Doordeweeks ben je misschien op zoek naar recepten die binnen x aantal minuten op tafel staan. Gezonde recepten die lekker zijn en vooral lekker snel. Daarom mijn 10 favoriete snelle recepten voor elke dag van de week.

Alle hieronder vermelden snelle recepten staan binnen een half uur op tafel.

snelle recepten

Kippenstoofschotel

Het voordeel van kip boven de meeste andere stukken vlees is dat het zo lekker snel klaar is. Dat maakt deze kippenstoofschotel dan ook het ideale snelle recept voor deze tijd van het jaar. Lekker om te serveren met rijst of bloemkoolrijst.

Snelle kippenstoof

Pasta feta tiktok

De tiktok sensatie is niet voor niks zo populair. Dit lekkere pastarecept maakte ik iets gezonder met broccoli erdoor. Geen reden om het niet eens te proberen!

pasta feta

Snelle broccoli met biefstuk

Het fijne van roerbakken is dat het per definitie altijd lekker snel is. Deze broccoli met biefstuk is daar een goed voorbeeld van!

broccoli biefstuksalade

Makkelijke salade met mango en feta

Dat je een salade echt niet alleen in de zomer hoeft te eten bewijst deze lekkere en makkelijke salade met mango en feta. Is het niet het goede seizoen voor mango, dan kun je dit ook goed vervangen door ander fruit. Denk hierbij aan appel of peer of in de zomer voor rijpe nectarines of perziken.

Snelle recepten mangosalade

Buddhabowl

Buddhabowl, poké bowl of hoe je het ook wilt noemen. Deze heerlijke bowl is perfect om allerlei lekkers in te verwerken. Super snel klaar en voedzaam.

Buddhabowl

Pesto kip met courgette spaghetti

Dat pasta bij uitstek geschikt is om lekker snelle recepten te maken blijkt ook wel weer uit deze pesto kip met courgette spaghetti. Ik koos er dit keer voor om de gewone spaghetti te mengen met de courgette spaghetti wat het extra groente geeft en het extra lekker maakt!

Kippesto met courgettespaghetti

Eenpans gehaktschotel

Deze snelle gehaktschotel eet je het liefste met aardappelpuree of bloemkoolpuree of iets vergelijkbaars.

Eenpans gehaktschotel

Snelle pastasalade met kip en pesto

Het fijne van deze snelle pastasalade is dat je het kunt eten als lunch én als avondeten. Ook handig om wat extra te maken voor de volgende dag.

Snelle pastasalade | simoneskitchen.nl

Vegan roerbakschotel

Deze lekkere vegan roerbakschotel staat in no time op tafel en zit vol met lekker veel groentes!

Vegan roerbakschotel

Zomerse pastasalade

Ondanks dat het officieel nog winter is, heb ik wel al de zomer in mijn bol. En deze zomerse pastasalade kun je natuurlijk ook nu heel goed maken. Het hoort zeker in het rijtje met snelle recepten thuis.

zomerse koude pastasalade

Delen is fijn!