Simone's Kitchen

Toast met bonen en ei

Bonen op toast | simoneskitchen.nl

Ik heb weer eens zo’n week. Zo’n week waarin ik besef dat die rot-enkel nooit meer de oude gaat worden en dat ik het ermee zal moeten doen. Dat soort momenten zijn er gelukkig niet zo vaak. Ik bedoel: ik besef het wel dagelijks want het doet elke dag verrekte pijn, maar meestal kan ik er goed mee omgaan. En kan ik redelijk doen wat ik wil doen. Maar deze week was een gevalletje van téveel. Téveel heen en weer gelopen, téveel gedaan en dan als resultaat téveel pijn.

En ik klaag er niet zo heel veel over, maar soms baal ik er zó ontzettend van dat ik niet eens normaal kan lopen. En dan maak ik me zorgen. Zorgen over de toekomst. Zorgen over hoe dat in vredesnaam moet als ik tien jaar verder ben. Zorgen dat ik meer kapot maak door teveel te lopen. Nou ja, dat soort zorgen.

Bonen op toast | simoneskitchen.nl

En op dat soort dagen realiseer ik me ook des te meer dat ik eens een beetje op moet schieten met dat afvallen want 6 kilo afvallen in een half jaar is echt niet genoeg. Elke kilo die ik extra mee moet dragen is weer een extra belasting op die enkel. Maar afvallen in mijn vak is best een tikkie ingewikkeld. Ik heb best wel de nodige wilskracht maar al dat heerlijks onder mijn neus elke dag wil nog wel eens “verkeerd” aflopen.

Zo, mijn maandelijks zeurmomentje weer even geweest. Want hoezeer ik me ook voorneem om de toekomst gewoon positief te blijven zien, had ik nog zo graag van alles willen doen. Nou genoeg nu.

Want jullie kwamen natuurlijk niet voor mijn gezeur maar voor een lekker recept. Nou vooruit dan maar weer. Deze is eenvoudig maar lekker voor een snelle lunch. Een lekker geroosterd broodje met bonen, avocado, feta en een zacht gekookt eitje. O en ja ik zie ook wel dat het eitje op de toast niet zacht genoeg is. Maar eh… ik was drie dingen tegelijk aan het maken en even niet opgelet op de kooktijd van de eieren.. Oops. Een zachtgekookt eitje maakt het wel echt lekkerder hoor. Het heeft dat nodig. Dus zorg dat jouw eitje wat minder hard gekookt is… 🙂

Print recept Pin recept
No ratings yet

Toast met bonen en ei

Voorbereidingstijd: 10 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

 • 4 plakken zuurdesem brood
 • olijfolie om te bestrijken
 • 1 teen knoflook
 • 100 gr feta
 • 1 blik witte bonen gewassen en uitgelekt.
 • 2 zachtgekookte of gepocheerde eieren
 • verse peterselie fijn gehakt
 • zout
 • peper

Instructies

 •  Bestrijk de plakken brood met olijfolie en bestrijk met de doorgesneden teen knoflook. Rooster in de oven of in een grilpan tot goudbruin en krokant.
 • Beleg het brood met de bonen, verkruimel de feta erover en bestrooi met de peterselie.
 • Leg als laatste het gekookte ei erop en serveer meteen
Gang: Lunch

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 357kcal, Koolhydraten: 50g, Eiwit: 18g, Vet: 9g, Verzadigd vet: 5g, Cholesterol: 115mg, Natrium: 682mg, Kalium: 326mg, Vezels: 7g, Suiker: 3g, Vitamine A: 240IU, Vitamine C: 0.4mg, Calcium: 200mg, Ijzer: 4.1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!
Bonen op toast | simoneskitchen.nl

Bewaren

Bewaren

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

2 comments

 1. Heel lastig als je jezelf steeds moet inhouden terwijl dat totaal niet in je aard ligt. Ik had ook begrepen van Tom dat stil zitten niet bepaald jou ding is, dubbel lastig dus. Misschien een hele rare suggestie?? Maar er bestaattoch ook zo iets als een enkel prothese (zou dat kunnen bij jou?)! Mijn vrouw heeft twee nieuwe knieënen (is wel iets anders maar toch!) en loopt weer echt als een kivit en zonder pijn!!! Wellicht is dit idee misschien helemaal niet voor jou toepasbaar(???), maar ik wilde hem toch even ventileren. Nou, take is easy, maar blijf wel je leuke dingen doen.
  Sterkte en we gaan het volgen en de groeten aan Tom

  • Een enkelprothese wordt geplaatst op het sprongbeen en scheenbeen, maar dat is bij mij heel. Dus een prothese heeft dan geen effect. Het onderste spronggewricht – wat tussen sprongbeen en hielbeen ligt – is kapot en daar zijn geen protheses voor (voor zover ik weet)
   Op zich geen gekke suggestie hoor, maar ik vrees bij mij op dit moment geen optie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.