Simone's Kitchen

Wanneer laat je een comment achter en roti kukus

Roti kukus cake

Roti kukus cake

Behalve dat ik verslaafd aan bloggen ben, probeer ik ook om zoveel mogelijk andere blogs te bekijken. Dat lukt niet altijd maar mijn favoriete moment is toch ‘smorgens vroeg met een bakkie koffie uitgebreid Bloglovin te scannen op leuke nieuwe berichten. Ga ik ook daadwerkelijk op bezoek bij een blog dan laat ik eigenlijk altijd wel een comment achter. Want dat vinden we tenslotte allemaal leuk toch?
De ene keer is het een comment op een recept, de andere keer op het stuk dat geschreven is.
En dan kom je blogs tegen waar mensen 100 comments hebben achter gelaten en blogs zonder een enkel comment. Tuurlijk heeft het ook te maken met het aantal bezoekers van je blog, want geen bezoek dan heb je waarschijnlijk ook geen comments, lijkt me toch?
Maar wanneer laat jij nou een comment achter en wanneer klik je weer door?
Op sommige posts krijg ik nul comments, op sommige tientallen. En dan vraag ik me wel eens af waar dat nou eigenlijk aan ligt. Dus ik dacht ik vraag het gewoon eens aan de mensen die het kunnen weten! 🙂

Zo nu we dat aan de kant hebben kunnen we overgaan tot de orde van de dag en dit recept van een gestoomde cake… Ik heb natuurlijk al eens eerder cake gemaakt in een stoompan en ik vind het toch elke keer verrassend hoe anders het is van een standaard cake. Er gaat geen boter in dus als je op je vet inname let dan is dit een cake die magerder is als de standaard. (niet dat er geen suiker in gaat dus wat dat betreft heeft het nog wat werk voor het een gezonde cake zal worden!)

roti kukus

Wat vond ik ervan? Lekker, maar wel droog. Komt natuurlijk door het gebrek aan boter. Wat ik dan wel weer grappig vond is dat de oorspronkelijke receptenmaker er als tip bijzet om vooral de cake warm te eten met een klont boter erop. Ja dan is ie weer lekker natuurlijk! Ik vond het wel een verrassend experiment om zo eens een hele cake in mijn stoompan te maken. Dus ik ga het zeker nog een keer proberen maar misschien het recept iets aanpassen. Ben er nog niet uit!

Print recept Pin recept
5 van 1 stem

Roti kukus

Voorbereidingstijd: 15 min
Bereidingstijd: 30 min
Totale tijd: 45 min

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 200 gr suiker
  • 1 el vanille suiker
  • 1 dl 7up
  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 mespuntje zout
  • 1 el cacaopoeder

Instructies

  • Mix de eieren met de suiker en het zout. Voeg de 7up (of spa rood) toe en als laatste het zelfrijzend bakmeel. Mix alles goed en zorg dat het glad en klontjesvrij is. Bekleed je stoompan aan de binnenkant met bakpapier. Zorg ervoor dat je niet alleen de randen bedekt maar ook de zijkanten.
  • Doe het grootste gedeelte van het beslag in de pan. Door het restant van het deeg meng je de cacaopoeder. Dit voeg je daarna toe aan de rest van het beslag en maak hier een creatief marmer effect van. Dus niet helemaal doorroeren! Doe om de deksel van je stoompan een schone theedoek (om te voorkomen dat het water terug drupt op je cake)
  • Vul het onderste deel van je pan met water en breng dit aan de kook. Plaats het gedeelte met het beslag erin erop en sluit af met de deksel met theedoek. Laat het op medium vuur ongeveer een half uurtje stomen.
  • Zorg dat de pan niet droog kookt.
  • Serveer de cake warm met een beetje boter…

 

 

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.