Soep is zonder meer een van de makkelijkste gerechten die ook nog eens een hoog comfortfood gehalte heeft. Want wat is er lekkerder dan een dampende kom geurige soep op koude winterse dagen of gure herfstdagen. Of zelfs in de zomer is een soep recept meer dan de moeite waard!

soeprecepten

Soeprecepten voor elk moment van het jaar

Soep wordt toch wel vaak geassocieerd met het koudere jaargetijde. Alhoewel ik ook dol ben op lichte soepen zoals deze gazpacho, merk ik wel dat ik in de winter vaker een lekker gevuld soepje op tafel zet. Het leek me nu daarom het uitgelezen seizoen om eens lekker wat soeprecepten met jullie te delen.

Het fijne van soep is bovendien dat het ten eerste heel veelzijdig is, maar ten tweede ook dat je het zo makkelijk naar je eigen hand kunt zetten. En het is ook nog eens de perfecte manier om restanten groenten uit de koelkast op te maken.

Pindasoep

Een van mijn meest recente soeprecepten is deze overheerlijke pindasoep. Bomvol met groentes en zo lekker dat je het keer op keer wilt maken!

Heerlijke pindasoep

Pindasoep

Een heerlijk gevulde pindasoep met kip, zoete aardappel, tauge en verse koriander
Bekijk het recept

Ouderwetse kippensoep

Een klassieker die natuurlijk niet mag ontbreken in het rijtje met soeprecepten is deze ouderwetse kippensoep. Even wat meer werk om te maken maar de moeite meer dan waard!

ouderwetse kippensoep

Ouderwetse kippensoep

Soep zoals je het vroeger thuis te eten kreeg; ouderwetse kippensoep!
Bekijk het recept

Mosterdsoep

Een van mijn favoriete soeprecepten is zonder meer deze mosterdsoep met spekjes. Lekker pittig (afhankelijk van welke mosterd je gebruikt) makkelijk en ook nog eens paleo proof.

mosterdsoep

Mosterdsoep

Bekijk het recept

Pompoensoep met kastanje en peer

Pompoensoep met kastanje en peer. Die mocht zeker niet ontbreken in de rij met soeprecepten. Wil je trouwens nog een andere versie van de pompoensoep? Check dan de pompoensoep met appel, de romige pompoensoep, bloemkool-pompoensoep of de pittige pompoensoep. Je ziet het; pompoen genoeg!

Pompoensoep met peer

Pompoensoep met peer, kastanje en champignons

Bekijk het recept

Paprikasoep met gehakt

Van een heel andere orde maar zeker niet minder lekker is deze heerlijke paprikasoep met gehakt. Een soep die een van de populairste van de site is. En met recht want het is een heerlijk soepje!

Overigens ook prima geschikt voor de zomer deze.

paprikasoep

Paprikasoep met gehakt

Bekijk het recept
soeprecepten

Italiaanse bruidssoep

Nee, dit is zeker niet de meest sexy soep in de rij van soeprecepten, maar lekker is ie wel! Deze Italiaanse bruidssoep is ook weer perfect om je groentes op te maken!

Italiaanse bruidssoep

Italiaanse bruidssoep

Een lekkere maaltijdsoep!
Bekijk het recept

Zuurkoolsoep met worst

Deze zuurkoolsoep met worst klinkt misschien een beetje gek maar is zo de moeite waard om eens te proberen! En ben je geen fan van zuurkool in je soep? Probeer dan de zuurkoolstamppot eens.

zuurkoolsoep

Zuurkoolsoep

Het klinkt misschien een beetje gek maar deze soep is echt verrassend lekker. Let wel op dat je de zuurkool op het laatst toevoegt. Om alle goede bacterien in de zuurkool niet om zeep te helpen is het last minute iets meewarmen voldoende. Kook de zuurkool dus niet mee met de soep.
Bekijk het recept

Thaise noedelsoep

Hoewel je deze Thaise noedelsoep ook prima in de zomer kunt eten, vond ik dat ie toch thuishoorde in de lijst met soeprecepten. Want het is een heerlijke soep en lekker makkelijk.

Thaise noedelsoep

Thaise noedelsoep

Deze heerlijke noedelsoep zit vol met de geuren van Azie. De soep is bovendien paleo, low carb en whole30 proof
Bekijk het recept

Romige preisoep met kip

Nog zo’n knaller van een soeprecept is deze romige preisoep met kip. Bak de kip even apart in een pannetje zodat het lekker krokant is. Dat vind ik zelf het allerlekkerste!

Preisoep met kip

Romige preisoep met kip

Een heerlijk romige preisoep met kip en knolselderij
Bekijk het recept

Broccoli-knolselderijsoep

Knolselderij is typisch zo’n soepgroente die veel mensen vaak alleen maar in de soep eten. Dat is zonde overigens want je kunt met de knol nog zoveel meer. Maar in deze broccoli-knolselderijsoep is het een heerlijke toevoeging.

Broccoli knolselderijsoep | simoneskitchen.nl

Broccoli-knolselderijsoep

Bekijk het recept

Traditionele erwtensoep

Natuurlijk mag een echte erwtensoep niet ontbreken in een rij met soeprecepten. Daarom hier mijn favoriete recept voor erwtensoep!

Oud hollandse erwtensoep

Oud Hollandse erwtensoep

Je hoeft niet lang te zoeken op het internet naar recepten voor ‘oud Hollandse snert’. De één die maakt zijn erwtensoep met een grote hamschijf erin, de ander vindt dat er een varkenspoot tussen de erwten moet liggen en zo heeft ieder zijn eigen ding. Omdat je tegenwoordig steeds meer van de supermarkt afhankelijk bent in plaats van vroeger de vakslager, zul je merken dat hamschijf en varkenspoot niet zomaar in de koelvakken van iedere buurtsuper prijken. Daarom heb ik ervoor gekozen om in de bovengenoemde ambachtelijke stukjes vlees te vervangen voor twee mooie varkenskarbonades.    
Bekijk het recept

Wortel-pastinaaksoep

Deze lekkere wortel-pastinaaksoep is vrolijk oranje. En een beetje vrolijkheid is natuurlijk altijd fijn in de donkere dagen van het jaar!

Pastinaaksoep met wortel

Pastinaaksoep met wortel

Deze versie van pastinaaksoep krijgt een mooie gele kleur door toevoeging van wortel
Bekijk het recept

Zoete aardappelsoep met spek en boerenkool

Nog eentje die nog mag ontbreken in dit seizoen is natuurlijk de zoete aardappelsoep met spek en boerenkool!

Zoete aardappelsoep met bacon en boerenkool | simoneskitchen.nl

Zoete aardappelsoep met boerenkool

Een lekker vullende soep. Perfect voor een koude winterdag
Bekijk het recept

Minestronesoep

De soep die bij uitstek geschikt is om restjes op te maken is natuurlijk de minestronesoep. Doe er in wat je nog in de koeling hebt liggen voor deze heerlijke soep!

Minestronesoep

Minestronesoep

Ideaal om de restjes groente op te maken en altijd lekker! De bereidingstijd is tussen de 30-45 minuten. Afhankelijk van welke groentes je erin doet.
Bekijk het recept

Romige kippensoep met broccoli

Nog zo’n lekker herfstig soepje is deze romige kippensoep met broccoli!

Romige kippensoep

Romige kippensoep met broccoli

Een heerlijke romige kippensoep die lactosevrij is en gevuld met veel groentes
Bekijk het recept

En zo is het lijstje met soeprecepten weer tot een einde gekomen. Eet smakelijk alvast!

Delen is fijn!