Simone's Kitchen

Rode bietenpasta met kaassaus

Rode bietenpasta met kaassaus en basilicum | simoneskitchen.nl

Simpel recept voor snelle pasta

We hadden natuurlijk die mooie rode bietenpasta gemaakt en het was tijd voor de lunch. Dus wat zouden we eens gaan eten? Esmée dook de koelkast in en kwam terug met een paar pakjes kaas die we nog over hadden van de lunch. Een halve liter slagroom en nog zo wat dingetjes die niet meteen een bestemming hadden. En een kaassaus was geboren…

Echt ingewikkeld is het niet maar voel je vooral vrij om wat meer groente aan het gerecht toe te voegen. Ik denk dat een lekker bosuitje, wat gehakte courgette en champignons het hier heel goed bij zouden doen. Maar ja, die hadden we niet in de koelkast liggen.

Wij gebruikten zoals gezegd plakjes kaas maar het is natuurlijk makkelijker en efficiënter om geraspte kaas te gebruiken voor de saus.

Rode bietenpasta met kaassaus | simoneskitchen.nl

Rode bietenpasta met kaassaus en basilicum
Voorbereiding
5 mins
Kooktijd
15 mins
Totale tijd
20 mins
 
Soort: Hoofdgerecht
Servings: 4 personen
Ingredienten
  • 4 porties rode bietenpasta of andere pasta naar keus
  • 250 gr kaas geraspt
  • 1 ui halve ringen
  • 1 el bloem
  • 500 ml slagroom
  • peper en zout
  • basilicum
  • 1 el boter
Instructies
  1. Verhit een koekenpan en bak de ui zachtjes tot gaar in de boter. Voeg de bloem toe en roer tot het goed gemengd is met de ui. Voeg de slagroom in gedeeltes toe en roer tot het goed gemengd is en laat het een beetje inkoken

  2. Voeg de kaas toe en laat in de saus smelten. Laat zachtjes bubbelen tot het een beetje indikt en breng op smaak met zout en peper.

  3. Kook ondertussen de pasta beetgaar en serveer de kaassaus met de pasta. Strooi er wat van de basilicumblaadjes overheen

2 comments

  1. Tja, we hadden wel paddestoelen, maar ja, die zaten al in de hartige taart! hahahaha
    😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos