11 x soeprecepten

Soeprecepten voor elk moment van het jaar

Soep wordt toch wel vaak geassocieerd met het koudere jaargetijde. Alhoewel ik ook dol ben op lichte soepen zoals deze gazpacho, merk ik wel dat ik in de winter vaker een lekker gevuld soepje op tafel zet. Het leek me nu daarom het uitgelezen seizoen om eens lekker wat soeprecepten met jullie te delen.

Het fijne van soep is bovendien dat het ten eerste heel veelzijdig is, maar ten tweede ook dat je het zo makkelijk naar je eigen hand kunt zetten. En het is ook nog eens de perfecte manier om restanten groenten uit de koelkast op te maken.

Pompoensoep met kastanje en peer

We beginnen de rij met een recente toevoeging; namelijk de pompoensoep met kastanje en peer. Die mocht zeker niet ontbreken in de rij met soeprecepten. Wil je trouwens nog een andere versie van de pompoensoep? Check dan de pompoensoep met appel, de romige pompoensoep, bloemkool-pompoensoep of de pittige pompoensoep. Je ziet het; pompoen genoeg!

pompoensoep met peer

Paprikasoep met gehakt

Van een heel andere orde maar zeker niet minder lekker is deze heerlijke paprikasoep met gehakt. Een soep die een van de populairste van de site is. En met recht want het is een heerlijk soepje!

Overigens ook prima geschikt voor de zomer deze.

paprikasoep

Italiaanse bruidssoep

Nee, dit is zeker niet de meest sexy soep in de rij van soeprecepten, maar lekker is ie wel! Deze Italiaanse bruidssoep is ook weer perfect om je groentes op te maken!

Italiaanse bruidssoep

Zuurkoolsoep met worst

Deze zuurkoolsoep met worst klinkt misschien een beetje gek maar is zo de moeite waard om eens te proberen! En ben je geen fan van zuurkool in je soep? Probeer dan de zuurkoolstamppot eens.

Zuurkoolsoep

Thaise noedelsoep

Hoewel je deze Thaise noedelsoep ook prima in de zomer kunt eten, vond ik dat ie toch thuishoorde in de lijst met soeprecepten. Want het is een heerlijke soep en lekker makkelijk.

Thaise noedelsoep in soeprecepten

Romige preisoep met kip

Nog zo’n knaller van een soeprecept is deze romige preisoep met kip. Bak de kip even apart in een pannetje zodat het lekker krokant is. Dat vind ik zelf het allerlekkerste!

Preisoep met knolselderij

Broccoli-knolselderijsoep

Knolselderij is typisch zo’n soepgroente die veel mensen vaak alleen maar in de soep eten. Dat is zonde overigens want je kunt met de knol nog zoveel meer. Maar in deze broccoli-knolselderijsoep is het een heerlijke toevoeging.

Broccoli knolselderijsoep | simoneskitchen.nl

Traditionele erwtensoep

Natuurlijk mag een echte erwtensoep niet ontbreken in een rij met soeprecepten. Daarom hier mijn favoriete recept voor erwtensoep!

zelf erwtensoep maken

Wortel-pastinaaksoep

Deze lekkere wortel-pastinaaksoep is vrolijk oranje. En een beetje vrolijkheid is natuurlijk altijd fijn in de donkere dagen van het jaar!

Wortel-pastinaaksoep | simoneskitchen.nl

Zoete aardappelsoep met spek en boerenkool

Nog eentje die nog mag ontbreken in dit seizoen is natuurlijk de zoete aardappelsoep met spek en boerenkool!

zoete aardappelsoep met boerenkool

Romige kippensoep met broccoli

Nog zo’n lekker herfstig soepje is deze romige kippensoep met broccoli!

Romige kippensoep

En zo is het lijstje met soeprecepten weer tot een einde gekomen. Eet smakelijk alvast!

Delen is fijn!