paleo ontbijt met appel en kip

Zoet of hartig paleo ontbijt met kip

Ben jij in het kamp van de zoete ontbijtjes of ga je liever voor een lekker hartig ontbijt? Ik vind het allebei lekker, maar ik ‘doe’ het beter op een hartig ontbijt. Grappig genoeg is dit paleo ontbijt met kip en appel een soort combinatie van de twee.

En als je nu al over je nek gaat bij het idee dat je kippenstukjes voor het ontbijt moet eten… je kunt dit ook prima eten als diner of lunch. Vul het naar wens aan met groene groentes en je hebt een volwaardige maaltijd te pakken. Dat hoeft niet ingewikkeld te zijn. Overigens zit hier al flink wat groente in dus je hoeft er niet per definitie wat extra’s aan toe te voegen maar lekker is het wel.

Extra

Voor dit paleo ontbijt met kip en appel kun je bijvoorbeeld ook lekker wat blokjes avocado toevoegen of je kunt het inplaats van ontbijt als avondeten serveren met bloemkoolrijst bijvoorbeeld.

Overigens is het paleo ontbijt met kip verrassend zoet. Dat is niet zo heel erg gek als je bedenkt dat bijvoorbeeld in Marokko heel veel kipgerechten ook vaak een zoete touch hebben. Ik doe hier cranberries in en een vleugje kaneel waardoor het echt wel een ontbijt is.

Maar zoals gezegd; vind je dit nou echt helemaal niks dan kun je het dus ook prima eten als lunch of avondeten. Het is trouwens ook lekker om dit met slaschuitjes te eten. Heerlijk als lunch!

Ontbijt

Voor mij is dit dus een ideaal ontbijt, maar ik hoor wel vaker dat mensen dit soort ontbijtjes heel gek vinden. Doe je nu een september whole30 dan is dit overigens ook een heerlijk ontbijt! (lunch én diner!) Of probeer mijn zoete aardappelbowl eens uit.

paleo ontbijt met appel en kip

Paleo ontbijt met kip en appel

4 van 2 stemmen
GangOntbijt
Keukenpaleo

Dit lekkere paleo ontbijt met kip en appel is verrassend en ook een beetje zoet
Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 20 minuten
totaal 20 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 300 gr kipdij in kleine blokjes gesneden
  • 1 el kokosolie
  • ½ el gedroogde italiaanse kruiden
  • ½ tl kaneel
  • zeezout

Voor de rest

  • 1 el kokosolie
  • ½ courgette in kleine blokjes
  • 125 gr kastanjechampignons
  • 2 appels in blokjes
  • 1-2 geraspte wortels
  • ½ tl gember
  • ½ tl kaneel
  • 2 el gedroogde cranberries of rozijnen
  • ½ tl kaneel

  • Kruid de kipdij blokjes met de italiaanse kruiden, kaneel, peper en zout en bak ze krokant in de kokosolie. Zet apart.
  • Verhit de andere el kokosolie en bak hierin de courgetteblokjes, champignons, wortel en appels gaar. Doe de kruiden eroverheen en laat het geheel rustig stoven tot de appels zacht zijn geworden en de groente klaar. Serveer met de kipdij.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 315kcal | Koolhydraten: 24g | Eiwit: 14g | Vet: 20g | Verzadigd vet: 9g | Meervoudigd onverzadigd vet: 3g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 6g | Transvet: 1g | Cholesterol: 74mg | Natrium: 74mg | Kalium: 520mg | Vezels: 4g | Suiker: 16g | Vitamine A: 2718IU | Vitamine C: 10mg | Calcium: 47mg | Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.