleciderazijn
  • peper
  • zout

  • Blancheer de broccoliroosjes even kort voor een minuutje of vijf maximaal. Giet af en hak fijn.
  • Kook de spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de eieren gaar
  • Snij de ui in ringetjes en doe die in een bakje met appelazijn. Laat dit even staan. Dat haalt de scherpte van de ui af. Vind ik persoonlijk lekkerder.
  • Meng de spelt met de fijngesneden broccoli door elkaar. Doe de ui erdoorheen. Gebruik de appelazijn door dit te mengen met de mayonaise voor de dressing.
  • Roer de dressing door de salade en serveer met de gekookte eieren, de gerookte zalm en de granaatappelpitjes over de salade heen

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 492kcal | Koolhydraten: 58g | Eiwit: 26g | Vet: 19g | Verzadigd vet: 4g | Meervoudigd onverzadigd vet: 8g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 5g | Transvet: 0.04g | Cholesterol: 181mg | Natrium: 551mg | Kalium: 529mg | Vezels: 9g | Suiker: 8g | Vitamine A: 302IU | Vitamine C: 5mg | Calcium: 65mg | Ijzer: 5mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.