Simone's Kitchen

Mexicaanse bruidskoekjes – Pastelitos de boda en kerst voor kinderen

Kerst voor kinderen

Kerst is natuurlijk bij uitstek de maand van gezelligheid, lekker eten en samenzijn. Maar dat is helaas niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Wereldwijd zijn er duizenden kinderen voor wie een eenvoudige maaltijd – ook met kerst – niet de normaalste zaak van de wereld is. Daarom vandaag een speciaal oproepje om zoveel mogelijk kinderen dit jaar een onvergetelijke kerst te geven. En het kost je niet meer dan € 12,-. Voor dat geld kan Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen één kind al een week lang een geweldige kerst bezorgen. Bovendien krijg je voor je hulp een uniek digitaal receptenboek toegestuurd met recepten gemaakt door verschillende influencers.

Recepten uit de hele wereld

Het leuke is dat de recepten niet alledaags zijn maar afkomstig uit Brazilië, de Filipijnen, Guatemala, Mexico, Honduras en Zuid-Korea. De landen waar Wereld Dorpen voor Kinderen actief is. Ze bieden daar de kinderen gratis voedsel, verzorging, onderdak, goed onderwijs en zelfs een beroepsopleiding zodat ook de toekomst van de kinderen rooskleuriger is.

Pastelitos de boda | simoneskitchen.nl

Pastelitos De Boda

Voor het receptenboekje maakte ik deze traditionele Mexicaanse bruidskoekjes, die niet alleen heel makkelijk maar ook nog eens heel lekker zijn. Traditiegetrouw worden deze koekjes vaak geserveerd met warme chocolade melk om ze in te dopen. Ideaal voor de koude decembermaand natuurlijk! De pastelitos de boda zijn makkelijk om te maken, al moet je wel even rekening houden met de tijd in de koeling. Lekker en feestelijk!

Bezorg jij een kind een onvergetelijke kerst dit jaar? Doneer hier eenvoudig met een tikkie!

Pastelitos de boda - Mexicaanse bruidskoekjes | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Pastelitos de boda

Voorbereidingstijd: 20 min
Bereidingstijd: 15 min
Koelkast: 3 uur
Totale tijd: 35 min
Porties: 20 koekjes

Ingrediënten

  • 150 gr boter zacht op kamertemperatuur
  • 75 gr poedersuiker plus extra om te bestuiven
  • 2 tl vanille
  • 250 gr bloem
  • 1 el cacaopoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1/4 tl zout
  • 115 gr walnoten fijngemalen
  • 60 ml slagroom

Instructies

  • Neem een flinke kom en doe hier de boter en suiker in. Mix het geheel met een mixer tot het licht en romig is geworden. Voeg de vanille toe en meng door.
  • Doe bloem, cacao, kaneel, zout en noten in een andere kom en meng dit even door. Voeg dit geleidelijk toe aan je botermengsel. Voeg als laatste de slagroom toe en kneed dit even licht door met de hand.
  • Maak er een rol van die ongeveer 5-7 cm in diameter is. Rol dit in plastic folie en leg enkele uren in de koeling.
  • Verwarm de oven voor op 190˚C. Pak de rol uit en snij in plakken van ongeveer een 1/2 cm dik. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en zorg dat er een beetje ruimte tussen de plakken blijft.
  • Bak dit in de oven voor een minuut of 15 of tot de randjes goudbruin beginnen te kleuren. Haal uit de oven en leg op een afkoelrek. Rol door de poedersuiker als ze nog warm zijn.
Gang: Koek
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: koekjes

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!