Simone's Kitchen

Italiaanse bruidssoep

De Italiaanse bruidssoep oftewel minestra maritata heeft eigenlijk niks te maken met een bruiloft, maar wel alles met de Amerikaanse verbastering van het Italiaanse woord voor deze soep. Minestra maritata betekent zoveel als een huwelijk van smaken. Oftewel deze soep is een heerlijke combinatie van veel verschillende smaken.

Italiaanse bruidssoep

Italiaanse bruidssoep

Eerlijk gezegd leek het me al een beetje een gekke soep om te serveren op een bruiloft, dus enig speurwerk bracht aan het licht dat de soep niks te maken heeft met een bruiloft. Het karakteristieke aan deze soep is dat je er altijd sliertjes ei doorheen ziet. Je roert twee rauwe eieren namelijk door de hete soep heen waardoor het ei als het ware gaart.

Dat ziet er overigens niet meteen heel erg smakelijk uit, maar lekker is het wel. Vind je dat niks dan kun je het ook weglaten maar het ei geeft deze Italiaanse bruidssoep wel zijn traditionele karakter.

Boerenkool

Voor deze versie van de Italiaanse bruidssoep koos ik boerenkool als groente, maar dit kun je ook heel goed maken met spinazie of een andere groene groente naar keus. Een bladgroente is wel de logische keus in deze soep maar er is niemand die je tegenhoudt als jij het anders wilt doen.

Italiaanse bruidssoep

Dat is het fijne van soep, je kunt er letterlijk alle kanten mee op.

Om de soep te maken gebruik ik gehaktballetjes die al gekruid zijn. Gebruik hier jouw favoriete recept voor gehaktballetjes. Een beetje pittige balletjes vind ik zelf altijd wel lekker, maar zoals gezegd, kies gewoon wat jij lekker vindt.

Italiaanse bruidssoep
Print recept Pin recept
No ratings yet

Italiaanse bruidssoep

Een lekkere maaltijdsoep!
Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 25 min
Totale tijd: 35 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook gesnipperd
  • 6 wortels in plakjes
  • 1 liter kippenbouillon
  • 300 gr gehaktballetjes
  • 150 gr boerenkool
  • 2 grote eieren
  • Verse peterselie voor erover

Instructies

  • Neem een grote soeppan en verhit hierin wat olie. Bak de ui tot deze glazig is, voeg dan de knoflook en de wortelplakjes toe en bak deze mee.
  • Voeg nu de gehaktballetjes mee en bak deze ook even mee voor je de bouillon, boerenkool en zout en peper toevoegt.
  • Laat de soep koken voor een minuutje of 15 of tot alles goed gaar is.
  • Klop de eieren los en giet dat voorzichtig al roerende door de soep zodat je sliertjes ei door de soep heen krijgt.
Gang: Soep
Keuken: Italiaanse keuken

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 304kcal, Koolhydraten: 16g, Eiwit: 20g, Vet: 18g, Verzadigd vet: 7g, Transvet: 1g, Cholesterol: 135mg, Natrium: 1075mg, Kalium: 956mg, Vezels: 3g, Suiker: 6g, Vitamine A: 19157IU, Vitamine C: 70mg, Calcium: 136mg, Ijzer: 3mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.