Heb je wel eens spaghetti pompoen gegeten? Deze aparte pompoen maakt draadjes die een beetje doen denken aan spaghetti en je kunt er vervolgens heerlijke dingen mee doen zoals het maken van deze spaghetti pompoen met Italiaanse worst.

Spaghetti pompoen met italiaanse worst

Spaghetti pompoen met Italiaanse worst

De allereerste keer dat ik een spaghetti pompoen (spaghetti pompoen met kipdij) maakte had ik geen flauw idee wat ik ervan moest verwachten. Maar ik was blij verrast door de smaak en de mogelijkheden van deze, toch wat aparte pompoen. Om de pompoen draden te laten trekken heb je wel wat tijd nodig. Even afhankelijk van de maat van je pompoen moet ie een 45 minuten tot een uur in de oven staan.

Mijn pompoen was niet mega groot dus 45 minuten was voldoende. Je snijdt de pompoen eerst doormidden en je verwijderd alle pitjes. Wrijf hem nu in met wat olie en bestrooi met peper en zout en leg de pompoen met de snijkant naar beneden op een bakplaat met bakpapier. Laat het zo roosteren voor 45 minuten.

Haal de pompoen dan uit de oven en ga er met een vork doorheen zodat je draden trekt. Het lijkt natuurlijk niet echt op spaghetti en de smaak al helemaal niet, maar met een beetje fantasie maak je spaghetti.

Spaghetti pompoen met Italiaanse worst

Maken van de vulling

Nu de pompoen gaar is kun je aan de slag met het maken van de vulling. Ik koos hier voor Italiaanse worst, maar je kunt dit ook heel lekker maken met uitgebakken chorizo. De worst snij ik in stukjes of je kunt er ook voor kiezen om het vel te verwijderen en de worst in balletjes te rollen. Alternatief kun je ook zelf balletjes maken van gehakt.

De ui en knoflook bak je aan in de koekenpan en je voegt hier de Italiaanse worst aan toe. Voeg tomatenblokjes en de verse oregano toe en breng het geheel op smaak met peper en zout.

Schep de vulling nu op de open helften van de pompoen en roer het een beetje door de draden van de spaghetti pompoen heen. Eindig met het verdelen van de mozzarella over de bovenkant en nog wat gewone geraspte kaas. Even in de oven om alles te smelten en je gerecht is klaar!

Spaghetti pompoen met italiaanse worst

Cheesy spaghetti pompoen

5 van 1 stem
GangHoofdgerecht
KeukenHollandse keuken

clock
voorbereiding 45 minuten
bereiding 20 minuten
totaal 1 uur 5 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 1 spaghetti pompoen
  • olie om te bakken
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 blik tomatenblokjes
  • 100 g mozzarella (of 1 bol)
  • 150 g Italiaanse worst in stukjes
  • 50 g geraspte kaas
  • 2 el verse oregano gehakt
  • peper en zout

  • Verwarm de oven voor op 200ËšC.
  • Snij een klein plakje van de spaghetti pompoen af aan de onderkant en aan de bovenkant. Zet hem rechtop en snij doormidden. Verwijder de pitten aan de binnenkant en leg de pompoen met de snijkant naar beneden op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Zet in de oven en laat dit voor ongeveer 45 minuten tot een uur rustig roosteren. Hoe lang het nodig heeft ligt aan het formaat van je pompoen.
  • Haal uit de oven en gebruik een vork om draden te trekken van de spaghetti pompoen.
  • Verhit nu een kleine koekenpan met de olie en bak hierin de ui glazig. Voeg de knoflook toe, de oregano en de balletjes worst. Bak tot de worst bijna gaar is. Voeg de tomatenblokjes toe en breng het geheel op smaak met peper en zout.
  • Verdeel nu je mengsel over de pompoenhelften heen en meng het met een vork een beetje door de pompoen heen. Dek af met de mozzarella en de geraspte kaas en zet in de oven voor nog eens 25 minuten of tot de kaas goudbruin is.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 699kcal | Koolhydraten: 51g | Eiwit: 34g | Vet: 43g | Verzadigd vet: 19g | Meervoudigd onverzadigd vet: 5g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 14g | Transvet: 0.2g | Cholesterol: 119mg | Natrium: 1172mg | Kalium: 1207mg | Vezels: 12g | Suiker: 21g | Vitamine A: 1525IU | Vitamine C: 25mg | Calcium: 676mg | Ijzer: 6mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.