Snelle Engelse trifle met zomerfruit

Snelle trifle met zomerfruit
De allereerste keer dat ik een Engelse trifle at was in Engeland. Ik deed mee aan een project waarbij ik als vrijwilliger voor twee weken de verzorging van een aantal gehandicapten op me nam. Het project was opgezet om de mensen die normaal die taak hadden te ontzien. En ze eens wat tijd vrij te geven.
Een standaard onderdeel van de avondmaaltijd was natuurlijk een dessert. En een van die avonden werd er een enorme schaal met Engelse trifle geserveerd. Het was instant liefde.

Laagjes met lekkers
Een Engelse trifle is niet een heel ingewikkeld dessert, al kun je dat er wel van maken natuurlijk. Van oorsprong bestaat het uit fruit, jam en/of custard en cake. Nu kun je al die onderdelen prima zelf maken, maar voor een snelle versie van de Engelse trifle leek het me een goed idee om het wat aan te passen.
In plaats van de jam en custard gebruikte ik extra veel zomers fruit zodat het een zomerse versie van de Engelse trifle werd eigenlijk. Zeker midden in de zomer is er zoveel heerlijk zoet fruit dat je niks anders nodig hebt om het lekker te maken.
Voeg een goede cake toe, lekker veel slagroom en je trifle is klaar.
Homemade
Ik maakte deze Engelse trifle samen met Caroline tijdens een picknickshoot. We hadden nog cake over van een vorig gerecht dus dit dessert was natuurlijk zo gemaakt. We kozen ervoor om het te serveren op bordjes en niet om er een laagjesdessert van te maken, maar dat kan natuurlijk wel.
Je kunt hiervoor kleine glaasjes gebruiken of 1 grote schaal. Wat overigens ook lekker is – en passend bij de zomer – is om de cake een beetje te bedruppelen met wat limoncello. Kun je overigens ook meteen de limoncello trifle eens proberen want die is ook echt ’to die for’!
In plaats van slagroom zou je ook nog iets als banketbakkersroom kunnen maken. Of maak er een snelle versie van en gebruik vanillevla. Dat is óók heel erg lekker. 😉

Snelle Engelse trifle met zomerfruit
Ingrediënten
- 75 gr bramen
- 75 gr frambozen
- 75 gr rode bessen
- 2 perzik
- 2 nectarines
- 75 gr blauwe bessen
Frambozenroom
- 250 ml slagroom
- 2 el suiker of meer als je het zoeter wilt of minder… enz.
- 200 gr verse frambozen
- Cake – homemade of kant en klaar
Instructies
- Klop de slagroom met de suiker tot je stevige room hebt. Gebruik een vork om wat van de frambozen stuk te maken en vouw deze door de room. Roer het niet te goed door want je wilt dat het een beetje een marmer effect geeft, niet egaal roze.
- Maak het fruit schoon en snij het eventueel in kleinere stukjes naar wens
- Snij de cake in plakken en maak lagen op bordjes met de cake, het verse fruit en de frambozen room en eten maar!
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Zit er heerlijk zomers uit. Ik ben gek op Trifle, merk wel altijd dat bijna niemand in Nederland het echt kent.
Wat een mooie foto’s! Ik krijg er meteen een echt zomers gevoel van en zin om te gaan picknicken.
Dank je wel Carla!
Wat ziet dat er heerlijk uit. Echt zomer en fris. En dit geldt ook voor je site. Heel mooi geworden!
Liefs Suus
Dank je wel Suus! Ben er ook echt blij mee!
Yeeey, het is weer tijd voor zomerse recepten! Kan niet wachten tot al het zomerfruit weer volop verkrijgbaar is 🙂
Ja ik ben er vroeg bij maar kon deze even niet laten liggen… 🙂
Yummie! Heerlijk en nog vrij gezond ook 😉
Nou gezond… 🙂 Haha… Ach er zit fruit in toch?