Kip gehaktburgertjes | simoneskitchen.nl

“Whaaaaatttt?? Jij eet een hamburger als ontbijt?? Dat is toch niet weg te krijgen??” Om zomaar maar eens een reactie te noemen als je zegt dat je een hamburger (tje) als ontbijt neemt. Maar echt, zo gek is het helemaal niet en als je het niks vind dan is er natuurlijk nis mis met deze burgers ’s avonds eten. Omdat in de meeste gehakt in de supermarkt suiker zit (ja echt) hebben we het gehakt voor deze burgers zelf gedraaid. We hebben zo’n handige gehaktmolen op de kitchenaid en daar maak je binnen een handomdraai de allerlekkerste gehakt mee. Ok, het schoonmaken is niet mijn favoriete bezigheid maar ja, als je het meteen doet na gebruik dan valt het nog wel mee.

Zelfgemaakte kiphamburgertjes | simoneskitchen.nl

En door de venkel en de salie zijn deze mini burgers erg lekker en prima om als ontbijt te eten met een lekkere groene salade. Niet meteen het meest voor de hand liggende ontbijt maar wel erg lekker en het is eens wat anders als een ei. Ik vind eieren echt lekker (gelukkig) maar na 25 dagen whole30 wil je wel weer eens iets anders he. Kan niet wachten om weer lekker te ontbijten met yoghurt en homemade granola! Zo lekker!

Het helpt trouwens ook niet helemaal mee om naar Masterchef Australie te kijken. Daar krijg je echt zin in om andere dingen te gaan maken… Nog even!!

Kip gehaktburgertjes | simoneskitchen.nl

Venkel kip ontbijtburger

Nog geen review

Deze superlekkere burgertjes hóef je natuurlijk niet als ontbijt te eten maar ook als avondeten zijn ze zonder meer de moeite waard. Heb je geen gehaktmolen dan kun je dit ook prima maken in de keukenmachine. Het zal dan minder fijn gehakt worden maar niet minder lekker
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 15 minuten
bereiding 15 minuten
totaal 30 minuten

16 burgertjes

Ingrediënten

  • 1,5 kilo kipdijkfilet
  • 2 el mosterd
  • 1 el verse salie fijn gehakt
  • 2 tl himalaya zout
  • 1 el zwarte peper
  • 2 tl venkelzaad
  • 1 el rode chili flakes
  • 2 el verse peterselie fijn gehakt
  • 2 el sesamzaad

  • Maak eerst het gehakt door de kipdijfilet door de gehaktmolen te halen (of keukenmachine) en doe het samen met de andere ingredienten in een kom.
  • Meng alles goed en draai er burgers van. Wij maakten er kleine burgers van, dan haal je er ongeveer 16 uit. Maak je ze voor het avondeten dan kun je ze wat groter maken.
  • Braad ze in een koekenpan in hete olie gaar en goudbruin.
  • Je kunt ze ook makkelijk invriezen!

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.