Ontbijten met burgers; het klinkt misschien een beetje gek voor veel mensen, maar deze mango-kip burgers zijn lekker fris door de mango en daardoor prima geschikt als onderdeel van je ontbijt.

Kip mango burgertjes | simoneskitchen.nl
Whole30

Afgelopen maandag begon ik aan mijn 7e whole30… Het is weer eens tijd om de puntjes weer op de i te zetten. En stiekem hoop ik dat ik dan eindelijk weer eens wat beter ga slapen en minder opvliegers heb. Gek word ik van die dingen en zo ondertussen alle andere dingen al geprobeerd. Bij elke whole30 sliep ik als een baby, dus fingers crossed!

Mango kip burgertjes | simoneskitchen.nl
Mango-kip burgers

Deze heerlijke mango kip burgers maakte ik vorige week als testrecept want je wilt wel eens iets anders he. En door het zoetige van de mango zijn ze heerlijk en prima geschikt om als ontbijt te eten. Ja, ja, ik weet dat veel mensen gruwen van het idee om een burgertje te eten als ontbijt, maar geloof me: deze is prima te doen.

Kip mango burgertjes | simoneskitchen.nl

Ontbijtburgers?

En je hoeft de mango-kip burgers natuurlijk niet als ontbijt te eten. Ze zijn ook heerlijk als lunch of avondeten natuurlijk. Ik gebruikte een gehaktmolen om de kip te malen maar het gaat ook prima in een keukenmachine. Met de hand moet je wel even flink hakken en vind ik zelf minder handig, maar niks is onmogelijk.

Kip mango burgertjes | simoneskitchen.nl

Mango-kip ontbijtburgers

Nog geen review

Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 15 minuten
bereiding 10 minuten
totaal 25 minuten

6 burgertjes

Ingrediënten

  • 375 gr kip
  • 70 gr fijngesneden ui
  • 85 gr mango fijngesneden, vers
  • 1 el rode peper fijngesneden
  • 1 el bieslook fijngesneden
  • 2 el arrowroot
  • 1 tl zout
  • kokosolie om in te bakken

  • Maal je kip fijn in een gehaktmolen of in een keukenmachine. Doe over in een kom.
  • Bak de ui voor een minuutje of 5 zachtjes tot het glazig en zacht is geworden.
  • Voeg alle overige ingrediënten behalve de kokosolie toe aan het gehakt mengsel. (inclusief de ui) en mix dit alles goed samen. Vorm het tot 6-8 gelijke burgers. Zet even in de koeling om iets steviger te worden.
  • Verwarm de koekenpan weer en wanneer deze goed heet is voeg je de olie toe en zet je het vuur meteen wat lager. Bak de burgertjes tot ze goudbruin zijn.
  • Serveer warm met een groene salade.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 95kcal | Koolhydraten: 6g | Eiwit: 14g | Vet: 2g | Verzadigd vet: 1g | Cholesterol: 40mg | Natrium: 461mg | Kalium: 280mg | Vezels: 1g | Suiker: 3g | Vitamine A: 220IU | Vitamine C: 10.6mg | Calcium: 6mg | Ijzer: 0.2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.