Simone's Kitchen

Whole30 ontbijt – Pompoen amandel ontbijtbowl

Pompoen amandelbowl | simoneskitchen.nl

Ontbijttijd

Binnenkort ga ik weer eens voor; mijn 7e (of is het de 8e) whole30. Na al die reisjes, vakanties en andere sociale evenementen is het voor mij weer tijd voor een reset. Weer even pas op de plaats en terug naar af zeg maar. En dat klinkt waarschijnlijk gek maar ik heb er ook echt zin in. Nu nog niet, ik heb nog een reisje voor de boeg waar koken en eten essentieel is. Beetje gek om dan een whole30 te gaan doen, maar zodra ik terug ben ga ik er voor.

Niet elke dag ei

En hoewel ik het me toch elke keer weer voorneem is het er nog niet echt goed van gekomen; alternatieve ontbijtjes bedenken voor die 30 dagen. Vaak is het ’s morgens ‘even snel’ een omeletje in elkaar tikken; flink wat groente erdoor even bakken en klaar. Dat is alsnog best wel een beetje werk maar toch relatief snel. Zeker als je zorgt dat je de groente gesneden in de koeling hebt liggen. Maar planning is niet echt mijn allersterkste punt dus in die zin kan er nog wel wat verbeteren.

Pompoen amandelschotel | simoneskitchen.nl

Dit keer heb ik dus alvast wat alternatieven voor ontbijt uitgeprobeerd. En deze is erg lekker! Er zit wel erg veel amandel in dus niet iets om elke dag te nemen (tenzij je graag elke ochtend een enorme caloriebom naar binnen wilt werken) maar voor af en toe is het heerlijk.

Uit de slowcooker

Dit ontbijt kun je de avond tevoren in de slowcooker doen en je hebt de volgende ochtend een ontbijt. De restanten (en dit is echt veel dus je kunt er met vier personen van eten of meerdere dagen) kun je bewaren in de koeling en nog 2-3 dagen van genieten. Ik heb niet geprobeerd of je het ook in kunt vriezen maar dat is wellicht een goede optie als je het niet te vaak wilt eten.

Pompoen amandelbowl | simoneskitchen.nl

En natuurlijk smaakt het ook heerlijk als je géén whole30 doet! (wil je nog sneller een alternatief ontbijt? Dan is deze met fruit en amandelpasta ook erg lekker)

Looking for the recipe in English? Check here.

Pompoen amandelbowl
Soort: Ontbijt
Keyword: pompoen
Servings: 8 personen
Auteur: Simone van den Berg
Ingredienten
  • 150 gr rauwe noten week ze 12 uur voor met beetje zeezout
  • 150 gr amandelmeel
  • 2-3 dadels pit verwijderd
  • 1 pompoen in blokjes
  • 2 appels in blokjes
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • 1/2 tl gember
  • 1 banaan
  • 375 ml amandelmelk
Topping
Instructies
  1.  Spoel de geweekte noten af en doe doe in de keukenmachine. Maal ze fijn met de dadels.
  2. Doe vervolgens de pompoen, appel, kaneel, notenpulp, specerijen en de amandelmelk in de slowcooker en laat dit 8 uur zachtjes garen.
  3. Pureer indien nodig nog een beetje met de aardappelstamper voor je het serveert.
  4. Maak een kom en beleg deze met de banaan, aardbeien, kokos en chiazaad.

1 comment

  1. Pingback: Paleo ontbijtbowl met zoete aardappel | Simone's Kitchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos