Simone's Kitchen

Soba noodles met pittige kip en citroenolie

Citroen peper soba noodles | simoneskitchen.nl

Noodles… Ik word er blij van. En deze zijn wel heel eenvoudig te maken. Ik heb soba noodles gebruikt, die gemaakt worden van boekweit en dus glutenvrij (althans dat ligt aan de soort soba noodles!) zijn. Niet dat dat de reden is dat ik ze gebruikt heb maar ik vind ze erg lekker. Misschien wel net zo lekker als mijn groene thee noodles. Het gerecht is verder de eenvoudigheid zelve; de kip heb ik even kort “gemarineerd” in citroen peper (van Jonnie Boer, die blikjes) en een eetlepel sojasaus.

 

Citroen peper soba noodles | simoneskitchen.nl

Het gerecht zou wat meer groente mogen hebben; dit was even een snelle actie met wat ik nog had liggen, maar wat geroerbakte paksoi zou er niet bij misstaan. O en om het helemaal af te maken moet je er eigenlijk wat van onze heerlijke citroenolie overheen druppelen. Tuurlijk voldoet een beetje citroensap ook wel maar niet zo lekker… 😉

 

Citroen peper soba noodles | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Citroen peper soba noodles

Dit gerecht is makkelijk aan te passen door meer groentes toe te voegen, varkensreepjes te gebruiken ipv kip enzovoort. Wil je het vegetarisch maken laat dan uiteraard de kip weg en vul aan met bijvoorbeeld kleine stukjes gebakken halloumi of geroosterde groentes
Totale tijd: 20 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 125 gr soba noodles
  • 4 lente uitjes
  • 125 gr kip
  • 1 eetlepel citroen peper kruidenmix van Jonnie Boer
  • 1 el sojasaus
  • 1 el citroenolie of alternatief sap van 1 citroen en beetje olijfolie

Instructies

  • Kook de soba noodles volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, giet af, spoel na met koud water en zet apart.
  • Snij de kip in kleine blokjes en doe in een kom. meng dit met de citroen peper mix en de eetlepel soja saus
  • Verhit olie in een koekenpan en bak de kip gaar en bruin.
  • Doe de noodles in een bord verdeel de kip erover en sprenkel de citroenolie over het gerecht. Eet direct op.

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

4 comments

  1. Avatar

    Ph! Ik dacht dat je jullie citroen olie had gebruikt. Die heb ik namelijk gisteren gebruikt bij mij geroosterde kip.
    Heb ik al eens gezegd dat het wel lijkt alsof wij zussen zijn? 😉

  2. Avatar

    Oeh heerlijk! Ik kan echt blij worden van een fijn Aziatisch gerechtje met noodles. Deze week ook weer noodles gegeten heerlijk. Citroen olie kende ik nog niet maar best of both worlds in a bottle lijkt me niet een verkeerde smaakmaker 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!