Pompoen ontbijtbowl

Pompoen ontbijtbowl

Een heerlijke ontbijtbowl met pompoen en lekkere toppings. Een goed begin van je dag waar je zeker de hele ochtend op door kunt werken. Goed te bewaren voor later gebruik.

Deze pompoen ontbijtbowl ontstond toen ik een overdosis pompoenpuree had gemaakt. Ik had het nodig voor een bepaald recept en de pompoen die er daarvoor roosterde was nogal aan de forse kant.

Het resultaat was een enorme hoeveelheid pompoenpuree. Ik heb bovendien vaak blikjes puree bij de hand. Ik gebruik het merk Libby, wat ik koop bij Amazing Oriental. Ik weet niet of het op meer plekken te krijgen is, maar hier zit niks in. Behalve pompoen.

En dat is wat je wilt voor deze pompoen ontbijtbowl.

Topping

Als topping gebruik ik hier verschillende zaden en door de cacaonibs is het ook nog eens lekker krokant. Ik gebruik trouwens zelden tot nooit dezelfde topping op ontbijtbowls. Het is net wat ik voor handen heb en het is maar net waar ik zin in heb.

Vers fruit zou het op de pompoen ontbijtbowl ook erg goed doen. Denk aan een banaantje bijvoorbeeld of wat bessen eroverheen. Afhankelijk van het seizoen.

Er zit niet heel veel zoetstof door de bowl, maar door de pompoen is het toch zoet genoeg. Ik hou van een stevige bowl, zoals je ook wel kunt zien aan de foto.

Wil je er een meer vloeibare substantie van maken dan kun je meer kokosmelk toevoegen.

Andere soort melk

Ik hou de pompoen ontbijtbowl altijd plantaardig, maar je kunt wel variëren met soort melk. Ben je wel klaar met de smaak van kokos, dan kun je hier bijvoorbeeld ook amandelmelk gebruiken, havermelk (niet paleo) of zelfs gewone melk. Dan is het natuurlijk niet meer vegan.

Bewaren pompoen ontbijtbowl

Doe je aan mealprep, dan kun je de pompoen ontbijtbowl ook redelijk goed bewaren. Ik bewaar het in de koelkast maximaal 3 dagen. Dat is lekker makkelijk om ’s morgens snel te kunnen ontbijten. Na drie dagen vind ik het niet lekker meer. Invriezen kan ook. Vries het in dat geval in per portie en warm het eventueel op in de magnetron of laat het de avond ervoor ontdooien.

Overigens krijg ik regelmatig de vraag wat nou eigenlijk amandelboter is. Het is hetzelfde als amandelpasta. Ik gebruik die termen door elkaar heen. Of dat goed is… weet ik niet. Haha. Maar goed weet dus dat die twee hetzelfde zijn!

Pompoen ontbijtbowl

Pompoen ontbijtbowl

4.50 van 4 stemmen
GangOntbijt
Keukenpaleo

Heb je nog pompoenpuree over? Dan kun je dit lekkere en makkelijke ontbijt in een handomdraai maken. Geen pompoenpuree op voorraad? Hou dan rekening met het roosteren van de pompoen en volg het recept voor pompoenpuree maken (link bij de ingrediënten beneden)
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 5 minuten
bereiding 5 minuten

4 personen

Ingrediënten

Topping


  • Meng de pompoenpuree met kokosmelk, amandelboter, ahornsiroop en kaneel naar smaak. Voeg eventueel een heel klein beetje zout toe.
  • Roer het goed door tot het een glad geheel wordt.
  • Is het te dik naar je smaak, voeg dan nog wat extra kokosmelk (of amandelmelk) toe.
  • Bewaar de pompoenmix maximaal drie dagen in de koeling.
  • Serveer de pompoen in een bowl met de pompoenpitten, chiazaad, cacaonibs en geraspte kokos erover verdeeld of gebruik toppings naar eigen keus

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 327kcal | Koolhydraten: 17g | Eiwit: 10g | Vet: 27g | Verzadigd vet: 8g | Natrium: 12mg | Kalium: 526mg | Vezels: 8g | Suiker: 5g | Vitamine A: 15563IU | Vitamine C: 4mg | Calcium: 147mg | Ijzer: 4mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.