Pasta uit de oven is echt een van mijn favoriete manieren om pasta te eten. Dat dat niet ophoudt bij een schaal met lasagne laat ik je zien in dit overzicht van mijn 9 favoriete pasta ovenschotels.

Pasta ovenschotel

Romige pasta ovenschotel met tomaat

We trappen de lijst met de lekkerste pasta ovenschotels af met mijn meest recent favoriet; een romige pasta met tomaat. De pasta die je gebruikt is rigatoni, maar kun je natuurlijk afwisselen naar wens.

romige pasta ovenschotel

Mac & Cheese

Een Mac & Cheese mag natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. Sterker nog; ik kon niet kiezen dus je krijgt er twee van me! De eerste is een Mac & Cheese met doperwten en hazelnoten.

Macaroni en kaas | simoneskitchen.nl

Gevulde pastaschelpen met ricotta

Die hele grote pastaschelpen gebruik ik eigenlijk niet zo heel vaak, maar je kunt ze wel erg leuk vullen zoals in deze versie van gevulde pastaschelpen met ricotta.

Gevulde pastaschelpen van boven

Bacon-pompoenpasta

Pompoen en bacon zijn wat mij betreft twee ingredienten die het beste in elkaar naar boven brengen. In deze pompoenpasta met bacon kun je daar volop van genieten! Even afbakken in de oven voor dat heerlijke krokante laagje en klaar!

Pasta ovenschotel met bacon en pompoen

Pasta Alfredo met cheesepops

Een kaaskorstje en dan ook nog eens krokant? Met deze pasta alfredo met cheesepops heb je het beste van twee werelden. Probeer het zelf maar eens met dit makkelijke recept.

Pasta alfredo met cheesepops

Macaroni gratin met walnoten

Misschien wel een van mijn favoriete pasta ovenschotels is deze met walnoten. Nu zou je het eigenlijk ook wel een Mac & Cheese kunnen noemen want ja, er gaat ook veel kaas in. Maar voor het gemak noem ik dit gewoon een macaroni gratin met walnoten. 😉

macaroni gratin met walnoten en kaas

Lasagne met broccoli en kip

Een lasagne mag natuurlijk niet ontbreken in deze lijst met pasta ovenschotels. Het is wel een iets andere variant dan je wellicht gewend bent. Lasagne met broccoli en kip!

Lasagne met broccoli

Spaghettitaart met pompoen

Mijn versie op een spaghettitaart maakte ik met spekjes en pompoen. Ik vond het een heerlijke versie en daarom mocht ie niet ontbreken in de lijst met pasta ovenschotels!

Spaghettitaart

Mac & Cheese met gorgonzola

Last but not least een mac & cheese met gorgonzola. Heerlijk als je van blauwe kaas houdt. Zo niet, kies dan een van de andere Mac & cheese recepten die je op de site terugvindt!

Mac & cheese gorgonzola

Delen is fijn!