Ricotta en witte bonen salade
Dit is wat je noemt een gouden oude… Ik was op zoek naar dit recept en realiseerde me vervolgens dat ik hem dus nog over heb gezet van de oude site. Dit was oorspronkelijk onderdeel van de allereerste Donna Hay Styling Challenge die ik een jaar lang elke maand deed. De uitdaging was om een bestaande foto van een Donna Hay recept zo goed mogelijk na te maken. Niet om er dan vervolgens mee te gaan pronken maar puur als oefening. Want ik heb toen veel geleerd van het kijken naar hoe iemand een foto maakt. Inmiddels had ik het waarschijnlijk totaal anders gestyled maar toen vond ik hem best aardig gelukt.. 😉
Het origineel door Chris Court
Het origineel is geschoten door Chris Court en is een heel stuk blauwer zoals je ziet bij deze side by side vergelijking. Mijne is warmer van kleur… Gefotografeerd toen met kunstlicht. Gek genoeg misschien ben ik ooit begonnen met het fotograferen met kunstlicht. Waarschijnlijk doordat ik altijd mensen op de foto zette in de studio in die tijd. Dat je ook met daglicht eten kon fotograferen was nog niet bij me opgekomen. Grappig wel als je dan bedenkt dat ik tegenwoordig amper nog lampen gebruik. Ja nu het weer donkerder wordt zet ik ze weer neer want niks is frustrerender als niet meer kunnen omdat er geen licht meer is…. De eerste workshop met kunstlicht is trouwens aankomende woensdag (de 12e) en een tweede staat al in de planning (moet alleen nog wat dingen checken) dus die komt er binnenkort aan.
Maar nu eerst het recept voor deze lekkere en gezonde salade!
Ricotta en witte bonen salade
Ingrediënten
- 400 g witte bonen
- 1 kleine rode ui
- 30 g zwarte olijven zonder pit en gehalveerd
- 1/4 cup platte peterselie alleen de blaadjes
- 1/-2 rode pepers gehalveerd, zaadjes verwijderd en gesneden
- 125 gr kerstomaatjes gehalveerd
- zeezout
- zwarte peper
- 100 gr ricotta vers
- 2 el extra virgin olijfolie
- 2 el sangiovese azijn
Instructies
- Doe de bonen, uien, olijven, peterselie, rode peper, tomaat, zout en peper in een kom en schud voorzichtig om alles te combineren. Verdeel over twee borden en serveer met de verse ricotta er bovenop. Combineer de olie en de azijn en druppel over de salade als je hem serveert.
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Pingback: Soep van geroosterde tomaat en geroosterde kikkererwten | Simone's Kitchen