Rode kool met kastanjes en appeltjes | simoneskitchen.nl

Rode kool met appeltjes

In het kader van meer groente gerechten (lees bijgerechten) produceren maakten Es en ik, tijdens onze meest recente kookmarathon, deze rode kool met appeltjes en kastanjes.

Rode kool was een gerecht dat we vroeger vaak aten. Meestal met bloedworst. Ja, ja, ik weet het: veel mensen gruwelen van bloedworst en ik weet niet eens of je het nog wel kunt krijgen tegenwoordig in de supermarkt?

Ik vond het altijd erg lekker, maar realiseerde me ook nooit dat het daadwerkelijk van bloed was gemaakt. Dus in mijn kinderlijke onwetendheid vond ik het een van de lekkerste dingen die mijn moeder maakte (onthoud dat mijn moeder een anti-keukenprinses was he…) dus ik was altijd blij als we bloedworst hadden.

Lekker krokant gebakken en dan nog een beetje zacht van binnen.

Rode kool met appeltjes en kastanjes | simoneskitchen.nl

Wat niet weet…

Gek eigenlijk wel hoe dat soort dingen toch bepalen hoe je nu tegen sommige voedingsmiddelen aankijkt. Ik weet zeker dat ik me er niet aan had gewaagd, had ik van tevoren geweten waar het van gemaakt was (en laten we eerlijk zijn; dat was eigenlijk geen hogere wiskunde met een naam als ‘bloedworst’)

Maar nu – wetende hoe lekker het is – heb ik er nog steeds geen enkele moeite mee. Behalve dan dat het niet een algemeen verkrijgbaar artikel is. Eerlijk is eerlijk, ik heb er ook niet naar gezocht hoor dus als jouw supermarkt het wel heeft, hoor ik het graag.

Maar deze rode kool heeft dan weer niks te maken met bloedworst. Het is gewoon een heel lekker gerecht met appeltjes (want ik vind dat dat hoort bij rode kool) en kastanjes, omdat ik die nu eenmaal nog had liggen en het goed bij elkaar past.

Als bijgerecht is het lekker bij – bijvoorbeeld – kalkoen (het is die tijd van het jaar weer tenslotte) of een lekkere braadworst. Voor mij het liefst met aardappelpuree maar alle combi’s zijn mogelijk!

Ben je fan van rode kool? Probeer dan eens deze rode kool steak met gehakt of mijn rode kool-broccolisalade!

Rode kool met kastanjes en appeltjes | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
No ratings yet

Rode kool met appel en kastanjes

Voorbereidingstijd: 15 min
Bereidingstijd: 30 min
Totale tijd: 45 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

Instructies

  • Snij de rode kool klein met de hand of met een machine. Hak je kastanjes wat kleiner, schil de appels en snij in blokjes.
  • Verhit wat boter in een grote pan en bak de rode kool even aan tot het iets geslonken is en alles met een beetje boter is bedekt. Doe een klein laagje water in de pan. het heeft niet veel nodig omdat de kool ook vocht loslaat. Je wilt geen volle pan water dus. Voeg de appeltjes en de kastanjes toe, evenals de azijn, suiker, citroen en peper en zout.
  • Laat rustig koken en zorg dat aan het eind het merendeel van je water is verdampt. Is het nog te vochtig maak het vocht dan wat dikker met een beetje maizena (eerst even aanmaken met water) zodat je een vochtig glanzend laagje om de kool hebt. Proef en breng op smaak met zout en peper

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Servies van Cichi’s Dining Experience

Delen is fijn!