Gevulde pittige Mexicaanse paprika’s
Ik moet wat bekennen: 3 jaar geleden ben ik gestopt met De Glazen Vork. Om de simpele reden dat de content toen nogal overlapte met Simone’s Kitchen en dat niet zo heel erg nuttig was. Dus stopte ik met De Glazen Vork… Maar nu drie jaar later is ie weer terug! Ja ja, ik weet het, maar ik kan het niet laten. Zucht… 🙂
Hoewel de naam nog steeds hetzelfde is en de oude content weer tot leven is gewekt (lang leve de bewaarde database) is de insteek wel veranderd. Ging het ‘vroeger’ alleen over eten, dit keer is het een online magazine geworden voor food, travel en lifestyle en eigenlijk alles wat het leven leuk maakt. Je vindt er dus tips voor restaurants, boekreviews, maar ook de nieuwste trailers of een andere leuke film of grappige advertentie die we hebben gezien. Uitgaanstips voor diverse steden en ja, ook zo nu en dan een recept. Dat wordt zeker niet de hoofdmoot want Simone’s Kitchen blijft gewoon wat het is. Daar veranderd niks aan.
En omdat het niet echt een blog is, is De Glazen Vork ook minder persoonlijk. Meer informatief, meer artikelen en gewoon leuk om te lezen, als het goed is. De recepten die je hier vindt komen niet terug op De Glazen Vork, alhoewel veel van de oude recepten daar inmiddels ook hier staan maar going forward zal dat niet of slechts af en toe gebeuren. Zo kun je daar bijvoorbeeld binnenkort een serie met kleine kindertraktaties vinden. Die zul je hier niet tegenkomen. En de lijst is lang en mijn ideeen borrelen weer over.
Je zou bijna gaan denken dat ik tijd over heb he… 🙂 Nou dat niet dus maar ik vind het gewoon leuk om te doen en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.. 🙂 De Glazen Vork dus. Allemaal kijkje nemen en volgen! 🙂 Of je kunt dat ook overslaan en gewoon eens jezelf verlekkeren aan deze fijne gevulde paprika met een Mexicaanse twist.
Mexicaans gevulde pittige paprika
Ingrediënten
- 150 gr rijst
- 3 hele paprika's doormidden gesneden en zaadlijsten verwijderd
- 1/2 chorizo worst
- 1 ui in ringen
- 2 tenen knoflook gehakt
- 1/2 jalapeno met zaadjes en zaadlijsten, in kleine stukjes
- 1/2 tl gemalen koriander
- 1 tl komijn
- snufje piment
- 50 gram geraspte kaas
- handje tortillachips
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180˚C.
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Snij de chorizo in blokjes en bak deze samen met de ui, de knoflook, de jalapeno en de specerijen tot het glazig is en lekker ruikt.
- Meng de rijst hierdoor en vul de halve paprika's met het mengsel. Leg dit in een ovenschaal
- Bestrooi de paprika's met de tortillachips, die je even breekt met je handen.
- Strooi de geraspte kaas eroverheen en zet voor ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Ik vond het al zo vreemd dat de Glazen Vork ineens weer actief was! Hahahaha
Lekker gewoon doorgaan met waar je lol in hebt hoor!
PS Snel nog een date maken? Want voor we het weten is augustus weer voorbij!
XX
Hahahaha… 🙂 En ja gezellig! Stuur je morgen even een appje! (moet vandaag werken)
Dol op Mexicaans eten! En gevulde groenten zijn altijd goed, lekker! Dit lijkt me een heerlijk recept om binnenkort te proberen! Lekker met huisgemaakte guacamole!