Simone's Kitchen

Rode kool “steak” met gehakt en noten

Lekkere rode kool steak met gehakt | simoneskitchen.nl

Een steak?

Ik hoor het je bijna denken… Een steak van rode kool, ben je niet helemaal lekker of zo… Nou ja, laten we eerlijk zijn: dat klinkt toch beter dan ‘een plak’, of niet soms?

As we speak zitten Tom en ik alweer in het vliegtuig onderweg naar huis. (boehoe…) Gek idee aangezien ik dit zit te tikken terwijl ik nog gewoon thuis ben en we nog weg gaan. De magie van internet. Even lekker eruit geweest en tijd voor onszelf. Mensen vragen me vaak waar ik de tijd vandaan haal om te doen wat ik allemaal doe. Persoonlijk denk ik dan altijd ‘ nou, dat valt allemaal toch wel mee?’ 🙂

De truc is natuurlijk dat het eigenlijk niet als werk voelt. Bloggen niet in ieder geval, fotograferen soms, recepten maken ook soms. Dus als je het zo vertaald, werk ik ‘soms’. Valt reuze mee toch? Haha.. Anyway, dit recept dus.

Het duurt wel even om te maken omdat de rode kool lang genoeg in de oven moet om zacht te worden en te carameliseren, maar dan heb je ook wat. De schijven zijn heerlijk, beetje zoet door de marinade en gecombineerd met het gehakt en de noten is het een lekker voor- of licht hoofdgerecht.

Fan van rode kool? Probeer dan ook eens deze – wat meer traditionele – rode kool met appeltjes of de koolsla met rode kool.

Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

RODE KOOL STEAK MET HONING EN WALNOTEN

Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 45 min
Totale tijd: 55 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 flinke rode kool
  • 300 gr gehakt
  • 75 gr walnoten
  • 2 el olijfolie
  • 2 el balsamico
  • 1 el honing
  • peper en zout
  • verse peterselie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200˚C.
  • Snij de rode kool in de lengte in dikke plakken van ongeveer 1 cm per plak. Leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Maak een marinade van de olijfolie, balsamico, honing en peper en zout. Smeer hier de rode kool schijven goed mee in. Herhaal dit tijdens de oventijd nog een aantal keer.
  • Dek de bakplaat af met aluminium folie en bak de rode kool de eerste 20 minuten afgedekt. Haal dan de folie eraf en bak de rode kool nog eens 15 minuten of tot de plakken gaar zijn.
  • In de tussentijd bak je het gehakt rul met peper en zout.
  • Serveer de rode kool steak met de gehakte walnoten, het gerulde gehakt en peterselie eroverheen.

Check ook Everyday Healthy voor meer artikelen over gezondheid en nog meer lekkere recepten!

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

3 comments

  1. Avatar

    Dit ziet er heerlijk uit! Ik ben de laatste tijd op zoek naar zulke recepten, bedankt hiervoor! Ga ik zeker een keer proberen!

  2. Pingback: Frisse salade met rode kool, appel en gekarameliseerde macadamianoten | Simone's Kitchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!