Chocolade bieten taartjes
Het is alweer een tijdje geleden dat we deze bieten chocolade taartjes op de foto zette en jee, wat hebben we lopen vloeken op de ondingen.. 😉 Alex had de taartjes gebakken in de mini vormpjes van de Appie. Op zich leuke vormpjes maar het maakte de bieten choco taartjes een wat raar model en we kregen de styling maar niet zoals we die bedacht hadden. Tot Alex dan maar een leeg bordje neerzette met wat kruimels en voila… Gek genoeg is dit een van mijn favoriete foto’s geworden.. Dus dames en heren, als je foto niet lukt; een leeg bordje kan altijd ook nog! 😉 De smaak? Die was aardig al hebben we betere gehad en zeker nadat we diezelfde dag de onovertroffen kastanje chocolade taart hadden gegeten. Daar kon eigenlijk weinig aan tippen.
Zodat je hem ook nog kunt zien
De bietensmaak kwam niet echt goed naar voren dus als iemand daar nog een goede tip voor weet? We horen het graag!
Chocolade bieten taartjes
Ingrediënten
- 175 gr bloem
- 10 gr bakpoeder
- 75 gr cacaopoeder
- 225 gr basterdsuiker
- 3 eieren
- 500 gr geroosterde bietjes
- 200 ml zonnebloemolie
- 250 ml slagroom
- 250 gr pure chocola
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200C. Vet een springvorm van 20cm in. Zeef 175 gram bloem, 10 gram bakpoeder, 75 gram cacaopoeder en 225 gram basterdsuiker. Maal 3 eieren, 500 gram geroosterde bieten en 200 ml zonnebloemolie in een blender, houd een paar kleine stukjes biet apart. Spatel het bietenmengsel door de droge ingredienten en bak de taart 40 minuten. Laat ondertussen 250 ml slagroom zachtjes tot het kookpunt komen. Breek 250 gram pure chocolade in stukjes en schenk de warme slagroom daarover. Roer tot de chocolade gesmolten is. Laat de taart afkoelen en schenk daarna de chocoladesaus eroverheen.
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Hi Simone,
Waren de bietjes ook echt geroosterd? Want dan heb je smaakbehoud. Poffen is ook goede methode: ingepakt in alu-folie, met steranijsje en laurier…
Nee… voorgekookt… Geen goed idee dan zeker.. 😉
Volgens mij moet je de bietensmaak echt niet willen proeven, hoogstens misschien als een verdieping vd chocolade. Soort mysterieuze kick.
De biet wordt denk ik gebruikt voor moistness, misschien iets minder suiker en idee van ’toch een beetje gezond’. ((kun je een groter stuk nemen!)
Gr, Gerry
Ja ik denk dat je daar wel eens helemaal gelijk in kunt hebben… Hoe dan ook het was een lekker taartje…:)
Haha, grappig dat juist dat lege bordje zo goed gewerkt. Ik vind de laatste foto er trouwens ook geweldig lekker uitzien.
Volgens mij zijn die bieten vooral voor het gezonde, lichtere effect en niet zozeer voor de smaak bedoeld. Bovendien: de chocoladesmaak is natuurlijk het belangrijkst;)
Daar heb je helemaal gelijk in en een mens kan nooit teveel chocolade smaak hebben dus dat is dan weer helemaal gelukt!
Alhoewel je natuurlijk nooit teveel chocolade kunt hebben….misschien alleen de taart proberen, zonder de saus? Ik heb er ook eens 1 gemaakt, maar vind het ook lastig te proeven dat er biet door heen zat, lees ik terug.
Maar wortel in al mijn verschillende wortelcakes en -taarten proef ik ook niet als zodanig terug. Dus misschien ligt het aan mij, en niet aan het recept, proef ik gewoon niet zo goed.
Johanneke
http://bijnanetzolekkeralsthuis.blogspot.nl/2011/09/60-eieren-project-cake-met-chocolade-en.html
(Link mag je verwijderen hoor, als het te spammerig overkomt)
Of misschien is het helemaal niet de bedoeling dat je het project zoals een aantal mensen zeiden… Daar had ik dan weer niet over nagedacht…
Oh wauw. Deze foto’s zo op de zondagochtend kan ik bijna niet aan. Vooral die met die smeltende chocolade… Handig tip van dat lege bordje! Ga ik onthouden, want soms wil het gewoon echt niet he met stylen.
Jammer dat ‘ie niet zo naar bieten smaakt. Zelf heb ik nog nooit zo’n taart gemaakt. Misschien nog wat bietensap erdoor (wordt het misschien wel nat)? Ik ga ook eens zo’n taart proberen!
Hmm ja bietensap is wel een optie maar vraag me inderdaad af of het geheel dan niet te soppig wordt… Nou ja who knows…? Gewoon proberen dus maar!