Simone's Kitchen

Wekelijkse roundup budget challenge – en eenvoudige pasta

Elke zondag doen we een roundup met alle gepubliceerde recepten van die week. En ja, je snapt al dat deze roundup niet zo groot is aangezien we gisteren zijn begonnen.. 😉

Maar omdat we natuurlijk wel al een tijdje langer bezig zijn met het uitzoeken van prijzen en recepten kan ik je wel al het een en ander vertellen waar ik inmiddels achter ben gekomen. En… Met die van gisteren meegerekend toch ook twee recepten al…
Ik probeer om elke avond het eten te fotograferen, al zal het niet echt elke keer heel origineel zijn. Zo ook het gerecht van vandaag. Een hele basic pasta, maar op zich gezond met veel groente en goed te eten. Totale prijs € 2,44 (specificatie hieronder). De totale kosten voor dit maal waren € 3,26, maar het was voldoende voor drie personen dus we hadden nog over voor de volgende dag. We hebben daarom 3/4 van de prijs aangehouden voor het avondmaal.

20140128-MH2A5051

Sommige dingen zoals de kipworsten zijn natuurlijk belachelijk goedkoop en niet van al te beste kwaliteit. Ik denk ook dat het nagenoeg onmogelijk is om met een dergelijk klein budget biologisch verantwoord te eten. Het moet uit de lengte of uit de breedte en vlees is al een grote kostenpost. Biologisch vlees is meer als ons hele dagbudget van 3 euro. Dus – hoe graag ik ook verantwoord vlees eet – dat is voor deze uitdaging niet mogelijk. Vegetarisch eten is een stuk voordeliger dus verwacht daar meerdere gerechten van de komende maand. Heb al een paar toppertjes gezien.

Van sommige artikelen ben ik echt verrast. Een kilo pasta voor 60 cent; je denkt toch niet dat het mogelijk is, maar dat is het wel en goed eetbaar ook. Dat maakt een portie pasta dus voor twee personen 9 cent. En ik koop normaal Dececco pasta… Dan weet je het wel, qua prijs… Duur dus. Deze pasta (uit de basic lijn van Appie) is goed te doen.

Verse kruiden bij de Albert Heijn kochten we eigenlijk al niet meer want die kosten gemiddeld 1,39 per miezerig bakje. Terwijl je peterselie, munt en koriander bij de Turkse supermarkt voor 40 cent per enorme bos koopt. Niet alles is daar goedkoper overigens en er zit een groot verschil tussen de prijs voor een kilo kippendijenvlees in Heerhugowaard en onze plaatselijke Turkse supermarkt. Twee euro verschil per kilo. Es betaalt 3 euro, wij 5 euro (zonder aanbieding). Toch een behoorlijk bedrag.

Een open deur misschien, maar voor meer mensen (of meer dagen) koken scheelt aanzienlijk in de prijs en is ook meteen handig als je wat porties invriest voor de dagen dat je geen zin hebt om te koken.

Leftover budget ( van totaal € 84,00) na 2 dagen = € 78,81

Uitsplitsing van de kosten per ingrediënt staat in het recept. We hebben zoveel mogelijk aanbiedingen gekocht (met als hoogtepunt 8 kipbraadworsten voor € 1,00) en daar de prijs van gebruikt voor de berekening. Voor kruiden heb ik 5 ct per portie aangehouden omdat ik dat echt niet weeg. Dat is ruim genomen, de werkelijke kosten zullen minder zijn denk ik.

Print recept Pin recept
No ratings yet

Eenvoudige macaroni

Totale tijd: 20 min
Porties: 3 personen

Ingrediënten

  • 150 gr pasta € 0 09 (AH BAsis)
  • 2 kipbraadworsten € 0 25 (Megaknaller)
  • 75 gr magere spekblokjes € 0 60 (Lidl)
  • 1 blik tomatenblokjes € 0 45 (Lidl)
  • 40 gr geraspte kaas € 0 23 (Lidl)
  • 1 paprika € 0 49 (C1000)
  • 1/2 courgette € 0 35 (lidl)
  • 1/2 bakje kastanjechampignons € 0 50 (Lidl)
  • 1 ui € 0 10 (voorraad)
  • 1 teen knoflook € 0 05 (voorraad)
  • peper € 0 05 (voorraad)
  • zout € 0 05 (voorraad)
  • olijfolie om te bakken € 0 10 (voorraad)

Instructies

  • Snij de paprika, ui, knoflook, courgette en champignons fijn.
  • Kook de pasta volgens de gebruikaanwijzing op de verpakking gaar.
  • In een wok verhit je de olijfolie en bak je de spekjes krokant. Verwijder het vel van de kipworst en draai hier balletjes van of als dat niet lukt bak het rul. Voeg de kipworst toe en bak deze even mee met de spekjes. Voeg je groentes toe en bak mee.
  • Voeg het blikje tomatenblokjes toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer met de geraspte kaas.

 

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

2 comments

  1. Goed bezig Simone! Ik ben wat verlaat, maar zal vandaag ook een update maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.