Spaghettitaart met pompoen en paddenstoelen

Spaghettitaart met pompoen

Een spaghettitaart stond al een hele tijd op mijn verlanglijstje van dingen die ik ooit nog eens wilde gaan maken. Vorige week kwam het nieuwe boek van Sabine van Oh My Foodness binnen. Afgelopen weekend bedacht ik dat ik daar wel eens wat uit wilde gaan maken. Tijdens het bladeren kwam ik een heuse spaghettitaart tegen. Dat was een teken!

Oh my foodness

De titel van het nieuwe boek van Sabine is heel eenvoudig ‘Oh my foodness‘ net als de naam van haar site. Het boek staat bomvol met de allerlekkerste comfortfoodrecepten. Een beetje voortbordurend op haar eerste boek ‘Guilty Pleasures‘.

Spaghettitaart met pompoen

Het boek zelf is een aanwinst voor je kookboekenvoorraad. Sabine is niet van de gezonde kookboekenrevolutie en doet lekker haar eigen ding. De fotografie in dit nieuwe boek is bovendien likkebaardend lekker. Ik vond het nogal lastig om er iets uit te kiezen. Want zoveel lekkers!

Ingredienten voor spaghettitaart

Spaghettitaart carbonara

Maar goed het werd dus de spaghettitaart. Sabine had een carbonaraversie en ik maakte hier een variatie op met wat extra ingrediënten en iets minder pasta. Het leek me een goed idee om er wat groente door te doen aangezien het mijn avondeten ging worden.

Geen must natuurlijk, want je kunt het ook serveren met een lekkere groene salade. Sinds kort bak ik ongeveer alles in mijn lodge pan. Ik vind dat zo’n handig ding! Je hebt hem al langs zien komen bij de bramencobbler en bij de perenfrangipane.

Stuk spaghettitaart met pompoen en paddenstoelen

Ik heb zelfs Eef van Eefkooktzo aangestoken. Check dit lekkere recept van haar maar eens voor deze waanzinnige skilletcookies!

Maar terug naar de spaghettitaart. Ik roosterde hiervoor eerst de stukjes pompoen in de oven voor ik ze door de taart deed. Ik gebruikte 300 gram ongekookte spaghetti en het is best een behoorlijke hoeveelheid. Ik denk dat je er goed met vier personen van kunt eten.

Spek bakken

Het spek en de paddenstoelen bak je vervolgens eerst lekker op in de koekenpan. Dit gerecht is dus niet vegetarisch maar dat is het natuurlijk wel heel makkelijk te maken. Je kunt daarvoor eenvoudigweg het spek weglaten en je hebt een vega maaltijd.

Alles combineren, even goed doorroeren, storten in je koekenpan of springvorm en nog voor een minuutje of 20 de oven in voor het eindresultaat.

Wil jij ook die ultieme lekkernijen van Sabine zien? Bestel dan snel een exemplaar van Oh My Foodness! Aanradertje!

Spaghettitaart

Spaghettitaart met pompoen en paddenstoelen

5 van 3 stemmen
GangHoofdgerecht

Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 30 minuten
bereiding 20 minuten
totaal 50 minuten

4 personen

Materiaal

Ingrediënten

  • 400 gr pompoenblokjes
  • 2 el olijfolie
  • zout en peper
  • 100 gr spekblokjes
  • 200 gr kastanjechampignons in stukjes
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 takjes tijm
  • 300 gr spaghetti
  • 4 eieren
  • 100 ml slagroom
  • 50 gr pecorino plus extra om te serveren
  • 1 el verse peterselie fijngehakt
  • 200 gr buffelmozzarella gescheurd

  • Verwarm de oven voor op 200˚C
  • Verdeel de pompoenblokjes over een bakplaat. Bestrooi met zout en peper en wat olijfolie. Rooster in de oven voor ongeveer 20 minuten of tot de pompoen gaar is.
  • Ondertussen kook je de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.
  • Verhit wat olie in een koekenpan en bak hierin de spekjes uit. Voeg de paddenstoelen en de knoflook toe en bak mee tot goudbruin en gaar. Voeg als laatste de tijmblaadjes toe. Haal van het vuur.
  • Klop de eieren los met de room, geraspte pecorino, gehakte peterselie en zwarte peper.
  • Doe de spaghett en de pompoenblokjes bij het paddenstoelenmengsel en roer even door. Zorg dat het niet te heet is als je het eiermengsel erbij doet. Meng alles goed.
  • Vet je springvorm goed in en verdeel wat geraspte kaas over de bodem van de vorm. Verdeel hier je spaghettimengsel overheen. Druk iets aan en verdeel de mozzarella over de bovenkant. Zet op een bakplaat en bak in de oven voor ongeveer 25 minuten of tot gaar en goudbruin.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 817kcal | Koolhydraten: 68g | Eiwit: 44g | Vet: 42g | Verzadigd vet: 21g | Meervoudigd onverzadigd vet: 3g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 14g | Transvet: 1g | Cholesterol: 286mg | Natrium: 1295mg | Kalium: 874mg | Vezels: 3g | Suiker: 6g | Vitamine A: 9612IU | Vitamine C: 12mg | Calcium: 478mg | Ijzer: 3mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.