Simone's Kitchen

Pittige pesto rosso

Pittige pesto rosso | simoneskitchen.nl

Heel soms komt het nog voor; iemand die op zoek is naar De Glazen Vork en tot de ontdekking komt dat die al een tijdje niet meer bestaat. Meestal zijn ze dan op zoek naar een bepaald recept. Dat kan dan een recept zijn van iemand anders (de Glazen Vork was met meerdere mensen) of een recept dat ik stomweg nog niet over heb gezet. In dit geval werd ik benaderd door Jeanette die op zoek was naar het recept voor de pesto rosso.

Pittige pesto rosso | simoneskitchen.nl

Nu was dat inderdaad een recept van Kay van Kayotic Kitchen dus de link doorgestuurd naar Jeanette en vervolgens dacht ik; misschien moet ik gewoon zelf ook eens een variant op pesto rosso maken. Want groene pesto maak ik vaak; de ene keer met rucola, dan weer met basilicum, soms met geitenkaas en soms zoals het ‘hoort’ met parmezaanse kaas en pijnboompitjes.

Rode pesto – en vraag me niet waarom – maak ik dus nooit. Maakte ik nooit… Want deze is lekker! Nu heb ik wel meteen een redelijke voorraad gemaakt dus voorlopig even genoeg maar mocht je van pittig houden dan is dit wel een aanrader. Ik stopte er namelijk een hele chipotle peper in (van Costena met adobo saus) en dat geeft het meteen een lekker rokerig én lekker pittig smaakje.

Pittige pesto rosso | simoneskitchen.nl

Meteen de restjes groene olijven en de restanten zongedroogde tomaten opgemaakt dus ik kan er weer even tegenaan. Nu nog wachten tot ik weer pasta mag eten dan kan ik er pas echt wat lekkers mee doen. Maar in de tussentijd kun je deze pesto natuurlijk ook gebruiken als basis voor een saus, bij vlees en dergelijke…

Spicy pesto rosso | insimoneskitchen.com
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Pittige rode pesto

Het allerlekkerst bij een goede pasta maar je kunt het natuurlijk ook als basis voor allerlei andere lekkere dingen gebruiken, op brood, door de soep, in sausen

Ingrediënten

 • 100 gr zongedroogde tomaat op olie
 • 70 gr groene olijven ontpit
 • paar takjes verse rozemarijn
 • 3 knoflooktenen
 • 1 chipotle in adobo saus
 • 30 gr walnoten
 • handje basilicum
 • 1 tl zout
 • 1/2 tl zwarte peper
 • 1/2 cup olijfolie

Instructies

 • Neem een blender, keukenmachine of het bakje van je staafmixer en doe daar alle ingredienten in. Snij de knoflook wel even wat fijner voor het gemak en hak de rozemarijn grof in stukjes (neem niet de harde steeltjes, alleen de naalden)
 • Draai het geheel tot een pasta en proef even of je nog extra zout moet toevoegen of iets anders.

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

10 comments

 1. Avatar

  Ziet er goed uit! Ik moet zeggen dat ik ook altijd alleen maar groene pesto eet, dat vind ik heerlijk. Ik heb rode pesto zelfs nog nooit – bewust – geproefd. Ik houd wel van pittig, dus ik moet het maar gewoon een keer proberen! Ik ben namelijk wel heel benieuwd.

 2. Avatar

  Ik heb die versie van Kay ook vaak gemaakt en die vind ik heerlijk. Maar wat een goed idee om er een chipotle peper door te doen. Ik heb nog zo’n blikje in de kast staan. Al héél lang, maar wist steeds niet wat ik er mee wilde doen. Nu dus wel. 🙂

 3. Avatar

  Nou Chipotlemayo maak ik nu door wat scheuten Chipotle Tabasco door de mayo te mengen. heerlijk.

 4. Pingback: Rosemary, a herb with special taste and rosemary syrup | Simone's KitchenSimone's Kitchen

 5. Avatar

  Hoi Simone
  Waar kun je die chipotle in Adobo saus kopen?

  Groetjes van Saskia

 6. Pingback: Walnoot pesto met pit | Simone's Kitchen

 7. Pingback: Rozemarijn, kruid met bijzondere smaak en rozemarijn siroop | Simone's Kitchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!