Zomer trifle want het is mei!

Summer trifle

Mei… Bij de maand mei denk ik meteen aan zomer, blote voeten in het gras, vogeltjes die vrolijk fluiten, (en ja hoor, ook eitjes leggen..), maar vooral lekker buiten eten. Onze tuin is bijna klaar op de kruidentuin na, waar we dit weekend aan gaan beginnen. Het is allemaal nog een beetje kaal,, maar als ik door het park bij ons aan de overkant loop zie ik dat het voorjaar nu toch echt in volle gang is.
Dat moment dat je ineens ziet dat al die kale bomen zomaar vol in het groen staan. Het is nog niet helemaal warm genoeg om de dag luierend op een kleedje in het park door te brengen maar dat is een kwestie van tijd.

summer-picnic2

We hebben natuurlijk best al een paar mooie dagen gehad met zomerse temperaturen en buiten zijn is natuurlijk niet compleet zonder lekker eten. En bij lekker eten hoort een lekker dessert… 🙂 dus heb ik hier voor jullie een geweldig zomers dessert.
Het is het lekkerste met fruit dat goed veel zo’n heeft gehad maar je kunt het natuurlijk aanpassen al naar gelang het seizoen waarin je zit. De aardbeien beginnen nu echt door te komen (Hollandse he, niet die vieze smakeloze uit Spanje oid)
Dit dessert is het best met eigen gemaakte cake en ik stel voor een lekkere citroencake, maar in tijdnood kun je ook wel een beetje smokkelen en een lekkere cake bij de bakker halen.
Maak er gewoon een do-it-yourself desserts en zet fruit, slagroom en de cake op tafel/picknickkleed en laat je gasten zelf opscheppen.

20130702-MH2A3429

Zomerse trifle

Ingredients:

 • Assortiment van fruit in het seizoen (gebruik wat je wilt hier; voor deze heb ik het volgende gebruikt - in de zomer gemaakt dus)
 • bramen
 • frambozen
 • rode bessen
 • perzik
 • necarines
 • blauwe bessen

Voor de frambozenroom:

 • 250 ml slagroom
 • 2 el suiker (of meer als je het zoeter wilt of minder... enz.)
 • 200 gr verse frambozen

Cake - homemade of kant en klaar

Directions:

 1. Klop de slagroom met de suiker tot je stevige room hebt. Gebruik een vork om wat van de frambozen stuk te maken en vouw deze door de room. Roer het niet te goed door want je wilt dat het een beetje een marmer effect geeft, niet egaal roze.
 2. Maak het fruit schoon en snij het eventueel in kleinere stukjes naar wens
 3. Snij de cake in plakken en maak lagen op bordjes met de cake, het verse fruit en de frambozen room en eten maar!

Summer-picnic

Ontvang gratis het eerste hoofdstuk van Heerlijke Chaos!

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Food- and travelblogger. Houd van goed eten (wie niet?) Reist ook graag de wereld over om smaken en culturen te ontdekken. In het dagelijks leven foodfotograaf, receptontwikkelaar , reisfanaat en kattengek. Soms op een missie om gezonder te gaan leven. Altijd dan weer afgewisseld met perioden van belachelijk decadente desserts. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Humphrey en Buffy in het midden van het land.

9 comments

 1. Yummie! Heerlijk en nog vrij gezond ook 😉

 2. Yeeey, het is weer tijd voor zomerse recepten! Kan niet wachten tot al het zomerfruit weer volop verkrijgbaar is 🙂

 3. Wat ziet dat er heerlijk uit. Echt zomer en fris. En dit geldt ook voor je site. Heel mooi geworden!

  Liefs Suus

 4. Wat een mooie foto’s! Ik krijg er meteen een echt zomers gevoel van en zin om te gaan picknicken.

 5. Zit er heerlijk zomers uit. Ik ben gek op Trifle, merk wel altijd dat bijna niemand in Nederland het echt kent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *