Simone's Kitchen

Macaroni gratin met walnoot en kaas

macaroni gratin met walnoten en kaas

Triple cheese macaroni gratin

Hou je van kaas en hou je van pasta? Dan is deze macaroni gratin eentje die je graag wilt maken. Het zit boordevol met drie soorten kaas, lekker knapperige walnoten (of pecannoten) en – omdat er ook nog iets van groente in moest – kastanjechampignons. Je maakt het geheel af door het nog even een krokant korstje te geven onder de gril en je kunt de maaltijd serveren.

Groente toevoegen

De hoeveelheid groente in de macaroni gratin kan wel wat meer natuurlijk. De paddestoelen zijn een leuk begin maar het is ook lekker om hier bijvoorbeeld nog wat gekookte broccoli of bloemkool aan toe te voegen. Op die manier zorg je in ieder geval voor meer groente. Als alternatief kun je de ovenschotel ook heel goed serveren met een mooie groene salade.

Maar de macaroni gratin serveren met een grote groene salade kan natuurlijk ook prima.

Macaroni gratin met kaas

Gorgonzola

In deze ovenschotel hoort gorgonzola. Dat is niet een kaas die iedereen even lekker vindt, maar je kunt het ook heel makkelijk gewoon weglaten. Ik vergat het laatst een keer toe te voegen en hoewel ik de smaak heerlijk vind was mijn tafelgenoot blij dat ik het was vergeten. Krijg je gasten? Check het dan gewoon even van tevoren of de gorgonzola wordt gewaardeerd of niet.

De macaroni gratin kun je ook makkelijk opwarmen. Ik vind de smaak vaak zelfs nog lekkerder de volgende dag omdat alles goed de tijd heeft gehad om in te trekken. Heerlijk!

Ben je ook fan van pasta? Check dan hier alle pastarecepten

macaroni gratin met walnoten en kaas
Print recept Pin recept
5 van 1 stem

Macaroni gratin met walnoten

Deze overheerlijke macaroni ovenschotel zit vol met lekker romige kaas
Voorbereidingstijd: 15 min
Bereidingstijd: 15 min
Totale tijd: 30 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 125 gr macaroni
  • 250 gr kastanjechampignons gesneden
  • 40 gr gorgonzola
  • 40 gr Grana Padano gerasp
  • 50 gr Old Amsterdam geraspt
  • 2 el mascarpone
  • 100 ml slagroom
  • 1 el boter
  • 40 gr walnoten grof gehakt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 C
  • Kook de macaroni gaar in gezouten water. Zorg dat het nog wel al dente blijft. Het kookt ook nog enigszins in de ovenschotel. Spoel af onder koud water en zet opzij.
  • Bak ondertussen de kastanjechampignons gaar en goudbruin. Laat het vocht zoveel mogelijk verdampen.
  • Maak een kaassaus door de boter in een koekenpan te smelten. Voeg hier de mascarpone, slagroom, gorgonzola, grana padano en de helft van de oude kaas door. Roer tot je een egaal romige massa hebt. Voeg indien nodig peper en zout toe naar smaak. Hak de walnoten grof en roer erdoor.
  • Voeg de pasta en de champignons doe en roer alles goed door. Doe het mengsel in een ovenschaal of in meerdere kleine. Voeg de resterende kaas toe op de bovenkant en doe in de oven.
  • Check na een minuut of 15 of de bovenkant mooi goudbruin is. Zo niet dan kun je de gril er nog even op zetten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: macaroni, ovenschotel

Voedingswaarde

Calorieën: 821kcal, Koolhydraten: 58g, Eiwit: 33g, Vet: 53g, Verzadigd vet: 26g, Transvet: 1g, Cholesterol: 125mg, Natrium: 789mg, Kalium: 919mg, Vezels: 4g, Suiker: 5g, Vitamine A: 1325IU, Vitamine C: 1mg, Calcium: 612mg, Ijzer: 2mg
Macaroni gratin

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.