Ratatouille, de naam verklapt het al, komt van oorsprong uit de Franse keuken en is een groente stoofgerecht. Ik wilde er een snelle variant van maken dus voila; hier is mijn snelle ratatouille!

Snelle ratatouille

Snelle ratatouille

Net als half Nederland wil ik op een doordeweekse dag niet perse de hele avond in de keuken staan. Daarom is deze snelle ratatouille ideaal. Het duurt ongeveer een half uurtje om te maken en dan kun je aan tafel. Ik serveer de snelle ratatouille meestal met bloemkoolrijst (= extra groentes) maar je kunt het natuurlijk ook prima met gewone rijst serveren. Of met aardappelpuree. Dat is ook lekker.

Een traditionele ratatouille gaat vaak in de oven en dan duurt het veel langer om te garen. Vooral aubergine heeft dan echt wel wat tijd nodig. Ik vind aubergine heerlijk, maar als er iets is wat ik niet lekker vind dan is het wel ongare aubergine. Dat wordt mega taai en gewoon niet lekker.

Stoven

In plaats van in de oven stoof je hier de groenten dus voor ongeveer 30 minuten. Dat is normaal gesproken voldoende om ook de aubergine goed te garen. Bak het van tevoren even aan, dan heeft het al een zetje gekregen.

leefstijl community

Met kipdij

Ik maak de snelle ratatouille eigenlijk bijna altijd wel met kip. Ik vind dat lekker en het voegt ook wat vulling toe aan het gerecht. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om hier kipfilet voor te gebruiken in plaats van kipdij of maak het een vegetarische snelle ratatouille door de kip weg te laten. Dit kun je vervangen door vegetarische kipstukjes, gebakken tempeh of voeg er eens een blikje bonen aan toe.

Snelle ratatouille
Print recept Pin recept
5 van 1 stem

Snelle ratatouille met kip

Een snelle versie van de Franse klassieker!
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Dieetsoort glutenvrij, paleo
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 rode paprika in dunne schijfjes
  • 2 teentjes knoflook gehakt
  • 1 el rozemarijn gehakt
  • 1 aubergine in blokjes
  • 1 courgette in blokjes
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 tl balsamico
  • 200 gr kipdijfilet in blokjes
  • Verse basilicum

Instructies

  • Neem een grote pan en verhit hierin de olie. Voeg de ui, paprika, knoflook en rozemarijn toe en bak die op hoog vuur voor ongeveer 5 minuten tot de ui glazig is geworden.
  • Voeg de aubergine en de courgette toe en bak voor 2 minuten mee.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en dezelfde hoeveelheid water (gebruik het blikje om het water te meten)
  • Breng aan de kook en laat het afgedekt voor ongeveer 30 minuten rustig pruttelen tot het een geheel is geworden en de groente gaar is.
  • Roer de balsamico door de ratatouille.
  • Ondertussen verhit je een andere koekenpan en hierin bak je de kipdij (met peper en zout) krokant uit.
  • Serveer de kip met de ratatouille en bestrooi met verse basilicum
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Gezonde keuken
Trefwoord: aubergine, courgette, kipdij
Dieetsoort: glutenvrij, paleo

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 464kcal, Koolhydraten: 42g, Eiwit: 24g, Vet: 25g, Verzadigd vet: 6g, Meervoudigd onverzadigd vet: 5g, Enkelvoudig onverzadigd vet: 12g, Transvet: 0.1g, Cholesterol: 98mg, Natrium: 359mg, Kalium: 1798mg, Vezels: 14g, Suiker: 25g, Vitamine A: 2646IU, Vitamine C: 122mg, Calcium: 138mg, Ijzer: 5mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!