Gevulde pittige Mexicaanse paprika’s
Lekker gevulde paprika’s met een Mexicaanse twist en crunchy nacho’s over de top.
Gevulde Mexicaanse paprika’s
Gevulde paprika is typisch een beetje een retro gerecht. Vind ik tenminste. Ik associeer het al snel met de jaren 80 maar dat kan ook meer met mijn leeftijd te maken hebben dan met iets anders. Ik weet het eigenlijk niet.
Maar door de bank genomen vind ik een gevulde paprika dus vrij saai. Daarom leek het me tijd om deze eens lekker op te pimpen met wat pittige chorizo, veel geraspte kaas (want alles wordt lekkerder met kaas) en met crunchy tortilla chips.
Pittige vulling
De paprika’s moeten het dus hebben van de pittige vulling. Want zonder dat is het natuurlijk niet zo spannend. Ik snij dit keer de paprika’s in de lengte doormidden en leg ze op hun kantje. Dat maakt het makkelijk om ze te vullen. Je hebt dus voor 3 personen een hele paprika, of je kunt er voor kiezen om het voor 6 personen te serveren als onderdeel van een completere maaltijd.
Je begint het maken van de Mexicaanse paprika door de rijst te koken. Terwijl de rijst kookt maak je de paprika schoon en je bakt de chorizo met ui, knoflook, jalapeno en de specerijen in een klein pannetje. Zodra de rijst gaar is, giet je die goed af en je voegt het toe aan de koekenpan. Even goed mengen en breng het geheel dan op smaak met peper en zout.
Desgewenst kun je het nog pittiger maken door er nog wat extra pepers aan toe te voegen. Dat is jouw keus. Het ligt ook een beetje aan de pit van de chorizo, daar zit nogal wat verschil tussen. Ik hou wel van echt pittige chorizo voor deze Mexicaanse paprika. Of Spaanse paprika. Maar dan kloppen de nacho’s weer niet.
Check ook de gevulde paprika met Oosterse twist.
Mexicaans gevulde pittige paprika
Ingrediënten
- 150 gr rijst
- 3 hele paprika’s doormidden gesneden en zaadlijsten verwijderd
- 1/2 chorizo worst
- 1 ui in ringen
- 2 tenen knoflook gehakt
- 1/2 jalapeno met zaadjes en zaadlijsten, in kleine stukjes
- 1/2 tl gemalen koriander
- 1 tl komijn
- snufje piment
- 50 gram geraspte kaas
- handje tortillachips
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180˚C.
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Snij de chorizo in blokjes en bak deze samen met de ui, de knoflook, de jalapeno en de specerijen tot het glazig is en lekker ruikt.
- Meng de rijst hierdoor en vul de halve paprika’s met het mengsel. Leg dit in een ovenschaal
- Bestrooi de paprika’s met de tortillachips, die je even breekt met je handen.
- Strooi de geraspte kaas eroverheen en zet voor ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Ik vond het al zo vreemd dat de Glazen Vork ineens weer actief was! Hahahaha
Lekker gewoon doorgaan met waar je lol in hebt hoor!
PS Snel nog een date maken? Want voor we het weten is augustus weer voorbij!
XX
Hahahaha… 🙂 En ja gezellig! Stuur je morgen even een appje! (moet vandaag werken)
Dol op Mexicaans eten! En gevulde groenten zijn altijd goed, lekker! Dit lijkt me een heerlijk recept om binnenkort te proberen! Lekker met huisgemaakte guacamole!