Simone's Kitchen

Een vleugje Thailand met Tom Kha Gai soep

De smaken van Thailand

Tom Kha Gai soep

Let vooral ook even op de pincet die rechts onderin beeld ligt!

Deze soep aten we voor het eerst een paar weken geleden en het was instant liefde op het eerste gezicht. Of op het de eerste smaakbeleving. Hoe je het ook wilt noemen. Ik hou enorm van de smaken van de Thaise keuken en deze Tom Kha Gai soep is geen uitzondering. Ik moet er wel eerlijk bij zeggen dat ik de foto vreselijk vindt. Maar goed dat is dan in dit geval even niet belangrijk. Een nieuwe foto komt er wel een keer.

Voor nu wil ik voor zeker zijn dat ik het recept voor deze Tom Kha Gai soep niet vergeet. Met de hoeveelheid recepten die er hier gemaakt worden en gefotografeerd is dat wel een groot risico. Ik probeer mezelf aan te wennen om nieuwe recepten meteen als draft hier in de site te verwerken maar in de praktijk komt dat er niet zo snel van. Maar goed, de soep dus.

Tom Kha Gai soep | simoneskitchen.nl

De soep is lekker romig, makkelijk te maken en je kunt het aanpassen naar eigen wens. Het recept komt van nomnompaleo, een van mijn favoriete sites voor no nonsense makkelijke recepten die homemade zijn.

Voor de oplettende kijken: ik was de rode pepers vergeten voor de foto…

Tom Kha Gai soep | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Tom Kha Gai

Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 20 min
Totale tijd: 30 min
Porties: 2 personen

IngrediΓ«nten

  • 1 blik kokosmelk
  • 500 ml kippenbouillon
  • 200 gr kipfilet in reepjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 150 gr shiitake in stukjes
  • 1 stuk lemongrass gekneusd
  • 1 stuk galangal of gember, paar plakjes
  • 2 kaffir lime blaadjes
  • 2 tomaten in stukken
  • 2 rode chili pepers in dunne ringetjes
  • sap van 1 limoen
  • 1,5 ek vissaus
  • koriander vers
  • kokosolie om te bakken

Instructies

  • Neem een soeppan en verhit de kokosolie. Bak hierin de ui en de shiitake tot ze zacht zijn. Giet de bouillon en de kokosmelk erbij.
  • Voeg de citroengras, galangal (of gember) en kaffir lime blaadjes toe en laat het geheel even meekoken voor een minuutje of tien.
  • Voeg de kip toe en kook tot de kip gaar is.
  • Voeg de tomaten toe en laat deze even mee warmen maar niet kapot koken.
  • Haal van het vuur en roer het limoensap, de vissaus en de verse koriander erdoor.
  • Serveer met nog wat verse koriander erover en de chilipepers
Gang: Soep
Auteur: Simone van den Berg

Hou je ook van soep? Probeer dan deze tomaat wortelsoep eens uit!

Delen is fijn!

2 comments

  1. Avatar

    Alles waar vissaus en kokosmelk in zit vind ik héérlijk! Ik maak deze soep het liefst met garnalen. Niet altijd zin in kip. Maar goed dan heet hij natuurlijk Tom Kha Kung. πŸ˜‰πŸ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!