groene thee noedels

Groene thee noedels met gerookte zalm en radijs

Jeee, we lopen niet zo’n heel klein beetje achter natuurlijk met de Donna Hay Challenge… Ik ben de tel kwijt maar ik moet er nog VEEL koken. Vergeten ben ik het echter niet hoor, mochten jullie dat nou denken. Want ik vind het stiekem veel te leuk om alle gerechten van dit specifieke tijdschrift te koken, al is het ook wel een uitdaging, want om eerlijk te zijn; ik heb er niet elke dag zin in natuurlijk.

En na onze whole30 was ik alweer een maand kwijt. Geen excuus overigens want ik ben hier in maart van dit jaar mee begonnen dus had theoretisch al lang klaar kunnen zijn.

groene thee noedels

Heerlijke noedels

Overigens zijn er al een aantal pareltjes van Donna langs gekomen. Wat dacht je van de bosbessen cake, of de mandarijn broodpudding. Om er maar een paar te noemen! En deze groene thee noedels met gerookte zalm horen daar absoluut ook bij, want dit is lekker!

groene thee noedels

Nog 40 te gaan

Voor als je het niet weet; de Donna Hay challenge bestaat er uit dat ik alle recepten uit een van de Donna Hay magazines kook. En dat zijn er in een gemiddeld magazine maar liefst een stuk of 80. Niet echt weinig en zeker niet als je bedenkt dat er in het uitgekozen exemplaar maar liefst 8 hele kippen staan. Pittig dus. Gelukkig staan er ook makkelijke recepten in zoals deze groene thee noedels. Een verrassend lekker gerecht wat je in no time op tafel zet.

De groene thee noedels zelf kun je misschien niet zo makkelijk vinden. Ik heb ze uit de toko en vond ze heerlijk, maar je kunt voor dit gerecht natuurlijk ook gewone noedels gebruiken. Dat is ook prima. Vergeet vooral ook niet om de heerlijke dressing bij dit gerecht te maken.

De gedroogde theenoedels
groene thee noedels

Groene thee noodles met gerookte zalm en gember dressing

Nog geen review
GangHoofdgerecht
KeukenAziatisch

Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 20 minuten
totaal 20 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 200 gr groene thee noodles
  • 8 radijsjes schoongemaakt en dun gesneden
  • 250 gr gerookte zalm
  • tuinkers
  • zwarte sesam zaadjes

Gember dressing

  • 80 ml rijst azijn
  • 2 el soja saus
  • 1/2 tl sesamolie
  • 1/2 tl wasabi
  • 2 tl suiker
  • 1 el gehakte sushi gember

  • Voor de dressing doe je de fijngesneden gember, de soja, sesam olie, wasabi, suiker en azijn in een kommetje en meng alles goed. Zet apart
  • Kook de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezouten kokend water. Giet af en spoel af onder koud stromend water. Verdeel de noodles over vier borden en top met de zalm, radijs en de dressing. Strooi er wat van de tuinkers overheen en zwarte sesam zaadjes voor het serveren.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 268kcal | Koolhydraten: 41g | Eiwit: 20g | Vet: 4g | Verzadigd vet: 1g | Meervoudigd onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 2g | Cholesterol: 14mg | Natrium: 1393mg | Kalium: 291mg | Vezels: 1g | Suiker: 2g | Vitamine A: 55IU | Vitamine C: 1mg | Calcium: 30mg | Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.