Simone's Kitchen

Groene thee noodels met gerookte zalm – Donna Hay #18 en een give away!

Groene thee noedels met gerookte zalm | simoneskitchen.nl

Jeee, we lopen niet zo’n heel klein beetje achter natuurlijk met de Donna Hay Challenge… Ik ben de tel kwijt maar ik moet er nog VEEL koken. Vergeten ben ik het echter niet hoor, mochten jullie dat nou denken. Want ik vind het stiekem veel te leuk om alle gerechten van dit specifieke tijdschrift te koken, al is het ook wel een uitdaging, want om eerlijk te zijn; ik heb er niet elke dag zin in natuurlijk.

En na onze whole30 was ik alweer een maand kwijt. Geen excuus overigens want ik ben hier in maart van dit jaar mee begonnen dus had theoretisch al lang klaar kunnen zijn.

Groene thee noedels | simoneskitchen.nl

Maar goed, verwacht binnenkort maar weer wat meer Donna recepten hier langs komen! Dat ik een grote fan ben van Donna hadden jullie inmiddels natuurlijk allang door, dus toen wij bij onze Berlijn workshop hoorden dat Harper Collins, de uitgever van Donna Hay boeken, ons wilde sponsoren waren we natuurlijk superblij! Elke deelnemer aan de workshop kreeg het prachtige boek Fresh and Light in handen. Dat alleen is al een feestje. En het toeval wil dat we er een paar extra hadden en ik mag er eentje onder jullie verloten!

Groene thee noodles met gerookte zalm | simoneskitchen.nl

Let wel op want het boek is in het Engels. Dus vind je dat niks dan liever niet reageren.

Wat moet je doen? Niet eens zoveel. Laat hieronder in een comment achter waarom je het boek graag zou willen winnen en ik kies uit alle inzendingen (zowel van de Nederlandse als van de Engelse kant) een winnaar.

Voor nu moet je het dan maar even doen met dit heerlijke recept. Niet uit het boek maar het zou er zeker niet misstaan.

Groene thee noedels-5

Green tea noodles with smoked salmon |insimoneskitchen.com
Print recept Pin recept
No ratings yet

Groene thee noodles met gerookte zalm en gember dressing

Totale tijd: 20 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

 • 200 gr groene thee noodles
 • 8 radijsjes schoongemaakt en dun gesneden
 • 250 gr gerookte zalm
 • tuinkers
 • zwarte sesam zaadjes
 • Gember dressing
 • 80 ml rijst azijn
 • 2 el soja saus
 • 1/2 tl sesamolie
 • 1/2 tl wasabi
 • 2 tl suiker
 • 1 el gehakte sushi gember

Instructies

 • Voor de dressing doe je de fijngesneden gember, de soja, sesam olie, wasabi, suiker en azijn in een kommetje en meng alles goed. Zet apart
 • Kook de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezouten kokend water. Giet af en spoel af onder koud stromend water. Verdeel de noodles over vier borden en top met de zalm, radijs en de dressing. Strooi er wat van de tuinkers overheen en zwarte sesam zaadjes voor het serveren.

 

En de winnaar van het boek is gevallen aan de Engelse kant dit keer en gaat naar Beth van OfMusesandMeringues!

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

26 comments

 1. Avatar

  Die noodles! Mooie kleur. Maar ja, ik mag van mezelf even geen noodles kopen. De kast ligt nog vol! Hahahaha

 2. Avatar

  Ik hou van haar stijl, Donna Hay. Mooie gezonde gerechten! Mooie plaatjes, waardoor je direct zin krijgt om haar recepten te gaan maken!

 3. Avatar

  Simone! wauw..dit gerechtje..heb ik nu al zin in. Het lijkt me net zo lekker als Soba Noodles op zn japans..zou dit dan de Chinese variant zijn met groene thee noodles! WAUW..waar vind je die trouwens in NL. Ik ben heel nieuwsgierig naar het kookboek. Ik ga heel hard duimen! x

 4. Avatar

  Voor mij is het altijd een uitdaging om alle recepten van bekende chefs om te toveren naar glutenvrije recepten. Donna Hay maakt vaak gezond eten zonder troep erin. Verse, eerlijke en schone producten en daarom maakt het alleen maar makkelijker om zoiets glutenvrij te maken.

  Persoonlijk zou ik de zalm in dit recept weglaten want ik vind gerookte zalm zo vies! Zou ik het kunnen vervangen met iets anders?

 5. Avatar

  Fresh & light zo wil je door het leven gaan, ik laat me graag door Donna & Simone inspireren! Kam niet wachten!

 6. Avatar

  Wow, lijkt me heel bijzonder, die groene thee noodles. Gelukkig zit de Oriental bij ons om de hoe, dus ik ga zeker binnenkort eens kijken! (Sowieso al te lang niet geweest ;-)).
  En dat boek wil ik ook héél graag winnen, omdat ik ook een erg groot Donna Hay fan ben dus ik ben super benieuwd naar haar nieuwste boek!

 7. Avatar

  Ik heb enkele maanden geleden een foodfotografie en styling workshop bij je gevolgd. Dat was helemaal super en ik kan me nog goed herinneren hoe enthousiast jij, Alexandra en de andere cursisten waren over Donna Hay. Om heel eerlijk te zijn ben ik niet met haar werk bekend maar door jullie enthousiaste verhalen ben ik ontzettend nieuwsgierig geworden. Dit recept ziet er in ieder geval al heel goed en veelbelovend uit.

 8. Avatar

  Ik heb al een aantal boeken van Donna Hay, want ik ben ook een grote fan! Deze nog niet en wat zou het leuk zijn om mijn collectie completer te kunnen maken 🙂
  Het recept lijkt me heerlijk, ik ga het zeker een keer proberen!

 9. Avatar

  ‘t Is in november 2013 als een grappige uitdaging begonnen: Op FB houd ik de pagina ‘dagelijksehap’ bij, waarin ik een jaar lang elke dag een recept of tip geef. De gerechten zijn allemaal door mij gemaakt, vaak op diezelfde dag, met foto. De inspiratie voor de recepten haal ik uit tijdschriften en kookboeken, onder nadere van Donna Hay. Ik zou heel graag het nieuwste boek van Donna willen gebruiken om mijn FBvrienden de laatste twee maanden nog meer heerlijke recepten te kunnen geven.

 10. Avatar

  Nou, ik ben de andere grote fan van Donna Hay, dus dat boek is zeker welkom hier.
  Ze is een grote inspiratie! Lekker, gezond eten, niet te lang in de keuken staan, ideaal voor doordeweeks. Want daarnaast vind ik uitgebreid koken en lang in de keuken staan ook erg leuk.
  Ben heel benieuwd naar dit boek.
  En het recept is natuurlijk al uitgeprint. Die gaan we snel proberen.

 11. Avatar

  Uiteraard ben ik heel benieuwd naar dat mooie boek.. Wat een feest moet het zijn om daar uit te mogen koken en proeven.. Maar je recept heeft me zo geïnspireerd dat ik eerst op een holletje naar jouw favoriete Aziatische supermarkt ben gereden en de groene thee noedels heb gehaald.. Van de week bij de visboer de zalm halen en dan eens aan de slag! Het ziet er zo verrukkelijk uit!

 12. Avatar

  Wat een interessante noodels, ik heb hem nooit gezien.
  Ik hou van Donna Hay recepten, die zijn gezond en ongewoon. Ik wil haar boek heel graag winnen ))))

 13. Avatar

  Donna Hay vind ik geweldig. Super mooie gerechten, stijlvol, puur, goed beschreven en stelt nooit teleur. Donna heeft ook lekkere recepten met Oosterse twist zoals sticky chicken. De kleefkip met lemongras uit de oven. Altijd succes! Het boek zou zo welkom zijn. Wie weet?

 14. Avatar

  Dat klinkt lekker, groene thee noodles! Jammer van de zalm ivm allergie, maar daar verzin ik wel iets ander op.
  Ik doe graag mee voor het Donna Hay boek 🙂 ik zou hem moeten winnen omdat ik gewoon nog steeds geen boek van haar heb.
  Wel al een aantal recepten via je blog van haar gemaakt, maar nig nooit het boek gekocht. Te erg toch? 😉

 15. Avatar

  Dit boek zou een leuke aanvulling op mijn kookboeken zijn !
  Ik zou het boek graag willen winnen omdat ik er veel inspiratie uit kan halen en het mij simpelweg leuk lijkt. Kookboeken lees ik soms gewoon voor mijn plezier. Al die heerlijke recepten en plaatjes.
  Leuk idee trouwens, om noodles met thee ipv water klaar te maken. Ga het eens proberen met gember thee ! Spannend.

 16. Avatar

  Ik doe graag mee aan deze winactie. En dit recept lijkt me heerlijk.

 17. Avatar

  Oeh wat een fijne actie en wat een lekker recept. Ik vind noedels heel erg verslavend maar de groene thee versie heb ik nog niet geprobeerd. Maar gauw eens doen.
  En waarom ik heel graag het boek wil winnen is omdat ik haar boeken al 30 keer bij de bieb heb geleend. Alle vlekken erop zijn ( hoop ik) van mij en ik denk dat ik de serie bij 24 Kitchen kan meepraten. Maar ik zet het altijd weer op. Zelfs van haar spaghetti swirl op een bord kan ik geen genoeg krijgen 😉

  Liefs Suus

 18. Avatar

  Met al 3 oudere kookboeken van Donna Hay in de kast zou deze een super aanvulling zijn! In ons gezin zijn noodles favoriet en deze versie proberen we graag uit. Net als andere recepten van Donna zal dat vast smullen worden….

 19. Avatar

  Hallo Simone,

  Verloot je ook onder inzendingen van Franse kant 😉 Ik zou het superleuk vinden het kookboek te winnen en mocht je het te prijzig vinden om naar Frankrijk te sturen dan heb ik wel een adres van een vriendin in Rotterdam. Ik ben van 19 t/m 26 september in Rotterdam dus zou ik het boek mooi mee kunnen nemen lol.

  Groetjes,
  Mariska

 20. Avatar

  Wat een geweldig mooi gerecht! Deze gaat op het to-Cook lijstje.
  Dat boek zou ik graag winnen, ondanks dat ik een echte foodie ben heb ik nog helemaal niets van Donna Hay in de boekenkast staan.. *schaam*

 21. Pingback: Soba noodles met pittige kip en citroenolie | Simone's Kitchen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.