Soba noedels met pittige kip en citroenolie
Lekker en makkelijk met deze soba noedels met pittige kip en citroenolie. Ideaal als snelle maaltijd voor door de weeks!
Soba noedels met pittige kip
Voor dit makkelijke doordeweekse gerecht gebruikte ik soba noedels. Deze zijn van nature glutenvrij (maar wel even goed op de verpakking checken want sommige merken doen er dan tarwe doorheen. Normaal gesproken worden soba noedels van boekweit gemaakt)
Ik gebruikte voor het aanmaken van de noedels de citroen peper kruiden (blikje van Jonnie Boer) en een eetlepel sojasaus.
Echt veel makkelijker dan dit wordt het eigenlijk niet. Er zit amper groente in, dus dat moet je wel nog toevoegen voor een complete maaltijd. Je kunt hier eenvoudig bijvoorbeeld wat roerbakgroentes door de soba noedels doen. Dat is de snelste oplossing. Ik gebruik voor het roerbakken van groente meestal gewoon een scheut sojasaus en je gerecht is eigenlijk al op smaak. Paksoi is hier ook heerlijk bij.
Citroenolie
De kip is natuurlijk al aangemaakt met de citroenpeper, maar je maakt de soba noedels helemaal af door er een scheutje citroenolie overheen te schenken vlak voor serveren. Dat geeft het ook nog eens een heerlijk frisse smaak.
Ik vind noedels echt geweldig en veelzijdig ook. Ik heb besloten om de komende tijd zeker meer makkelijke gerechten met noedels te maken, want daar kun je er niet genoeg van hebben. Probeer trouwens ook eens de groene thee noedels met zalm. Dat is nog steeds een van mijn all time favorite recepten.
Uiteraard is dit gerecht ook lekker met een ander soort noedels. Ik ben fan van udon noedels (die zijn over het algemeen iets dikker) maar rijstnoedels of wat voor noedels dan ook werken prima in dit eenvoudige gerecht.
Soba noedels met pittige kip
Ingrediënten
- 125 gr soba noedels
- 4 lente uitjes
- 125 gr kip
- 1 eetlepel citroen peper kruidenmix van Jonnie Boer
- 1 el sojasaus
- 1 el citroenolie of alternatief sap van 1 citroen en beetje olijfolie
Instructies
- Kook de soba noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, giet af, spoel na met koud water en zet apart.
- Snij de kip in kleine blokjes en doe in een kom. meng dit met de citroen peper mix en de eetlepel soja saus
- Verhit olie in een koekenpan en bak de kip gaar en bruin.
- Doe de noodles in een bord verdeel de kip erover en sprenkel de citroenolie over het gerecht. Eet direct op.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Oeh heerlijk! Ik kan echt blij worden van een fijn Aziatisch gerechtje met noodles. Deze week ook weer noodles gegeten heerlijk. Citroen olie kende ik nog niet maar best of both worlds in a bottle lijkt me niet een verkeerde smaakmaker 😀
Nee is echt heel erg lekker de citroenolie en perfect hier!
Ph! Ik dacht dat je jullie citroen olie had gebruikt. Die heb ik namelijk gisteren gebruikt bij mij geroosterde kip.
Heb ik al eens gezegd dat het wel lijkt alsof wij zussen zijn? 😉
Haha… Ja echt wel he… 😉 En ja natuuurrrrlijk onze citroen olie gebruikt! Zo lekker!