Deze gehaktschotel maak je eenvoudigweg in één pan en kun je heerlijk eten met aardappelpuree, bloemkoolrijst of gewoon zo. Ik serveer het ook graag met courgetti.

Eenpans gehaktschotel

Eenpans gehaktschotel met paddenstoelen

Wat een druilweer is het de laatste paar dagen he. Van dat grauwe grijze weer waarbij je eigenlijk de hele dag de lampen aan laat staan anders voelt het helemaal als nacht. Zeker nu het er naar uit ziet dat we niet echt een winter gaan krijgen (of die komt als we het niet meer willen) snak ik naar het voorjaar. Dat moment dat alles weer groen wordt en langzaam ontwaakt. Is er een beter moment van het jaar? Deze gehaktschotel maakt dagen als dit nog enigzins dragelijk.

Winter in Nederland

Ik ben altijd wel blij dat ik geen last heb van winterdepressies, maar heb je dat wel dan is dit niet de makkelijkste tijd van het jaar denk ik. Ook juist dan is lekker veel groentes een goed idee. Deze eenpans gehaktschotel zit bommetje vol met lekker veel groentes. Courgette en champignons maken de hoofdmoot uit van dit smakelijk stoofgerecht wat binnen 30 minuten op tafel staat.

Het is bovendien een koolhydraatarm eenpansgerecht dus ideaal als je in deze tijd van het jaar wat meer op de koolhydraten aan het letten bent. Ik ben niet van het tellen van de koolhydraten overigens. Dat vind ik dan weer teveel gedoe, maar ik let er wel op. Dat bestaat voor mij voornamelijk uit het niet eten van veel brood of pasta, maar meer groentes. Deze gehaktschotel helpt je daar zeker mee op weg.

Wil je je slowcooker meer gebruiken dan kun je de eenpans gehaktschotel ook prima maken in de slowcooker. Hou dan ongeveer 4 uur aan voor het stoven van het gerecht. Je doet in dat geval alle ingredienten in de kom van de slowcooker en zet hem aan voor een uur of vier.

Check ook onderstaande winterse recepten!

Eenpans gehaktschotel
Print recept Pin recept
4.34 van 3 stemmen

Eenpans gehaktschotel met paddenstoelen

Een lekker makkelijke gehaktschotel met paddenstoelen.
Bereidingstijd: 20 min
Totale tijd: 20 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gr gehakt half om half
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teen knoflook
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 courgette in blokjes
  • 250 gr kastanjechampignons in kwarten
  • 500 ml passata
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • Zout en peper
  • Verse kruiden om te strooien

Instructies

  • Neem een flinke stoofpan en verhit hier wat kokosolie in. Begin met het rul bakken van het gehakt. Voeg hier ook meteen wat zout en peper aan toe.
  • Voeg de ui toe en bak tot deze glazig is. Voeg nu de knoflook en bleekselderij toe en bak even mee. Voeg de courgetteblokjes toe, champignons, Italiaanse kruiden en zout en peper.
  • Voeg de passata toe en eventueel nog wat water als het niet genoeg is. Er komt ook vocht uit de groentes dus kijk even wat nodig is.
  • Laat het geheel een minuutje of 15 stoven of tot alle groentes goed gaar zijn. Serveer zo of desgewenst met bloemkoolrijst en verse kruiden
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: paleo
Trefwoord: champignons, gehakt
Dieetsoort: glutenvrij, paleo

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 406kcal, Koolhydraten: 20g, Eiwit: 26g, Vet: 26g, Verzadigd vet: 10g, Meervoudigd onverzadigd vet: 1g, Enkelvoudig onverzadigd vet: 11g, Transvet: 2g, Cholesterol: 89mg, Natrium: 144mg, Kalium: 1405mg, Vezels: 5g, Suiker: 10g, Vitamine A: 847IU, Vitamine C: 25mg, Calcium: 100mg, Ijzer: 6mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!