Broccoli spinazie soep
Deze broccoli spinazie soep is een ideale manier om lekker veel groente naar binnen te krijgen. Makkelijk om te maken en bomvol met smaak.
Broccoli spinazie soep
Soep is wat mij betreft een van de makkelijkste manieren om meer groente te eten. Plus het is ideaal om de groentes die je nog hebt liggen op te maken. Bijna alle soorten groente kun je wel verwerken in een soep. Neem nu deze broccoli spinazie soep. Lekker groen en in combinatie met het hennepzaad wat je erover heen doet heeft het ook nog een lekker knapperig element.
De eerste keer dat ik de broccoli spinaziesoep maakte was tijdens een whole30 en het recept vond ik in een eboek van Marjolein Dubbers. Voor Marjolein fotografeerde ik ooit een aantal eboeken. Inmiddels heeft ze ook een aantal “echte boeken” op haar naam staan. Een aanrader als je meer wilt weten over voeding, hormonen en hoe je je energie weer in balans wilt krijgen. Marjolein heeft net als ik de opleiding hormoonfactor gedaan.
Maken
Het maken van de broccoli spinazie soep is vervolgens snel gebeurd. Ik heb het recept van Marjolein een tikkie aangepast omdat ik ook nog groentes had liggen in de koelkast die op moesten. Je eet de soep gepureerd. Dat is natuurlijk geen must maar ik vind dat op een of andere manier vaak wel lekkerder. Ook doordat de smaken dan zo lekker door elkaar mengen.
Het recept is ongeveer genoeg voor 4 kommen soep maar dat ligt natuurlijk ook een beetje aan de hoeveelheid van de broccoli spinazie soep die je in die kommen gaat doen.
Vergeet niet om het laurierblaadje eruit te vissen voor je de soep gaat pureren overigens. Het is geen drama als je het vergeet maar dan wordt de smaak wel ineens een beetje heftig.
Als je alles wilt weten over mijn Whole30 ervaringen dan kun je dat hier lezen
Ook fan van soep en spinazie?
Broccoli spinazie soep
Benodigdheden
Ingrediënten
- 2 el kokosolie
- 1 broccoli in stukken gesneden
- 2 stengels bleekselderij in stukjes gesneden
- 1 grote ui gesnipperd
- 4 teentjes knoflook gehakt
- 2 tl kurkuma
- 3 tl gemalen koriander
- 1 tl gemalen gember
- 150 gr spinazie vers, gehakt
- 1 liter groentebouillon
- 100 ml kokosmelk
- pluk tuinkers
- 1 tl hennepzaad
- zout en peper naar smaak
Instructies
- Neem een flinke pan met een dikke bodem en doe hier de kokosolie in. Zodra de olie heet is doe je de uien erbij en bakt deze tot ze glazig zijn. Voeg de knoflook toe en bak even mee. Voeg de gesneden bleekselderij toe en bak deze ook even mee.
- Doe de specerijen in de pan en bak deze tot ze gaan geuren.
- Voeg de broccoli toe, roer even om en doe je bouillon erbij. Voeg de blaadjes laurier toe.
- Breng het geheel aan de kook en zet het vuur dan weer laag. Doe de laatste paar minuten de gehakte spinazie erbij.
- Als de broccoli gaar is (10-15 minuten), haal je de laurierblaadjes uit de pan en pureer je de inhoud van je pan met een staafmixer of blender (doe je het in de blender let dan heel erg op want door de warme stoom zal het uit de blender willen!)
- Serveer de soep en doe er een scheut kokosmelk bij, bestrooi met het hennepzaad en de tuinkers.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Hele mooie foto’s. Lekker om er hennepzaad door te doen. Dit recept doet me denken aan mijn moeders soep. Alleen doet zij er altijd nog flink wat blauwe kaas door, heel lekker bij de spinazie.
Ooo lekker blauwe kaas erdoor! Het enige probleem is dat Tom geen kaas liefhebber is en blauwe kaas is een van zijn grootste gruwels… 🙂 Maar ik ga het wel onthouden!
Pingback: Whole30 - dag #2 - moe! - Scribbles and Notes
Pingback: Whole30 - dag #3 - beetje chagrijnig - Scribbles and Notes