Groene thee noedels met gerookte zalm
Groene thee noedels met gerookte zalm en radijs
Jeee, we lopen niet zo’n heel klein beetje achter natuurlijk met de Donna Hay Challenge… Ik ben de tel kwijt maar ik moet er nog VEEL koken. Vergeten ben ik het echter niet hoor, mochten jullie dat nou denken. Want ik vind het stiekem veel te leuk om alle gerechten van dit specifieke tijdschrift te koken, al is het ook wel een uitdaging, want om eerlijk te zijn; ik heb er niet elke dag zin in natuurlijk.
En na onze whole30 was ik alweer een maand kwijt. Geen excuus overigens want ik ben hier in maart van dit jaar mee begonnen dus had theoretisch al lang klaar kunnen zijn.
Heerlijke noedels
Overigens zijn er al een aantal pareltjes van Donna langs gekomen. Wat dacht je van de bosbessen cake, of de mandarijn broodpudding. Om er maar een paar te noemen! En deze groene thee noedels met gerookte zalm horen daar absoluut ook bij, want dit is lekker!
Nog 40 te gaan
Voor als je het niet weet; de Donna Hay challenge bestaat er uit dat ik alle recepten uit een van de Donna Hay magazines kook. En dat zijn er in een gemiddeld magazine maar liefst een stuk of 80. Niet echt weinig en zeker niet als je bedenkt dat er in het uitgekozen exemplaar maar liefst 8 hele kippen staan. Pittig dus. Gelukkig staan er ook makkelijke recepten in zoals deze groene thee noedels. Een verrassend lekker gerecht wat je in no time op tafel zet.
De groene thee noedels zelf kun je misschien niet zo makkelijk vinden. Ik heb ze uit de toko en vond ze heerlijk, maar je kunt voor dit gerecht natuurlijk ook gewone noedels gebruiken. Dat is ook prima. Vergeet vooral ook niet om de heerlijke dressing bij dit gerecht te maken.
Groene thee noodles met gerookte zalm en gember dressing
Ingrediënten
- 200 gr groene thee noodles
- 8 radijsjes schoongemaakt en dun gesneden
- 250 gr gerookte zalm
- tuinkers
- zwarte sesam zaadjes
Gember dressing
- 80 ml rijst azijn
- 2 el soja saus
- 1/2 tl sesamolie
- 1/2 tl wasabi
- 2 tl suiker
- 1 el gehakte sushi gember
Instructies
- Voor de dressing doe je de fijngesneden gember, de soja, sesam olie, wasabi, suiker en azijn in een kommetje en meng alles goed. Zet apart
- Kook de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezouten kokend water. Giet af en spoel af onder koud stromend water. Verdeel de noodles over vier borden en top met de zalm, radijs en de dressing. Strooi er wat van de tuinkers overheen en zwarte sesam zaadjes voor het serveren.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Pingback: Soba noodles met pittige kip en citroenolie | Simone's Kitchen
Wat een geweldig mooi gerecht! Deze gaat op het to-Cook lijstje.
Dat boek zou ik graag winnen, ondanks dat ik een echte foodie ben heb ik nog helemaal niets van Donna Hay in de boekenkast staan.. *schaam*
Hallo Simone,
Verloot je ook onder inzendingen van Franse kant 😉 Ik zou het superleuk vinden het kookboek te winnen en mocht je het te prijzig vinden om naar Frankrijk te sturen dan heb ik wel een adres van een vriendin in Rotterdam. Ik ben van 19 t/m 26 september in Rotterdam dus zou ik het boek mooi mee kunnen nemen lol.
Groetjes,
Mariska
He Mariska,
Ik verloot het zelfs wereldwijd! 😉
Met al 3 oudere kookboeken van Donna Hay in de kast zou deze een super aanvulling zijn! In ons gezin zijn noodles favoriet en deze versie proberen we graag uit. Net als andere recepten van Donna zal dat vast smullen worden….
Oeh wat een fijne actie en wat een lekker recept. Ik vind noedels heel erg verslavend maar de groene thee versie heb ik nog niet geprobeerd. Maar gauw eens doen.
En waarom ik heel graag het boek wil winnen is omdat ik haar boeken al 30 keer bij de bieb heb geleend. Alle vlekken erop zijn ( hoop ik) van mij en ik denk dat ik de serie bij 24 Kitchen kan meepraten. Maar ik zet het altijd weer op. Zelfs van haar spaghetti swirl op een bord kan ik geen genoeg krijgen 😉
Liefs Suus
Ik doe graag mee aan deze winactie. En dit recept lijkt me heerlijk.
Dit boek zou een leuke aanvulling op mijn kookboeken zijn !
Ik zou het boek graag willen winnen omdat ik er veel inspiratie uit kan halen en het mij simpelweg leuk lijkt. Kookboeken lees ik soms gewoon voor mijn plezier. Al die heerlijke recepten en plaatjes.
Leuk idee trouwens, om noodles met thee ipv water klaar te maken. Ga het eens proberen met gember thee ! Spannend.
Dat klinkt lekker, groene thee noodles! Jammer van de zalm ivm allergie, maar daar verzin ik wel iets ander op.
Ik doe graag mee voor het Donna Hay boek 🙂 ik zou hem moeten winnen omdat ik gewoon nog steeds geen boek van haar heb.
Wel al een aantal recepten via je blog van haar gemaakt, maar nig nooit het boek gekocht. Te erg toch? 😉
Donna Hay vind ik geweldig. Super mooie gerechten, stijlvol, puur, goed beschreven en stelt nooit teleur. Donna heeft ook lekkere recepten met Oosterse twist zoals sticky chicken. De kleefkip met lemongras uit de oven. Altijd succes! Het boek zou zo welkom zijn. Wie weet?
Wat een interessante noodels, ik heb hem nooit gezien.
Ik hou van Donna Hay recepten, die zijn gezond en ongewoon. Ik wil haar boek heel graag winnen ))))
Uiteraard ben ik heel benieuwd naar dat mooie boek.. Wat een feest moet het zijn om daar uit te mogen koken en proeven.. Maar je recept heeft me zo geïnspireerd dat ik eerst op een holletje naar jouw favoriete Aziatische supermarkt ben gereden en de groene thee noedels heb gehaald.. Van de week bij de visboer de zalm halen en dan eens aan de slag! Het ziet er zo verrukkelijk uit!
Nou, ik ben de andere grote fan van Donna Hay, dus dat boek is zeker welkom hier.
Ze is een grote inspiratie! Lekker, gezond eten, niet te lang in de keuken staan, ideaal voor doordeweeks. Want daarnaast vind ik uitgebreid koken en lang in de keuken staan ook erg leuk.
Ben heel benieuwd naar dit boek.
En het recept is natuurlijk al uitgeprint. Die gaan we snel proberen.
’t Is in november 2013 als een grappige uitdaging begonnen: Op FB houd ik de pagina ‘dagelijksehap’ bij, waarin ik een jaar lang elke dag een recept of tip geef. De gerechten zijn allemaal door mij gemaakt, vaak op diezelfde dag, met foto. De inspiratie voor de recepten haal ik uit tijdschriften en kookboeken, onder nadere van Donna Hay. Ik zou heel graag het nieuwste boek van Donna willen gebruiken om mijn FBvrienden de laatste twee maanden nog meer heerlijke recepten te kunnen geven.
Ik heb al een aantal boeken van Donna Hay, want ik ben ook een grote fan! Deze nog niet en wat zou het leuk zijn om mijn collectie completer te kunnen maken 🙂
Het recept lijkt me heerlijk, ik ga het zeker een keer proberen!
Ik heb enkele maanden geleden een foodfotografie en styling workshop bij je gevolgd. Dat was helemaal super en ik kan me nog goed herinneren hoe enthousiast jij, Alexandra en de andere cursisten waren over Donna Hay. Om heel eerlijk te zijn ben ik niet met haar werk bekend maar door jullie enthousiaste verhalen ben ik ontzettend nieuwsgierig geworden. Dit recept ziet er in ieder geval al heel goed en veelbelovend uit.
Wow, lijkt me heel bijzonder, die groene thee noodles. Gelukkig zit de Oriental bij ons om de hoe, dus ik ga zeker binnenkort eens kijken! (Sowieso al te lang niet geweest ;-)).
En dat boek wil ik ook héél graag winnen, omdat ik ook een erg groot Donna Hay fan ben dus ik ben super benieuwd naar haar nieuwste boek!
Fresh & light zo wil je door het leven gaan, ik laat me graag door Donna & Simone inspireren! Kam niet wachten!
Voor mij is het altijd een uitdaging om alle recepten van bekende chefs om te toveren naar glutenvrije recepten. Donna Hay maakt vaak gezond eten zonder troep erin. Verse, eerlijke en schone producten en daarom maakt het alleen maar makkelijker om zoiets glutenvrij te maken.
Persoonlijk zou ik de zalm in dit recept weglaten want ik vind gerookte zalm zo vies! Zou ik het kunnen vervangen met iets anders?
O echt Suzanna… Maar het is zo lekker.. 😉 Ja je kunt het zeker weglaten maar dan wel vervangen door bijvoorbeeld een andere vis, of gerookte kip misschien?
Simone! wauw..dit gerechtje..heb ik nu al zin in. Het lijkt me net zo lekker als Soba Noodles op zn japans..zou dit dan de Chinese variant zijn met groene thee noodles! WAUW..waar vind je die trouwens in NL. Ik ben heel nieuwsgierig naar het kookboek. Ik ga heel hard duimen! x
He Vanessa..;) Nou ik heb ze gevonden in de Aziatische supermarkt bij ons in Almere stad maar ze hebben vestigingen door heel Nederland. Amazing Oriental is de naam. Ze hebben daar allerlei spannende noodles; o.a. ook boekweit en nog meer spannende smaken!
Oh ja Oriental ken ik..ik ga effe snuffelen 😉 x
Ik hou van haar stijl, Donna Hay. Mooie gezonde gerechten! Mooie plaatjes, waardoor je direct zin krijgt om haar recepten te gaan maken!
Die noodles! Mooie kleur. Maar ja, ik mag van mezelf even geen noodles kopen. De kast ligt nog vol! Hahahaha
Meer noodles koken dan he.. 😉