De 10 lekkerste paleo ontbijt recepten

Er zijn een aantal dingen die al snel een uitdaging kunnen zijn als je besluit om paleo te gaan eten en een van de meest gehoorde “klachten” is ‘ik weet niet wat ik als ontbijt moet eten’.

Maar geen paniek! Op de site staan al meer dan 80 paleo ontbijtrecepten en er komen er wekelijks nieuwe bij. Binnenkort zet ik een aantal paleo ontbijtrecepten zonder ei op een rij. Maar voor nu begin ik met mijn favoriete paleo ontbijt recepten.

Chocolade koffie smoothiebowl - heerlijk paleo ontbijt

1. Koffie smoothiebowl

Nadat dit recept verscheen in het paleo magazine is het al ontelbare keren nagemaakt. Altijd leuk om te zien en ook met goede reden want dit is een perfect paleo ontbijt. Snel en makkelijk!

Check hier het recept voor de chocolade koffie smoothiebowl

2. Glutenvrije mango wafels

Deze overheerlijke zomerse wafels zijn ook een perfecte paleo ontbijt. De wafels zijn lekker krokant en maak er dan meteen wat meer. Ik bestrooi ze voor serveren met geraspte kokos, amandelschaafsel en mangostukjes. Heerlijk!

Check hier het recept voor de glutenvrije mangowafels

Glutenvrije wafels met mango
Heerlijk paleo ontbijt met deze appel en kip schotel

3. Appel en kip

Ok, dit is niet voor iedereen weggelegd maar dit is wel een ontbijt waar je de dag zeker goed mee door kunt komen. Bak de kipstukjes lekker krokant uit en door het zoete van de appel is het echt een lekker ontbijt recept geworden.

Check hier het recept voor het appel-kip ontbijt

4. Paleo appel muffins

Deze muffins zijn heerlijk voor elk ontbijt en zeker voor een paleo ontbijt. Bovendien kun je ze makkelijk meenemen voor onderweg. Handig om op zondag vast een batch te maken en in te vriezen zodat je nooit zonder zit!

Check hier het recept voor de paleo appel muffins.

Paleo appel muffins | simoneskitchen.nl
Zoete aardappeltoast

5. Zoete aardappeltoast

Deze variant op zoete aardappeltoast is heerlijk met een topping van vers fruit en kokosyoghurt.

Check hier het recept voor de zoete aardappeltoast

6. Glutenvrij bananenbrood

Ook een topper voor een paleo ontbijt is dit bananenbrood. Vol met zoete aardappel of pompoen is dit bij iedereen een succes. Ook hier weer makkelijk in te vriezen in plakjes zodat je nooit zonder zit!

Check hier het recept voor dit paleo bananenbrood

Glutenvrij bananenbrood
zoete aardappelbowl

7. Zoete aardappelbowl

Misschien wel een van mijn favoriete paleo ontbijtjes is deze zoete aardappelbowl. Heerlijk met eiersalade en avocado. Vult goed en heb je leftovers? Dan kun je dat ook weer gebruiken voor de lunch!

Check hier het recept voor de zoete aardappelbowl.

8. Boerenkoolfrittata

Dit is misschien nu niet de juiste groente om door deze frittata te doen maar je kunt dat natuurlijk ook prima afwisselen met groentes die wel in het seizoen zijn. En voor je er erg in hebt is het weer boerenkooltijd.

Check hier het recept voor de boerenkoolfrittata

Fritatta met boerenkool | simoneskitchen.nl
Glutenvrije bietenpannenkoekjes | simoneskitchen.nl

9. Bietenpannenkoekjes

Deze roze beauties mogen natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje van mijn favoriete paleo ontbijtjes. Want dit is echt een ontbijt waar je instant vrolijk van wordt.

Check hier het recept voor de bietenpannenkoekjes

10. Lijnzaadcrackers

En mijn favoriete lijnzaadcrackers mochten natuurlijk ook niet ontbreken in het lijstje met lekkerste paleo ontbijtjes want deze toppers zijn multifunctioneel.

Check hier het recept voor de lijnzaadcrackers

Supersnelle lijnzaadcrackers | simoneskitchen.nl

Pin deze recepten

Wil je dit bewaren en later makkelijk terug kunnen vinden? Pin dan deze recepten op je eigen pinterest board met onderstaande foto!

Paleo ontbijtjes

Delen is fijn!