Frangipanetaartjes met zomerfruit | simoneskitchen.nl

Snelle frangipane taartjes met zomerfruit

Frangipane geeft elk taartje een heerlijke amandelsmaak. Het is bovendien makkelijk en snel om te maken zoals blijkt uit deze snelle frangipane taartjes.

Frangipane kun je maken in de vorm van een grote taart zoals deze pruimen frangipane of in de vorm van mini taartjes zoals deze.

Ik koos er hier voor om de taartjes te maken met bladerdeeg. Dat is lekker maar je kunt ze ook prima zonder het bladerdeeg maken. Ik had nog wat van de vulling over en bakte die zo zonder de korst en dat ging eigenlijk ook prima en was net zo lekker.

De taartjes serveer je vervolgens met lekker veel slagroom en zomerfruit. Wat voor fruit je gebruikt kun je natuurlijk afwisselen afhankelijk van het seizoen. Je kunt het fruit meebakken zoals ik heb gedaan bij de mango frangipane of je kunt het los erop serveren zoals hier.

Frangipane zomertaartjes | simoneskitchen.nl

Snel gemaakt, wel nog in de oven

Hoewel je de vulling in een kleine 15 minuten in elkaar hebt gezet moeten ze natuurlijk nog wel even gebakken worden in de oven. Dus daar moet je wel extra tijd voor uittrekken. Maar ik zeg altijd; dat is geen actieve tijd.

Prima dus om dit te scharen onder de noemer snelle taartjes. Ook leuk trouwens om hier een kerstversie van te maken waarbij je de taartjes als een soort pavlova belegt met veel slagroom, noten en chocola. Of maak een versie met cranberries en of cranberry saus.

Wil je wel het bladerdeeg gebruiken? Hou er dan rekening mee dat je dit even blindbakt om te voorkomen dat je een rauwe bodem van bladerdeeg hebt.

Frangipanetaartjes met zomerfruit | simoneskitchen.nl

Snelle frangipane taartjes met zomerfruit

Nog geen review

Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 15 minuten
bereiding 40 minuten
totaal 55 minuten

Ingrediënten

  • 125 gr boter op kamertemperatuur
  • 125 gr poedersuiker
  • 3 eieren
  • 30 gr bloem
  • 125 gr amandelmeel
  • 1 tl amandelextract
  • rasp van 1 limoen
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 4 lage klein vlaaivormpjes met losse bodem
  • fruit naar keuze om erbij te serveren
  • slagroom om te serveren

  • Verwarm de oven voor op 180˚C
  • Doe de boter met de poedersuiker samen in de kom van een keukenmachine en draai tot het glad is. Voeg een voor een de eieren toe.
  • Meng de bloem met de amandelmeel en voeg dit in gedeeltes toe tot het goed gemengd is. Doe het amandelextract er ook bij en roer de limoenrasp als laatste erdoor.
  • Bekleed de vormpjes met de bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem en leg op elk vormpje een stukje bakpapier. Vul dit met bakbonen (ik gebruik zelf altijd gedroogde peulvruchten. Werkt prima)
  • Zet de bodems 15 minuten in de oven. Haal ze eruit, verwijder het bakpapier en bestrijk met eigeel. Zet nog eens 10 minuten terug.
  • Daarna vul je ze met de frangipane en bak dit nog eens 15 minuten in de oven.
  • Laat afkoelen en serveer met vers fruit en slagroom

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.