Simone's Kitchen

Courgetti met citroen en ricotta

Courgetti met ricotta

Courgetti met ricotta

Charlotte en ik maakten dit heerlijke gerecht voor courgetti met ricotta een paar weken geleden. Ik weet al niet eens meer precies hoe we eraan kwamen, maar volgens mij hadden we nog ricotta over en courgette. Dus de keus was snel gemaakt na wat bladeren in de boeken van Donna Hay.

We kwamen deze tegen in weeklight en ja hoor, we hadden alles bij de hand.

Week zonder vlees

Het is bovendien deze week ook de week zonder vlees, dus je zult hier wat meer vegetarische recepten tegenkomen dan gebruikelijk. Of wellicht hebt je het vegetarische weekmenu voor deze week al langs zien komen.

Ik ben er eerlijk gezegd nog niet helemaal over uit of ik meedoe. Ligt ook een beetje aan hoe mijn week er verder uitziet. Ik zit namelijk woensdag tm zaterdag in de studio. En daar wordt ook gebakken en gekookt. En waarschijnlijk niet vegetarisch.

Ik kan natuurlijk deze courgetti met citroen en ricotta maken, want ja, dit is super makkelijk en echt heel erg lekker. Maar ik kan denk ik niet bij de kookplaten omdat er gefilmd wordt!

Maken van de courgetti met ricotta

Om dit gerecht te maken heb je amper wat nodig, behalve de ingrediënten. Het kost je letterlijk een minuutje of tien. Ik heb er 20 van gemaakt voor de wat minder snelle kokers, maar het zou me verbazen als je er zo lang mee bezig bent.

De courgetti met ricotta is lekker romig door de combinatie van de ricotta met de parmezaanse kaas en door de citroenrasp is het heerlijk fris.

Courgetti met ricotta
Print recept Pin recept
4.25 van 4 stemmen

Courgetti met citroen en ricotta

Een heerlijk fris gerecht uit Weeklight van Donna Hay
Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 10 min
Totale tijd: 20 min
Porties: 2 personen

Benodigdheden

  • Spirelli

Ingrediënten

  • 2 courgettes julienne of door een spirelli
  • 100 gr ricotta
  • 1 citroen rasp
  • 1 teentje knoflook geperst
  • peper en zout
  • 1 el olie
  • 50 gr parmezaanse kaas geraspt
  • basilicum om te serveren

Instructies

  • Verhit een koekenpan met de olie en bak hierin het teentje knoflook even aan. Voeg de citroen toe en de courgetti.
  • Bak het geheel even heel kort en bestrooi met peper en zout
  • Serveer de courgetti met dotjes ricotta erover verdeeld en ruim parmezaanse kaas en basilicum erover.
Gang: Diner
Keuken: Vegetarisch
Trefwoord: citroen, courgette, ricotta
Auteur: Donna Hay

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 298kcal, Koolhydraten: 14g, Eiwit: 18g, Vet: 21g, Verzadigd vet: 9g, Cholesterol: 43mg, Natrium: 460mg, Kalium: 668mg, Vezels: 3g, Suiker: 7g, Vitamine A: 822IU, Vitamine C: 64mg, Calcium: 448mg, Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.