Lekker makkelijke vegan roerbakschotel
Snelle vegan roerbakschotel
Als het even kan ben ik door de week echt fan van snelle gerechten. En roerbakken is bij uitstek geschikt voor een gezonde en snelle maaltijd. In dit geval werd het een snelle vegan roerbakschotel die vooral lekker veel groen heeft.
Dat een makkelijke doordeweekse maaltijd echt niet per definitie vlees hoeft te bevatten blijkt maar weer uit deze groene vegan roerbakschotel. Het is snel, het vult goed en er zit lekker veel groente in. Altijd een pluspunt in mijn beleving.
Wil jij deze roerbakschotel ook maken? Check dan vooral het recept hieronder! Laat je weten hoe het bevallen is? Eet je liever geen spelt? Vervang dit dan door bijvoorbeeld bloemkoolrijst of wees creatief met wat je er wel en niet in doet.
Nog groener is deze overheerlijke groene roerbakschotel!
Groene vegan roerbakschotel
Benodigdheden
- wok
Ingrediënten
- 1 broccoli in kleine roosjes gebroken
- 200 gr sugarsnaps
- 1 rode ui gesnipperd
- 200 gr spelt
- 100 gr verse vegan pesto
- 1 teentje knoflook fijn gesneden
- 1 blik kikkererwten afgespoeld
- 2 el rode wijnazijn
- 2 el kokosolie
- 50 gr spinazie
- Peper en zout
- Verse basilicum om te serveren
Instructies
- Kook de broccoli en de sugarsnaps beetgaar. Giet af en zet apart. Kook de spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en zet apart.
- Neem een grote wok en verhit hierin de kokosolie. Bak de ui tot deze glazig is en voeg dan de knoflook toe. Bak deze even kort mee.
- Voeg vervolgens de pesto, de rode wijn azijn, de kikkererwten en de spelt toe. Roerbak het geheel even mee.
- Voeg alle uitgelekte groenten toe plus de spinazie en roerbak tot de spinazie is geslonken. Breng op smaak met peper en zout en serveer met de extra basilicum.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Lekker recept!
Nog één kleine toevoeging, van de broccoli is ook de steel eetbaar, gewoon schillen en in stukjes snijden en erbij doen, is net zo lekker als de rest van de broccoli.
Ja dat is helemaal waar!