Heerlijke groene vegan roerbakschotel - makkelijk en snel

Snelle vegan roerbakschotel

Als het even kan ben ik door de week echt fan van snelle gerechten. En roerbakken is bij uitstek geschikt voor een gezonde en snelle maaltijd. In dit geval werd het een snelle vegan roerbakschotel die vooral lekker veel groen heeft.

Dat een makkelijke doordeweekse maaltijd echt niet per definitie vlees hoeft te bevatten blijkt maar weer uit deze groene vegan roerbakschotel. Het is snel, het vult goed en er zit lekker veel groente in. Altijd een pluspunt in mijn beleving.

Wil jij deze roerbakschotel ook maken? Check dan vooral het recept hieronder! Laat je weten hoe het bevallen is? Eet je liever geen spelt? Vervang dit dan door bijvoorbeeld bloemkoolrijst of wees creatief met wat je er wel en niet in doet.

Nog groener is deze overheerlijke groene roerbakschotel!

Vegan roerbakschotel

Groene vegan roerbakschotel

2.84 van 6 stemmen
GangHoofdgerecht
KeukenVegan

Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 20 minuten

4 personen

Materiaal

  • wok

Ingrediënten

  • 1 broccoli in kleine roosjes gebroken
  • 200 gr sugarsnaps
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 200 gr spelt
  • 100 gr verse vegan pesto
  • 1 teentje knoflook fijn gesneden
  • 1 blik kikkererwten afgespoeld
  • 2 el rode wijnazijn
  • 2 el kokosolie
  • 50 gr spinazie
  • Peper en zout
  • Verse basilicum om te serveren

  • Kook de broccoli en de sugarsnaps beetgaar. Giet af en zet apart. Kook de spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en zet apart.
  • Neem een grote wok en verhit hierin de kokosolie. Bak de ui tot deze glazig is en voeg dan de knoflook toe. Bak deze even kort mee.
  • Voeg vervolgens de pesto, de rode wijn azijn, de kikkererwten en de spelt toe. Roerbak het geheel even mee.
  • Voeg alle uitgelekte groenten toe plus de spinazie en roerbak tot de spinazie is geslonken. Breng op smaak met peper en zout en serveer met de extra basilicum.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 576kcal | Koolhydraten: 82g | Eiwit: 24g | Vet: 21g | Verzadigd vet: 8g | Cholesterol: 2mg | Natrium: 308mg | Kalium: 1175mg | Vezels: 19g | Suiker: 15g | Vitamine A: 3194IU | Vitamine C: 173mg | Calcium: 214mg | Ijzer: 8mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.