Simone's Kitchen

Phad Kaprao Gai (gebakken kip met basilium op Thaise wijze)

Kip met Basilicum op thaise wijze | simoneskitchen.nl

Ja ja, jullie zaten natuurlijk allemaal met smart te wachten op een nieuwe aflevering van de dudefood keuken, maar de dude is een beetje zielig geweest (lees : ziek) dus had even wat minder behoefte aan het creëren van foute maar o zo lekkere gerechten. Inmiddels gaat het weer een stuk beter met hem, maar door tijdgebrek dus even een Aziatisch getint gerechtje.

Kip met basilicum | simoneskitchen.nl

Ik ben tenslotte net terug uit Vietnam, dus leek een Thais gerecht me geheel op zijn plaats.. 😉 Hahaha… De Aziatische keuken is hoe dan ook natuurlijk erg lekker. Thais, Vietnamees, Indisch… je kunt mij er altijd blij mee maken. Dit gerechtje maakten Charlotte en ik alweer een tijdje geleden toen zij net terug was uit Thailand en daar tijdens een kook workshop ook dit makkelijke en snelle gerecht maakte.

Kip met basilicum-1

Kip met Basilicum op thaise wijze | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
4.67 van 3 stemmen

Phad Kaprao Gai

Totale tijd: 20 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 100 gram gesneden kipfilet
  • 2 el olie
  • 3 teentjes knoflook
  • 1/3 cup gesneden boontjes of kousenband
  • 2-3 bird's eye chili pepers rode pepers mag ook als je het minder heet wilt
  • 1 cup thaise basilicum blaadjes
  • 1 el vissau
  • 1 el oestersaus
  • 1/2 tl suiker
  • 1/4 cup gesneden ui
  • 3 el water

Instructies

  • Doe de olie in een wook op laag vuur. Zodra de olie heet is voeg je de knoflook, ui, chili pepers en de kip toe. Roerbak tot het gaat geuren en gaar is.
  • Blancheer de boontjes even kort voor een minuutje of wat om ze voor te koken. Voeg ze daarna toe aan de wok met de vissaus, suiker en de oestersaus. Voeg een beetje water toe. Roer alles samen. Zodra het gaar is, voeg je de basilicum toe.
  • Roer om en serveer met rijst

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

6 comments

  1. Avatar

    Vroeger was ik een beetje ‘bang’ voor vissaus. Ik wist het niet met dat spul… Tegenwoordig kan ik niet meer zonder en gebruik alleen nog maar vissaus in Aziatische gerechten in plaats van zout.
    En kip, ik kan echt wel heel de week kip eten. Ok, bijna heel de week! hahahha

  2. Avatar

    Yes I love Aziatisch eten! gewoon omdat het vaak zo lekker snel op tafel staat & ik het idee krijg dat het best gezond is! dit ziet er in ieder geval heul lekker uit!!

  3. Avatar

    I love Asian food and those heavenly flavours. A dish that makes you travel.

    Cheers,

    Rosa

  4. Avatar

    Lekker, wel jammer dat jullie niet de n.l. maten aanhouden i.p.v. cups.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!