Whole30: Mango-kip ontbijtburgers

Kip mango burgertjes | simoneskitchen.nlWhole30

Afgelopen maandag begon ik aan mijn 7e whole30… Het is weer eens tijd om de puntjes weer op de i te zetten. En stiekem hoop ik dat ik dan eindelijk weer eens wat beter ga slapen en minder opvliegers heb. Gek word ik van die dingen en zo ondertussen alle andere dingen al geprobeerd. Bij elke whole30 sliep ik als een baby, dus fingers crossed!

Mango kip burgertjes | simoneskitchen.nlMeedoen?

Zin om mee te doen met mijn whole30? Ik heb een facebook groep (onderdeel van The Paleo Girl) in het Engels waar we elkaar kunnen ondersteunen, recepten kunnen delen en meer!

Deze heerlijke mango kip ontbijtburgers maakte ik vorige week als testrecept want je wilt wel eens iets anders he. En door het zoetige van de mango zijn ze heerlijk en prima geschikt om als ontbijt te eten. Ja, ja, ik weet dat veel mensen gruwen van het idee om een burgertje te eten als ontbijt, maar geloof me: deze is prima te doen.

Kip mango burgertjes | simoneskitchen.nl

Ontbijtburgers?

En je hoeft ze natuurlijk niet als ontbijt te eten. Ze zijn ook heerlijk als lunch of avondeten natuurlijk. Ik gebruikte een gehaktmolen om de kip te malen maar het gaat ook prima in een keukenmachine. Met de hand moet je wel even flink hakken en vind ik zelf minder handig, maar niks is onmogelijk.

Mango-kip ontbijtburgers

Voorbereiding 15 minutes
Kooktijd 10 minutes
Totale tijd 25 minutes
Servings 6 burgertjes
Auteur Simone van den Berg

Ingredienten

  • 375 gr kip
  • 70 gr fijngesneden ui
  • 85 gr mango fijngesneden, vers
  • 1 el rode peper fijngesneden
  • 1 el bieslook fijngesneden
  • 2 el arrowroot
  • 1 tl zout
  • kokosolie om in te bakken

Instructies

  1. Maal je kip fijn in een gehaktmolen of in een keukenmachine. Doe over in een kom.
  2. Bak de ui voor een minuutje of 5 zachtjes tot het glazig en zacht is geworden.
  3. Voeg alle overige ingrediënten behalve de kokosolie toe aan het gehakt mengsel. (inclusief de ui) en mix dit alles goed samen. Vorm het tot 6-8 gelijke burgers. Zet even in de koeling om iets steviger te worden.
  4. Verwarm de koekenpan weer en wanneer deze goed heet is voeg je de olie toe en zet je het vuur meteen wat lager. Bak de burgertjes tot ze goudbruin zijn.
  5. Serveer warm met een groene salade.

Wil jij graag gezond koken zonder onnodige toevoegingen?

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

1 comment

  1. Dit is fantastisch! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.