Phad Kaprao Gai (gebakken kip met basilium op Thaise wijze)
Ja ja, jullie zaten natuurlijk allemaal met smart te wachten op een nieuwe aflevering van de dudefood keuken, maar de dude is een beetje zielig geweest (lees : ziek) dus had even wat minder behoefte aan het creëren van foute maar o zo lekkere gerechten. Inmiddels gaat het weer een stuk beter met hem, maar door tijdgebrek dus even een Aziatisch getint gerechtje.
Ik ben tenslotte net terug uit Vietnam, dus leek een Thais gerecht me geheel op zijn plaats.. 😉 Hahaha… De Aziatische keuken is hoe dan ook natuurlijk erg lekker. Thais, Vietnamees, Indisch… je kunt mij er altijd blij mee maken. Dit gerechtje maakten Charlotte en ik alweer een tijdje geleden toen zij net terug was uit Thailand en daar tijdens een kook workshop ook dit makkelijke en snelle gerecht maakte.
Phad Kaprao Gai
Ingrediënten
- 100 gram gesneden kipfilet
- 2 el olie
- 3 teentjes knoflook
- 1/3 cup gesneden boontjes of kousenband
- 2-3 bird’s eye chili pepers rode pepers mag ook als je het minder heet wilt
- 1 cup thaise basilicum blaadjes
- 1 el vissau
- 1 el oestersaus
- 1/2 tl suiker
- 1/4 cup gesneden ui
- 3 el water
Instructies
- Doe de olie in een wook op laag vuur. Zodra de olie heet is voeg je de knoflook, ui, chili pepers en de kip toe. Roerbak tot het gaat geuren en gaar is.
- Blancheer de boontjes even kort voor een minuutje of wat om ze voor te koken. Voeg ze daarna toe aan de wok met de vissaus, suiker en de oestersaus. Voeg een beetje water toe. Roer alles samen. Zodra het gaar is, voeg je de basilicum toe.
- Roer om en serveer met rijst
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Lekker, wel jammer dat jullie niet de n.l. maten aanhouden i.p.v. cups.
Ja snap ik. Ik denk dat we het vergeten zijn om te wegen tijdens het koken. Dat doe ik tegenwoordig wel maar dit is nog een oudje 😊
I love Asian food and those heavenly flavours. A dish that makes you travel.
Cheers,
Rosa
Yes I love Aziatisch eten! gewoon omdat het vaak zo lekker snel op tafel staat & ik het idee krijg dat het best gezond is! dit ziet er in ieder geval heul lekker uit!!
En dat is het ook Marianne! Redelijk gezond en makkelijk. Wat wil een mens nog meer!
Vroeger was ik een beetje ‘bang’ voor vissaus. Ik wist het niet met dat spul… Tegenwoordig kan ik niet meer zonder en gebruik alleen nog maar vissaus in Aziatische gerechten in plaats van zout.
En kip, ik kan echt wel heel de week kip eten. Ok, bijna heel de week! hahahha