Simone's Kitchen

Broccoli spinazie soep – whole30

whole30 broccoli soep | simoneskitchen.nl

Had ik al eens verteld dat ik koken leuk vind? Echt… 🙂 Op zoek naar recepten die we kunnen gebruiken nu we weer een Whole30 doen zat ik het ebook van Marjolein DubbersLevende lunches” uit te pluizen. Lunch is voor ons denk ik iets makkelijker als wanneer je op kantoor zit, maar deze broccoli soep kun je ook goed meenemen. Marjolein neemt hem warm mee in een thermoskan en verteld dat het dan tijdens de lunch nog lekker genoeg is om smakelijk op te peuzelen. Ik heb de soep ietsje aangepast van het originele recept aangezien ik nog wat groentes had liggen die ook op moesten.

Whole30 broccoli spinazie soep | simoneskitchen.nl

De soep zelf zit zo in elkaar. En ik vind het gewoon zo leuk om nieuwe recepten uit te proberen dat het altijd jammer is dat ik de meeste recepten niet vaker als een keer maak. Gewoon omdat er nog zoveel andere dingen zijn die ik óók wil maken. Is dat nou een gevalletje van te weinig uren in de dag of een gevalletje; teveel willen? 😉 Hoe dan ook; deze soep is absoluut de moeite waard om eens te maken!

Als je alles wilt weten over mijn Whole30 ervaringen dan kun je dat hier lezen

Broccoli spinaziesoep | simoneskitchen.nl

Broccoli spinazie soep
Totale tijd
30 min
 
Servings: 4 personen
Ingredienten
  • 2 el kokosolie
  • 1 medium broccoli in stukken gesneden
  • 2 stengels bleekselderij in stukjes gesneden
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 4 tenen knoflook gehakt
  • 2 tl kurkuma
  • 3 tl gemalen koriander
  • 1 tl gemalen gember
  • flinke hand gehakte verse spinazie
  • 1 liter groentebouillon
  • 100 ml kokosmelk
  • pluk tuinkers
  • 1 tl hennepzaad
  • zout en peper naar smaak ik heb geen extra zout gebruikt aangezien de bouillon daar alvoor zorgde
Instructies
  1. Neem een flinke pan met een dikke bodem en doe hier de kokosolie in. Zodra de olie heet is doe je de uien erbij en bakt deze tot ze glazig zijn. Voeg de knoflook toe en bak even mee. Voeg de gesneden bleekselderij toe en bak deze ook even mee.
  2. Doe de specerijen in de pan en bak deze tot ze gaan geuren.
  3. Voeg de broccoli toe, roer even om en doe je bouillon erbij. Voeg de blaadjes laurier toe.
  4. Breng het geheel aan de kook en zet het vuur dan weer laag. Doe de laatste paar minuten de gehakte spinazie erbij.
  5. Als de broccoli gaar is (10-15 minuten), haal je de laurierblaadjes uit de pan en pureer je de inhoud van je pan met een staafmixer of blender (doe je het in de blender let dan heel erg op want door de warme stoom zal het uit de blender willen!)
  6. Serveer de soep en doe er een scheut kokosmelk bij, bestrooi met het hennepzaad en de tuinkers.

Delen is fijn!

4 comments

  1. Pingback: Whole30 - dag #3 - beetje chagrijnig - Scribbles and Notes

  2. Pingback: Whole30 - dag #2 - moe! - Scribbles and Notes

  3. Avatar

    Hele mooie foto’s. Lekker om er hennepzaad door te doen. Dit recept doet me denken aan mijn moeders soep. Alleen doet zij er altijd nog flink wat blauwe kaas door, heel lekker bij de spinazie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos