Lekker gevulde paprika’s met een Mexicaanse twist en crunchy nacho’s over de top.

Mexicaanse paprika

Gevulde Mexicaanse paprika’s

Gevulde paprika is typisch een beetje een retro gerecht. Vind ik tenminste. Ik associeer het al snel met de jaren 80 maar dat kan ook meer met mijn leeftijd te maken hebben dan met iets anders. Ik weet het eigenlijk niet.

Maar door de bank genomen vind ik een gevulde paprika dus vrij saai. Daarom leek het me tijd om deze eens lekker op te pimpen met wat pittige chorizo, veel geraspte kaas (want alles wordt lekkerder met kaas) en met crunchy tortilla chips.

Pittige gevulde Mexicaanse paprika

Pittige vulling

De paprika’s moeten het dus hebben van de pittige vulling. Want zonder dat is het natuurlijk niet zo spannend. Ik snij dit keer de paprika’s in de lengte doormidden en leg ze op hun kantje. Dat maakt het makkelijk om ze te vullen. Je hebt dus voor 3 personen een hele paprika, of je kunt er voor kiezen om het voor 6 personen te serveren als onderdeel van een completere maaltijd.

Je begint het maken van de Mexicaanse paprika door de rijst te koken. Terwijl de rijst kookt maak je de paprika schoon en je bakt de chorizo met ui, knoflook, jalapeno en de specerijen in een klein pannetje. Zodra de rijst gaar is, giet je die goed af en je voegt het toe aan de koekenpan. Even goed mengen en breng het geheel dan op smaak met peper en zout.

Desgewenst kun je het nog pittiger maken door er nog wat extra pepers aan toe te voegen. Dat is jouw keus. Het ligt ook een beetje aan de pit van de chorizo, daar zit nogal wat verschil tussen. Ik hou wel van echt pittige chorizo voor deze Mexicaanse paprika. Of Spaanse paprika. Maar dan kloppen de nacho’s weer niet.

Check ook de gevulde paprika met Oosterse twist.

Gevulde paprika op Mexicaanse wijze | simoneskitchen.nl

Mexicaans gevulde pittige paprika

5 van 1 stem
GangBijgerecht
KeukenMexicaans

Lekker pittig gevulde Mexicaanse paprika's
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 15 minuten
bereiding 25 minuten
totaal 40 minuten

3 personen

Ingrediënten

  • 150 gr rijst
  • 3 hele paprika’s doormidden gesneden en zaadlijsten verwijderd
  • 1/2 chorizo worst
  • 1 ui in ringen
  • 2 tenen knoflook gehakt
  • 1/2 jalapeno met zaadjes en zaadlijsten, in kleine stukjes
  • 1/2 tl gemalen koriander
  • 1 tl komijn
  • snufje piment
  • 50 gram geraspte kaas
  • handje tortillachips

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Snij de chorizo in blokjes en bak deze samen met de ui, de knoflook, de jalapeno en de specerijen tot het glazig is en lekker ruikt.
  • Meng de rijst hierdoor en vul de halve paprika’s met het mengsel. Leg dit in een ovenschaal
  • Bestrooi de paprika’s met de tortillachips, die je even breekt met je handen.
  • Strooi de geraspte kaas eroverheen en zet voor ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 415kcal | Koolhydraten: 45g | Eiwit: 16g | Vet: 18g | Verzadigd vet: 8g | Meervoudigd onverzadigd vet: 0.3g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 1g | Cholesterol: 48mg | Natrium: 115mg | Kalium: 156mg | Vezels: 2g | Suiker: 2g | Vitamine A: 411IU | Vitamine C: 7mg | Calcium: 153mg | Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.