Simone's Kitchen

Mexicaanse quiche zonder korst

Korstloze mexicaanse quiche

Mexicaanse quiche

Een heerlijke korstloze quiche met Mexicaanse vibes. Althans, dat heb ik er van gemaakt. Hahaha…

Eerlijk gezegd; wat is er nou echt Mexicaans aan deze quiche? Zijn het de jalapeno pepers die erin gaat? De ananas is het zeker niet. Komt die eigenlijk wel voor in Mexico? Ik weet het niet zeker.

Het is natuurlijk vooral ook dat ik mega veel zin heb om te reizen. Check maar eens de laatste post op Paper Travels over de 5 leukste stadjes langs de Bodensee.

What’s in a name

Dus voordat iedereen begint te roepen dat er niks Mexicaans is aan deze quiche, ik vind het een leuke naam. Dus bij deze. En de smaken in de quiche brengen je toch ook wel een beetje naar tropischer oorden. Of dat nou in Mexico is of ergens anders in de wereld.

Mexicaanse quiche

Zonder korst

Voor deze Mexicaanse quiche koos ik ervoor om geen korst te gebruiken. Dat kan natuurlijk wel, dus als voor jou een quiche niet compleet is zonder korst ga je dan vooral te buiten en gebruik de korst van bijvoorbeeld de quiche met tomaat en broccoli.

De vulling van de Mexicaanse quiche bestaat uit gehakt, tomaat, jalapeno en een scheutje amandelmelk. Dat maakt dit ook een koolhydraatarme quiche, dus als je probeert te minderen met koolhydraten dan kan ik deze quiche van harte aanbevelen.

Om de Mexicaanse quiche te maken begin je met het rullen van het gehakt. Ik zorg altijd dat ik het overtollige vet daarvan eerst afgiet voor ik het verwerk. Dat hoeft natuurlijk niet, maar dat is een persoonlijke keus.

Vervolgens klop je de eieren los en je brengt die op smaak met de paprikapoeder, peper en zout en eventueel nog extra andere kruiden naar keus.

Vet je vorm goed in (of gebruik bakpapier) en giet hier je eiermengsel in. Verdeel daar nu het gehakt over, de tomaten en de stukjes ananas. Bak de Mexicaanse quiche in de voorverwarmde oven voor een minuut of 30 en serveer het met lekker veel verse koriander.

Geen fan van koriander? Dan kun je dat natuurlijk prima vervangen voor peterselie of bieslook.

Korstloze mexicaanse quiche
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

no crust mexicaanse quiche

Een heerlijke quiche met een Mexicaanse twist
Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 35 min
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 100 ml amandelmelk
  • 300 gram gehakt
  • 1 jalapeno pepers fijngehakt
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 2 tomaten in plakken
  • 2 schijven ananas
  • verse koriander

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175C.
  • Rul het gehakt tot gaar en goudbruin en giet eventueel het overtollige vet even af.
  • In een kom klop je de eieren los met de amandelmelk, gerookte paprika en jalapeno.
  • Vet een quichevorm in en bekleed desgewenst met bakpapier.
  • Schenk je eiermengsel in de vorm en verdeel hierover het gehakt, de tomaten en de ananas.
  • Bak de quiche voor 30 minuten en serveer met verse koriander.
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaanse
Trefwoord: ananas, ei, gehakt

Voedingswaarde

Calorieën: 215kcal, Koolhydraten: 6g, Eiwit: 15g, Vet: 15g, Verzadigd vet: 5g, Transvet: 1g, Cholesterol: 199mg, Natrium: 121mg, Kalium: 348mg, Vezels: 1g, Suiker: 4g, Vitamine A: 824IU, Vitamine C: 18mg, Calcium: 63mg, Ijzer: 2mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.