Ik leerde Ellen van In My Red Kitchen, kennen tijdens een van onze workshops vlak voordat ze met Paul naar het zonnige California vertrok en ben haar eigenlijk sinds die tijd blijven volgen. Niet alleen leuk om haar avonturen te lezen in het land aan de andere kant van de oceaan maar ook omdat ze prachtige foto’s maakt en ook nog eens heerlijke recepten deelt.
Haar keuken is volgens mij inmiddels allang niet meer rood maar dat maakt hem niet minder spannend. Ik kan soms wel eens jaloers worden op het zonnige klimaat waar ze in rond mag dartelen.. 😉
Ellen deelt vandaag een heerlijk recept van bieten guacamole. Proberen!

Bieten guacamole | simoneskitchen.nl

Al bijna anderhalf jaar woon ik nu in zonnig Californië, in de grote stad Los Angeles. Als je vijf jaar geleden tegen dit meisje uit Twente had gezegd dat ze naar Amerika zou verhuizen dan zou ik je keihard uitgelachen hebben.

Ik moet toegeven dat ik zelf wel buiten Nederland aan het denken was als het over de toekomst ging, maar dan zou ik hooguit in Engeland wonen ofzo. Maar in de tussentijd leerde ik Paulus kennen, hij nam me mee op vakantie naar LA en ik was verkocht.

Bieten guacamole | simoneskitchen.nlEn bijna twee jaar geleden kwam de eerste email met een interessant aanbod voor een baan voor Paulus. De rest is geschiedenis want binnen een half jaar woonden we in LA, getrouwd en al. Als ik nu lees of hoor over mensen die huis en haard hebben achtergelaten om in een ander land te gaan wonen en werken dan denk ik ‘wauw, wat heftig, wat een stap!’. Totdat ik me een seconde later besef dat wij dat ook hebben gedaan. En toch voelt het helemaal niet als heftig of een grote stap, het ging allemaal heel geleidelijk.

 

En natuurlijk bof ik ook dat we in Amerika gingen wonen, en niet in Azië of Afrika, waar het leven echt heel anders is dan ons leven in Amsterdam. Ik weet niet of ik dat zou willen, ik bedoel… hier in Amerika spreek je in ieder geval nog de taal. Ik kan me niet voorstellen hoe het moet zijn om in een land te wonen waarvan je de taal niet spreekt. Ook al wonen we in een Westers land, toch merk je verschillen tussen Amerika en Europa, en dan met name Nederland.

bieten guacamole | simoneskitchen.nl

Eén van de grootste veranderingen is toch wel dat ik hier mijn eigen auto heb terwijl ik in Amsterdam de hele stad rond fietste. En dan heb ik nog niet eens verteld dat ik pas drie jaar geleden mijn rijbewijs haalde! Ik moest ook wel, want in LA ben je niks zonder auto. Het eerste half jaar hadden we maar één auto en moest ik Paulus naar z’n werk brengen als ik de auto nodig had. Dat deed ik maar twee keer per week omdat ik iedere keer vast stond in het verkeer als ik weer naar huis reed of hem op ging halen, terwijl hij normaliter helemaal geen last heeft van files. En vervolgens reed ik de hele dag op en neer, van de ene winkel naar de andere, en moest ik weer op tijd weg zodat ik de file kon staan om hem op te halen van het werk. Gelukkig is dat nu verleden tijd en hebben we allebei onze eigen auto.

 

Vorige week realiseerde ik me opeens dat ik het wel mis dat je hier niet even een fatsoenlijk bosje bloemen kunt kopen. Ik had altijd minstens twee bloemenvazen in m’n huis staan, nu staat er af en toe een klein bosje waar ik dan veel te veel voor betaald heb. De goedkoopste optie is om een klein samengesteld bosje van 5 stengels te kopen voor $4 bij mijn favoriete supermarkt Trader Joe’s. Maar geloof me, dat ziet er altijd een beetje zielig en vreemd uit. Ook zag ik eens een bos uitgebloeide tulpen bij de Whole Foods voor $10. Serieus! De dag erna zouden ze uitvallen, leer mij m’n bloemen kennen.

Nou ja, het gemis aan bloemen wordt in ieder geval opgevuld door het heerlijke weer. Het wordt niet echt kouder dan 14 graden in de winter en vorig jaar liep ik tijdens de kerstdagen op teenslippers rond. Niet verkeerd toch?

Bieten guacamole | simoneskitchen.nl

Bieten guacamole | simoneskitchen.nl

Bieten guacamole

Nog geen review

Decoratief klokje bereidingstijd

Ingrediënten

 • 2 rijpe avocado’s
 • 1 el vers limoen sap
 • 2 el dungesneden rode ui
 • 75 gr gekookte bietjes
 • ¼ Granny Smith appel gewassen
 • zout & peper naar smaak
 • koriander naar smaak

 • Prak het vruchtvlees van de avocado’s met een vork en voeg het limoensap toe.
 • Roer de dungesneden rode ui erdoorheen.
 • Snijd de bietjes en de appel in kleine blokjes en voeg deze ook toe aan de guacamole.
 • Breng op smaak met zout & peper en verse koriander.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Uit eten gaan is ook iets wat hier in LA zo fijn is, het is een prima stad voor foodies. Verse groente en fruit zijn hier makkelijk te verkrijgen en het is bijna allemaal lokaal omdat het allemaal in Californië verbouwd wordt. Lucky me! Als ik niet zo van koken hield dan zouden we iedere dag lekker uit eten kunnen gaan.

 

Veel recepten die ik thuis creëer zijn gebaseerd op het eten dat ik in restaurants eet, en zo ook dit recept voor bieten guacamole. Ik at dit eens in een Mexicaans restaurant waar we altijd kwamen als we op vakantie waren in LA, nu we hier eenmaal wonen zijn we maar één keer terug geweest omdat we inmiddels wat minder toeristische Mexicaanse restaurants kennen. Maar de laatste keer dat we er waren was er toevallig een ‘guacamole festival’ bezig en serveerden ze verschillende soorten guacamole. Dat moesten we proberen!

 

De guacamole met bieten en appel was ontzettend lekker, met de zoete bietensmaak en de frisse appel erdoor. Probeer het zelf!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Voordat ik in 2013 naar Amerika verhuisde heb ik vooral Europa verkend, met als uitzondering één grote reis naar de familie van mijn tante in China en twee vakanties in Los Angeles. Na mijn eerste bezoek aan LA wist ik het zeker: ik wilde hier wel wonen! Twee jaar daarna was het eindelijk zover, voor de nieuwe baan van Paulus (mijn man) lieten we alles achter in Nederland en vertrokken we met 4 koffers en 11 verhuisdozen naar zonnig Californië. Op mijn food blog in my Red Kitchen kun je tussen de recepten door al veel over mijn Amerikaanse avontuur lezen, maar hier ga ik reistips voor Californië (en vooral LA) met je delen!