Paleo spaghetti bolognese

Paleo spaghetti bolognese

Een lekkere groenterijke versie van de traditionele spaghetti bolognese. Met courgette in plaats van pasta.

Eigenlijk best grappig als ik even terugkijk want ik zie dat ik nog niet eerder een echte spaghetti bolognese heb gepost. Wel een vegan spaghetti bolognese en nu dus een paleo spaghetti bolognese. O, o, als Alex dat maar niet ziet… 🙂

Alle gekheid op een stokje: een paleo spaghetti bolognese is niet wezenlijk anders dan een echte versie. Met dit verschil dat er geen zuivel wordt gebruikt en natuurlijk geen pasta. Ik maakte het dit keer met courgetti. Ik vind het persoonlijk heerlijk om ook meteen wat extra groente op die manier naar binnen te krijgen.

Maken van de paleo spaghetti

Voor het maken van de ‘spaghetti’ heb je een zogeheten spirelli nodig. Ik gebruik deze Die is lekker goedkoop en werkt prima. Het enige wat soms lastig is, is wanneer je een courgette hebt die niet echt recht is. Dan gaat het soms wat lastig, maar over het algemeen werkt het prima.

Je kunt tegenwoordig trouwens zelfs courgetti in de supermarkt kopen, dus ga je voor het ultieme gemak dan zou je dat kunnen overwegen. Wel veel duurder overigens dus ik zou het lekker zelf maken. Net zo snel.

Dit is een redelijk snelle paleo spaghetti bolognese. Eigenlijk moet je de saus langer laten pruttelen om de smaken helemaal goed te ontwikkelen. Maar je kunt het ook prima meteen eten dus hoelang je het laat stoven is jouw keuze.

Meer groente toevoegen

Behalve de courgette, de wortels en de tomaten die erin gaan kun je natuurlijk ook heel goed nog meer groentes toevoegen. Boerenkool, spinazie of andere knolgroentes. Dan wordt het meer een stoofschotel natuurlijk maar het kan zeker.

Als variatie zou je de courgetti weg kunnen laten en in plaats daarvan meer groentes in de stoof doen zodat je een complete maaltijd hebt.

Paleo spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese

5 van 2 stemmen
GangHoofdgerecht
Keukenpaleo

De paleo versie van een spaghetti bolognese!
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 5 minuten
bereiding 20 minuten
totaal 25 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 2 el olijfolie
  • 2 kleine blikjes tomatenpuree
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 stengels bleekselderij fijn gesneden
  • 100 gr wortels in kleine blokjes of geraspt
  • 500 gr gehakt half om half
  • peper en zout
  • 4 courgettes

  • Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan en bak hierin de ui, knoflook, bleekselderij en wortel gaar. Voeg het gehakt toe en bak dit rul tot het gaar is.
  • Schenk de blikken tomatenblokjes erbij en de tomatenpuree en roer het geheel goed door. Laat een minuutje of tien lekker pruttelen en breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de bolognese saus met courgette spaghetti

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 508kcal | Koolhydraten: 28g | Eiwit: 28g | Vet: 33g | Verzadigd vet: 11g | Cholesterol: 89mg | Natrium: 402mg | Kalium: 1660mg | Vezels: 7g | Suiker: 17g | Vitamine A: 5150IU | Vitamine C: 59mg | Calcium: 147mg | Ijzer: 6mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.