Mexicaanse bruidskoekjes – Pastelitos de boda
Traditioneel worden deze Mexicaanse bruidskoekjes gemaakt bij – je raadt het al – een bruiloft. Nu heb ik nog nooit een Mexicaanse bruiloft bijgewoond maar deze koekjes kun je gelukkig gewoon zelf thuis maken.
Mexicaanse bruidskoekjes
Het recept voor deze Mexicaanse bruidskoekjes maakte ik een aantal jaar geleden voor Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen. Het ging er toen om, om te zorgen dat de kinderen een fijne kerst konden hebben en de opdracht was om recepten van over de hele wereld te maken. Hoe ik aan de Pastelitos de boda kwam weet ik eerlijk gezegd niet meer. Misschien was dat wel de opdracht.
Recepten uit de hele wereld
Het leuke is dat de recepten niet alledaags zijn maar afkomstig uit Brazilië, de Filipijnen, Guatemala, Mexico, Honduras en Zuid-Korea. De landen waar Wereld Dorpen voor Kinderen actief is. Ze bieden daar de kinderen gratis voedsel, verzorging, onderdak, goed onderwijs en zelfs een beroepsopleiding zodat ook de toekomst van de kinderen rooskleuriger is.
Pastelitos De Boda
Voor het receptenboekje maakte ik deze traditionele Mexicaanse bruidskoekjes, die niet alleen heel makkelijk maar ook nog eens heel lekker zijn. Traditiegetrouw worden deze koekjes vaak geserveerd met warme chocolade melk om ze in te dopen. Ideaal voor de koude decembermaand natuurlijk! De pastelitos de boda zijn makkelijk om te maken, al moet je wel even rekening houden met de tijd in de koeling. Lekker en feestelijk!
Perfect voor een bruiloft maar natuurlijk ook voor elke andere feestelijk (of niet feestelijk) gelegenheid.
Mexicaanse bruidskoekjes – Pastelitos de boda
Ingrediënten
- 150 gr boter zacht op kamertemperatuur
- 75 gr poedersuiker plus extra om te bestuiven
- 2 tl vanille
- 250 gr bloem
- 1 el cacaopoeder
- 1 tl kaneel
- 1/4 tl zout
- 115 gr walnoten fijngemalen
- 60 ml slagroom
Instructies
- Neem een flinke kom en doe hier de boter en suiker in. Mix het geheel met een mixer tot het licht en romig is geworden. Voeg de vanille toe en meng door.
- Doe bloem, cacao, kaneel, zout en noten in een andere kom en meng dit even door. Voeg dit geleidelijk toe aan je botermengsel. Voeg als laatste de slagroom toe en kneed dit even licht door met de hand.
- Maak er een rol van die ongeveer 5-7 cm in diameter is. Rol dit in plastic folie en leg enkele uren in de koeling.
- Verwarm de oven voor op 190˚C. Pak de rol uit en snij in plakken van ongeveer een 1/2 cm dik. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en zorg dat er een beetje ruimte tussen de plakken blijft.
- Bak dit in de oven voor een minuut of 15 of tot de randjes goudbruin beginnen te kleuren. Haal uit de oven en leg op een afkoelrek. Rol door de poedersuiker als ze nog warm zijn.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.