Springrolls met gerookte kip uit de oven

Recept voor springrolls met gerookte kip

Ik hou van springrolls. In alle soorten en maten eigenlijk. Zowel de verse variant zoals deze springrolls met komkommer en kip of deze springrolls met krokante garnalen

Nu ik erover nadenk maak ik vaker verse springrolls en minder vaak de gebakken variant. Dat heeft vooral te maken met het feit dat ik niet zo dol ben op frituren in huis. Tijd dus voor een oven variant. Deze springrolls met gerookte kip maak je in de oven, waardoor ze een stuk minder vet zijn.

Springrolls met gerookte kip uit de oven

Minder vet

Deze springrolls zijn dan ook meteen een stuk minder vet en ik maakte ze met fillodeeg in plaats van het officiële springroll deeg wat niet altijd goed verkrijgbaar is.

20110113 MG 60481

Springrolls met gerookte kip uit de oven

5 van 2 stemmen

Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 15 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 60 gr bosje gedroogde rijst noodles
  • 1 el zonnebloem olie
  • 300 gr verse roerbak groente – zorg dat je eentje kiest met veel blad en niet teveel harde groentes
  • stuk gember ter grootte van een halve vinger geraspt
  • klein bosje koriander stengels fijn gehakt, bladeren grof gehakt
  • 200 gr gerookte kip
  • 2 el sweet chili sauce plus extra om te serveren
  • 8 kleine bladen fillo deeg
  • 1 el sesamzaad  optioneel

  • Verwarm de oven voor op 220 C. Kook de noodles volgens de instructies op de verpakking. Verwarm 1 tl olie in een grote wok of koekenpan. Roerbak de groentes, gember, koriander steeltjes voor ongeveer 3-4 minuten of tot ze bijna gaar zijn, maar nog wel een beet hebben. Doe de kip erdoor als je gerookte kip gebruikt, als je rauwe kip gebruikt is het makkelijker om die van tevoren al te bereiden en te zorgen dat het goed is gebakken of gekookt.. Roer de sweet chili sauce erdoor, de koriander blaadjes en de noodles en haal van het vuur.
  • Ik heb altijd een beetje ruzie met fillodeeg omdat het heel snel uitdroog als je het eenmaal uit de vriezer haalt en als je het te snel gebruikt breekt het weer. Dus zorg dat je het laat ontdooien onder een vel plastic om te voorkomen dat het uitdroogt en breekt als je gaat rollen.
  • Bestrijk 4 vellen fillo met een beetje olie, dek dan af met de andere vier vellen. Doe een kwart van je kipmengsel langs de smalle kant van elk vel, vouw de randen eroverheen en rol ze op zodat je vier grote springrolls hebt. Ze kunnen in deze staat bevroren worden voor een maand, ontdooi ze wel goed voor je ze bereidt.
  • Bestrijk met de rest van de olie, besprenkel met sesam zaadjes als je die gebruikt, leg ze dan op een bakplaat met de naad naar onderen en bak voor 15 minuten tot goudbruin en krokant. Serveer met een groene salade en een flink hoopje extra chili saus aan de zijkant.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!
20110113-_MG_6060

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.