Rode bietenpasta met kaassaus en basilicum | simoneskitchen.nl

Simpel recept voor snelle pasta

We hadden natuurlijk die mooie rode bietenpasta gemaakt en het was tijd voor de lunch. Dus wat zouden we eens gaan eten? Esmée dook de koelkast in en kwam terug met een paar pakjes kaas die we nog over hadden van de lunch. Een halve liter slagroom en nog zo wat dingetjes die niet meteen een bestemming hadden. En een kaassaus was geboren…

Echt ingewikkeld is het niet maar voel je vooral vrij om wat meer groente aan het gerecht toe te voegen. Ik denk dat een lekker bosuitje, wat gehakte courgette en champignons het hier heel goed bij zouden doen. Maar ja, die hadden we niet in de koelkast liggen.

Wij gebruikten zoals gezegd plakjes kaas maar het is natuurlijk makkelijker en efficiënter om geraspte kaas te gebruiken voor de saus.

Rode bietenpasta met kaassaus | simoneskitchen.nl

Rode bietenpasta met kaassaus en basilicum | simoneskitchen.nl

Rode bietenpasta met kaassaus en basilicum

Nog geen review
GangHoofdgerecht

Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 5 minuten
bereiding 15 minuten
totaal 20 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 4 porties rode bietenpasta of andere pasta naar keus
  • 250 gr kaas geraspt
  • 1 ui halve ringen
  • 1 el bloem
  • 500 ml slagroom
  • peper en zout
  • basilicum
  • 1 el boter

  • Verhit een koekenpan en bak de ui zachtjes tot gaar in de boter. Voeg de bloem toe en roer tot het goed gemengd is met de ui. Voeg de slagroom in gedeeltes toe en roer tot het goed gemengd is en laat het een beetje inkoken
  • Voeg de kaas toe en laat in de saus smelten. Laat zachtjes bubbelen tot het een beetje indikt en breng op smaak met zout en peper.
  • Kook ondertussen de pasta beetgaar en serveer de kaassaus met de pasta. Strooi er wat van de basilicumblaadjes overheen

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.