snelle paleorecepten

Snelle paleorecepten

Het is vaak een misvatting dat je voor een paleo maaltijd al snel minimaal een uur bezig bent in de keuken. Natuurlijk is het zo dat je geen gebruik maakt van pakjes en zakjes en ja, dat betekent dat je groentes moet snijden en in potten en pannen moet roeren. Maar dat dat echt geen uren hoeft te duren laat ik je zien met deze tien heerlijke snelle paleorecepten.

Alle snelle paleorecepten staan binnen een half uur op tafel en sommigen zelfs in de helft van die tijd.

Snelle paleo kippenstoofschotel

Het woord snel en stoofschotel staan meestal niet in een zin, maar deze snelle paleo kipstoofschotel is toch echt binnen een half uur klaar. Het bevat kip en dat is natuurlijk al een stuk makkelijker om te bereiden dan rundvlees.

Snelle kippenstoof

Snelle kippenstoof

Dat een stoofschotel niet per definitie een paar uur hoeft te duren blijkt wel uit deze heerlijke en snelle stoofschotel!
Bekijk het recept >>

Kip shoarmaschotel

In de lijst met snelle paleorecepten mocht deze kip shoarmaschotel echt niet ontbreken. Het is een van mijn favoriete snelle recepten en een aanrader!

Kip shoarma

Kip shoarmabowl

Deze shoarmabowl is zowel koud als warm erg lekker!
Bekijk het recept >>

Roerbakschotel kip en broccoli

Roerbakken is per definitie natuurlijk een snelle manier van bereiden. Je begrijpt dat je dan ook een paar roerbakschotels terug vindt in dit lijstje. Waaronder deze roerbakschotel met kip en broccoli.

Dit gerecht is afgeleid van een versie die ik vroeger al maakte maar dat was met mais en ciabatta. Ik maakte er een paleo versie van en deze is zo mogelijk nog lekkerder!

Roerbakschotel kip en broccoli

Roerbakschotel kip en broccoli

Een lekker makkelijke roerbakschotel met kip en broccoli en cashewnoten
Bekijk het recept >>

Bloemkoolrisotto met makreel

Bloemkool is de ideale partner voor het maken van snelle paleorecepten. Het is lekker en je kunt het rauw en gekookt of gebakken eten. Mijn voorkeur gaat overigens altijd uit naar het bakken. Ik vind het koken van bloemkoolrijst meestal niet zo’n groot succes. Dus in dit geval bak je de bloemkoolrijst dan ook en je maakt er een soort risotto van. Lekker met gerookte makreelfilet! Bloemkoolrisotto met makreel.

Risotto met gerookte makreel

Bloemkoolrisotto met gerookte makreel

Een lekkere combi van bloemkoolrijst met gerookte makreel.
Bekijk het recept >>

Courgetti bolognese

Officieel hoor je een echt goede bolognese saus wel lang te laten stoven. Een paar uur is heel gewoon, maar ik maak dit ook net zo makkelijk in een kortere tijd. Want ik vind dat net zo lekker. Heb ik meer tijd? Dan laat ik de bolognese saus echt wel langer staan. Maar in het rijtje met snelle paleorecepten is dit nu natuurlijk een snelle versie. Check de paleo spaghetti bolognese

Paleo spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese

De paleo versie van een spaghetti bolognese!
Bekijk het recept >>

Hamburger salade Hawaii

Een hamburger salade Hawaii; waar moet je dan aan denken? Juist! Aan warme oorden, vakantie en ananas. Nou die warme oorden en vakantie kan ik je niet bieden maar die ananas zit er wel in.

Hamburgersalade Hawaii

Hamburgersalade Hawaii

Deze heerlijke hamburgersalade doet je een beetje transporteren naar zonnige oorden en warmere dagen
Bekijk het recept >>

Snelle broccoli met biefstuk

Ik had al beloofd dat ik meer roerbakgerechten ging laten zien in dit rijtje met 10 snelle paleorecepten en hier is er dan weer eentje. Deze broccoli met biefstukreepjes heb je binnen 15 minuten klaar!

broccoli biefstuksalade

Snelle broccoli met biefstuk

Een lekker snel en makkelijk gerecht voor door de week
Bekijk het recept >>

Kip teriyaki met peultjes

Peultjes zijn een grijs gebied in paleoland. Niet iedereen wil ze eten, maar doordat het meer groen is dan peul heb ik er persoonlijk geen problemen mee. Heb jij dat wel vervang ze dan door een andere groente naar keus. Of maak gewoon deze kip teriyaki met peultjes.

Kip teriyaki met peultjes

Kip teriyaki wok met peultjes

Een lekker makkelijk wokgerecht met kip teriyaki en peultjes
Bekijk het recept >>

Quiche met gekarameliseerde ui

Deze quiche met gekarameliseerde ui is een must make als je het aan mij vraagt. Het valt net binnen de 30 minuten grens omdat het natuurlijk een poosje in de oven moet maar stel dat je er een paar minuten overheen gaat, dan is dat het alsnog meer dan waard.

Tenslotte is die tijd in de oven geen actieve tijd. Je moet er alleen maar eventjes op wachten.

Quiche met gekarameliseerde uien

Quiche met gekarameliseerde ui

Deze quiche is vega maar wil je er wat vlees aan toevoegen dan is gerookte kip of gewone kip erg lekker hierbij.
Bekijk het recept >>

Salade van geroosterde groente

Ik geef toe dat ik bij dit gerecht een klein beetje gesmokkeld heb. De bereidingstijd is namelijk 35 minuten. Maar ook hier geldt dat het in de oven moet en dat je daar niet veel extra voor hoeft te doen, maar het is zo de moeite waard!

Deze salade van geroosterde groente is echt heel erg lekker en je kunt het aanpassen aan je eigen smaak. Bovendien kun je de groentes al een dag van tevoren klaar maken, dus handig als je op zondag bijvoorbeeld elke keer een mealprep dag hebt.

Salade met geroosterde groenten

Salade met geroosterde groentes

Het roosteren van de groentes kun je prima de dag van tevoren doen. Laat afkoelen en je kunt de salade makkelijk meenemen naar je werk bijvoorbeeld. Wil je liever niet vega eten? Voeg dan stukjes gekookte kip toe aan de salade of kook er een eitje bij.
Bekijk het recept >>

Delen is fijn!