Konjac noedels of shirataki noedels zijn geen echte noedels, maar worden gemaakt van een wortel. Ze zijn koolhydraatarm en glutenvrij. Dit recept van kip met konjac noedels was mijn eerste keer met deze bijzondere noedels.

Kip met konjac noodles

Makkelijke maaltijd met kip en konjac noedels

Heb jij wel eens gehoord van konjac noedels? Het zijn noedels die gemaakt zijn van een wortel en dus glutenvrij. Een leuk alternatief als je eens wat anders wilt dan courgette spaghetti of zoete aardappel noedels

Wat is konjac?

Konjac is een kruid wat groeit in sommige gedeeltes van Azië. Van de knol van de plant worden onder andere noedels gemaakt. Konjac noedels zijn ook wel bekend onder de naam sirataki noedels en worden veel gebruikt in het afvalcircuit omdat het weinig calorieën, amper koolhydraten en geen vet bevat. Monique van der Vloed schreef er een review over waarbij ze het gebruikte in een salade (spoiler alert: geen succes)

Konjac (ook wel glucomannan genoemd) bevat veel vezels en is in principe goed voor de darmen, mits in niet al te grote hoeveelheden genomen. Lees het artikel van Monique ook even voor meer informatie over de konjac noedels. In Azië wordt het met name veel gebruikt als verdikkingsmiddel.

Kip met konjac noedels

De structuur van de konjac is iets waar je aan moet wennen. Het is nogal glibberig en persoonlijk geef ik wel de voorkeur aan courgette noedels, maar het is wel weer eens een keer iets anders. Dus in die zin is deze kip met konjac noedels echt wel een aanrader.

Zaak is voor het maken van deze kip met konjac noedels dat je de noedels eerst goed afspoelt om enige bijsmaak weg te krijgen. Let ook wel op waar je ze koopt aangezien sommige pakjes erg bewerkt blijken te zijn. Even letten op de ingredientenlijst dus. In principe zou er konjac meel en water in moeten zitten en niet veel meer. Je vindt diverse verpakkingen met konjac in de toko, maar ook in sommige goed gesorteerde biologische winkels.

Roerbakgerecht

De kip met konjac noedels is een makkelijk roerbakgerecht. Het langste aan de bereiding is in feite het garen van de sugarsnaps. Ik heb de sugarsnaps hier alleen geroerbakt maar duurt je dat te lang, dan kun je de sugarsnaps het beste heel even kort voorkoken om te zorgen dat ze al beetgaar zijn voor je het toevoegt aan de wok.

Verder voegde ik lekker knapperige paksoi toe. Ga je de paksoi roerbakken voeg dan eerst de dikkere stukken toe en pas op het laatst het blad. Op die manier is alles gelijktijdig gaar.

Ik gebruikte verder niet veel meer dan wat coconut aminos voor het kruiden. Ter variatie is het heerlijk om wat extra geraspte gember toe te voegen aan de wok. Knoflook en misschien zelfs nog wat lemongrass, geraspt. Ook lekker met een extra rood pepertje erdoor.

Voor de kip gebruikte ik kipdij. Kipfilet kan uiteraard ook, maar hou er rekening mee dat je die minder lang bakt dan de kipdij. Ik vind dit het lekkerste met krokant uitgebakken kippendij. Daarvoor zet ik het vuur hoog en bak kleine stukjes van de kipdij. Te grote stukken vind ik persoonlijk nooit zo lekker.

Heb je liever andere noedels dan deze kip met konjacnoedels? Check dan eens deze zoete aardappelnoedelbowl of de ramen noedels met paddenstoelen.

Kip met konjac noodles

Kip met konjac noodles

Nog geen review
GangHoofdgerecht
Keukenpaleo

Voor mij de eerste keer dat ik konjac noedels heb gebruikt voor een gerecht. De konjac noedel wordt gemaakt van een wortelknol, de konjacwortel. Het is een gezonde vervanging van gewone noedels, maar wil je ze niet gebruiken dan kun je uiteraard ook gewoon courgette noedels maken. Konjac kun je online makkelijk vinden of in een goed gesorteerde toko.
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 5 minuten
bereiding 20 minuten
totaal 25 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 300 gr kipdijfilet in stukjes
  • 1 el kokosolie
  • 1 paksoi schoongemaakt en gesneden
  • 100 gr sugarsnaps klein gesneden
  • 200 gr konjacnoedels goed afgespoeld
  • Peper en zout
  • 1 el coconut aminos

  • Verhit een wok of een ruime koekenpan met de kokosolie en bak hierin de kipdij goudbruin en gaar. Voeg eerst de sugarsnaps toe en bak deze even goed door tot ze beetgaar zijn. Voeg de paksoi toe en laat deze slinken.
  • Blus af met een eetlepel coconut aminos en breng de groentes op smaak met peper en zout.
  • Voeg als laatste de konjacnoedels toe en warm deze even mee met de rest. Serveer meteen!

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 504kcal | Koolhydraten: 22g | Eiwit: 32g | Vet: 33g | Verzadigd vet: 13g | Meervoudigd onverzadigd vet: 6g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 11g | Transvet: 0.1g | Cholesterol: 147mg | Natrium: 328mg | Kalium: 1479mg | Vezels: 7g | Suiker: 8g | Vitamine A: 2092IU | Vitamine C: 152mg | Calcium: 380mg | Ijzer: 3mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.