Warm brood van kip | simoneskitchen.nl

Sommige recepten zijn eigenlijk gewoon niet gemaakt om op de foto te zetten. Laten we eerlijk zijn… Ik ben heus goed in het verdoezelen van bruine smurrie zoals een curry of zelfs een bakkie sate saus maar voor dit recept moesten we ons toch even heel hard op het hoofd krabben. Es en ik waren weer eens lekker aan het koken en we deden maar liefst drie ‘remakes’ uit het Moderne Kookkunst boek.

Broodje van warme kip | simoneskitchen.nl

De een nog erger dan de ander…. Deze had in het boek geen foto, maar de titel intrigeerde ons nogal: “Warm brood van kip” Heb jij dan een voorstelling wat het zou moeten zijn?? De Franse titel “Pain de Volaille chaud” maakte het ook al niet veel beter en eerlijk is eerlijk, onze verwachtingen voor dit recept waren niet al te hoog.

Warm brood van kip | simoneskitchen.nl

En zoals we inmiddels gewend zijn van dit bijzondere boek klopten de hoeveelheden weer eens voor geen meter. Ik weet niet hoeveel of hoe weinig mensen vroeger aten maar soms hebben ze 5 kilo kip voor twee personen en soms een pond voor 6 personen. En ja wij hebben er nu een soort snackje van gemaakt maar of dat ooit oorspronkelijk zo bedoeld was, zullen we nooit weten.

Warm brood van kip | simoneskitchen.nl

Voor de remake hebben we behoorlijk wat dichterlijke vrijheid gehanteerd want die supreme saus…? Geen idee maar we hebben er een – verrassend lekkere – nieuwe versie van gemaakt. En dat moet toch even gezegd want ondanks het feit dat de foto’s in het oorspronkelijk boek dramatisch zijn en ondanks dat we nagenoeg elk recept volledig moeten ombouwen; in de basis is tot nu toe alles lekker…. Dus ik zeg vooral maken deze! Erg lekker op een geroosterd broodje!

Warm brood van kip | simoneskitchen.nl

Warm brood van kip

1 van 1 stem

Let even op dat je hier gekookte kip gebruikt. De kip kook je dus eerst voor een kleine tien minuten in een pannetje met bouillon voor je verder gaat.
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 15 minuten
bereiding 25 minuten
totaal 40 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 250 gr kip gekookt in bouillon
  • 1 eidooier
  • 1 ei
  • 125 gr bechamelsaus plus extra voor serveren
  • 100 ml slagroom
  • peper
  • zout

  • Snij de kip in iets kleinere stukken en doe de stukken met de eidooier, het ei, de bechamelsaus en de slagroom bij elkaar in het bakje van een staafmixer of keukenmachine. Draai tot je een glad geheel hebt.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Neem een vorm (wij gebruikten een rond metalen bakje van Ikea) en smeer die goed in met boter of olie. Niet vergeten!!
  • Doe je mengsel in het bakje en dek af met een stukje plastic folie.
  • Zet het bakje in een stoompan en laat dit ongeveer 25 minuten stomen tot het gezet is.
  • Keer om op een bord en serveer met geroosterd brood.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.